[REŠENO] Philips 21PT1866-58 POMOC

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
darkokm
Evo ovako, klinac mi je nekako usao u neki meni stiskajuci dugmice na tv-u, i nesto je poremetio i od tada nema zvuk.
E sad nikako ne mogu da nadjem kako da udjem u taj meni gde je dete to poremetilo. Jedino sto se promenilo na tv, naravno osim sto nema zvuk,
je da se pojavilo da pise mono u gornjem levom uglu.
P :D omagajte
toce
Expert
Expert
To nemozes da resis ti, moraces da odneses TV kod nekog servisera da ti on resi taj problem, pisi odakle si pa ce mo naci nekog u tvojoj blizini da ti to resi.
darkokm
Iz Kosovske Mitrovice sam.
Znas li kako se ulazi u taj meni?
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Been thanked: 1 time
darkokm je napisao/la:Iz Kosovske Mitrovice sam.
Znas li kako se ulazi u taj meni?
Teško ćeš to rešiti u servis meniu ali probaj.Ulaz u servis je na dva načina.Prvi sa brojevima preko daljinskog upravljača i to brzo 062596 .Ako ti ne uspe sa prvo opisanim onda je drugi teži naćin i to prespajanjem tačaka na samoj šasiji tv-a i to tačke oznaćene brojevima 9631 i 9641

Ako ne uspeš,donesi kod mene u Prizren i popravka ti je gratis :)

Pozdrav
darkokm
Vazi, hvala pokusacu. :)
darkokm
Pokusao sam preko daljinskog ali nece da udje u servis meni, preko sasije televizora nisam da nesto ne pokvarim , moracu kod majstora da odnesem. U svakom slucaju hvala. Mada mi i dalje nije jasno kako je uspeo da udje u taj meni samo preko dugmadi na tv?
darkokm
Pozdrav, opet ja.
Odneo sam televizor kod majstora, i covek mi rekao da on to ne moze da resi posto je obrisan neki program u njemu,
rece da mu treba onaj kod preko daljinskog sto se ulazi u servis meni i da mu treba sa nekog drugog televizora da skine taj program i da ga ubaci u moj,
a kad sam mu rekao za one dve tacke sto mi je Jimmy rekao da se spoje, rekao mi je da to kao ne postoji.
Kazite mi da li mozda znate jos neki sifru za ulak u seris meni?
Hvala.
Admin purke
Super Moderator
Super Moderator
Nemoj da se ljutis ali mislim da nisi odneo kod pravog majstora, sta ti imas da trazis sifre ili softver pa valjda je zato taj Majstor.
Moj ti je savet da ,ako on neume da resi onda ga menjaj.
sigurno se neka zica otkacila...
darkokm
Ma bi ja ali nema drugi :)
Admin purke
Super Moderator
Super Moderator
SAM(Service Aligment Mode),upalis televizor i ukacaj na daljinskom brojeve 062596 i+

Evo ti nekoliko dampova,pa ti sad vidi sta ces snjima, ali opet ti kazem da potraziz drugog majstora. Pozz
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
sigurno se neka zica otkacila...
darkokm
Ok, hvala puno.
darkokm
Pozdrav,
uspeli smo komsija i i ja da povratimo i zvuk i sliku da nastelujemo. Ljudi hvala Vam za sifru za meni.
Sad imam jos jedno pitanje.
Da li neko moze da mi kaze koje tacno parametre treba da stavimo u meniju options? Jer sada prvih trideset kanala su imaju super sliku a ostali imaju sneg i suste?
ursuss
Expert
Expert
Pozdrav!
Očito ste naučili da ne treba čačkati tamo gdje je teren "nepoznat", ali ljudska radoznalost...pravo rješenje je ubacivanje novog programa-dump-a kako vam je kolega Purke ostavio, samo za to treba imati programator,pc i nešto znanja. Sve se odradi za koju minutu..samo kako da pomognemo kad smo daleko....
Kakav je to čovjek koji svijet ne čini boljim...
Jordan Čebron
Expert
Expert
Skidaj SM i vidi tabelu-šasija L0 1.2EAA
http://elektrotanya.com/philips_21pt440 ... nload.html
zooe
Expert
Expert
Admin je gore postavio damp gde je sve to namesteno, a ako zelis rucno to da uradis evo ti opcije ali moras znati iz cega je sastavljen tv, koji tjuner itd.
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Been thanked: 1 time
options.JPG
munja2
Expert
Expert
Iz prilozenog vidim druze moj da nisi serviser....nosi kod Jimmy-a da ti upise nov sadrzaj memorije i resi problem......tesko da ces se peske ti izboriti sa tim
darkokm
Ma naravno da nisam, ali zahvaljujuci svima Vama uspeo sam da resim problem. Hvala puno ljudi. :D :D :D
Toma
Expert
Expert
-Iz prilozenog vidim druze moj da nisi serviser
-Ma naravno da nisam
Ako kojim slučajem ste advokat onda nema potrebe od zahvaljivanja nego kad vam se neko od kolega obrati za pravnu pomoč onda kad završite posao očekujte samo jedno VELIKO HVALA :D :D :D