Producer/Proizvođač -daewoo
Model No/Oznake modela -ET22R3BF
Chassis/Model šasije -
Main board/Matična ploča T.MSD309.B63B
LVDS/TCON -
MCU/Procesor -
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash -W25Q32
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel -
zdr ,tv nestartuje nekad da,ja sumnjam u flash ako moze neko od kolege da skine sa ovog linka hvala unaprjed.
http://remont-aud.net/board/lcd_pdp_tv/ ... 9-1-0-9896
[REŠENO] daewoo ET22R3BF
-
- Expert
Zadnja izmjena: Admin Jimmy, dana/u 23 pro 2014 13:52, ukupno mijenjano 3 puta.
-
- Expert
Jesi li skinuo damp sa onog DAEWOO-a sto smo radili sad nedavno ?
Pozdrav svim ucesnicima
-
- Expert
jesam probao sa tim nema ni stby. ne odgovaranele2222 je napisao/la:Jesi li skinuo damp sa onog DAEWOO-a sto smo radili sad nedavno ?
taj je bio daewoo.ET32H1B
Zadnja izmjena: Admin tvzmaj, dana/u 21 pro 2014 00:29, ukupno mijenjano 1 put.
Razlog: Spojeni postovi
Razlog: Spojeni postovi
-
- Expert
Evo fles
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
-
- Stariji član
Potrebno je da zamenite i flash cip,nista ne znaci da zamenite samo softver,u principu i taj stari softver mozete da ocitata i njega ubacite u novi flash..
-
- Expert
a da ga izbrisem cip,sve, i opet u istom flash cipu da stavim softver,jer kad ga izbrisamo onda ti je kao nov cip.
ili mora drugi cip
ili mora drugi cip
-
- Expert
SPI flash cip se menja SAMO ako iz bilo kog razloga nije moguce ocitati ili upisati odgovarajucu sadrzinu !
Pozdrav svim ucesnicima
-
- Stariji član
Ja sam do sada imao petnaestak slucajeva da lcd nece uvek da startuje,a na nekima da posle odredjenog vremena kasni sa promenom kanala ili da usporava rad kroz MENU i jedino zamenom cipa sam resavao problem,a sadrzaj sa neispravnog kopirao na ispravan tako da ja ovo govorim iz svog iskustva koja su uspesno resavana SAMO sa zamenom SPI flesha.
A i uprincipu ako nekad startuje i radi normalno,znaci da je sadrzaj flesha ok jer da nije onda bi pravio problem uvek..
A i uprincipu ako nekad startuje i radi normalno,znaci da je sadrzaj flesha ok jer da nije onda bi pravio problem uvek..
Zadnja izmjena: Admin purke, dana/u 22 pro 2014 11:22, ukupno mijenjano 1 put.
Razlog: Spojena dva uzastopna posta
Razlog: Spojena dva uzastopna posta
-
- Expert
Ja uglavnom sve SPI flash cipove odradjujem pod DOS OS i nikad se ni jedan nije vratio kao reklamacija...
Sta je SPI flash? Nista drugo do cip sa odredjenim brojem adresa na koje su smesteni podatci u binarnom ili hexadecimalnom obliku sa parametrima za ispravan rad...
Ako se iz bilo kog razloga desi da neka od adresa bude PSIHICKI ostecena tad je moguce da uredjaj pobrljavi sa parametrima...kad se desi da je FIZICKI ostecena neka od adresa tad sam cip postaje neupotrebljiv i mora da se zameni.
Sta je SPI flash? Nista drugo do cip sa odredjenim brojem adresa na koje su smesteni podatci u binarnom ili hexadecimalnom obliku sa parametrima za ispravan rad...
Ako se iz bilo kog razloga desi da neka od adresa bude PSIHICKI ostecena tad je moguce da uredjaj pobrljavi sa parametrima...kad se desi da je FIZICKI ostecena neka od adresa tad sam cip postaje neupotrebljiv i mora da se zameni.
Pozdrav svim ucesnicima
-
- Stariji član
Slazem se sa tobom ali iz nekog razloga se desava da nece procesor da procita podatak iz flesha iako programator hoce da izvuce sadrzaj i onda lcd nece da startuje.Ja sam u pocetku odradjivao samo lemljenje,skinem cip,ocistim plocu od kineskog kalaja i zalemim.Tv proradi i radi nekad po par meseci ali posto sam imao slucajeve da se vrate na reklamaciju sa istim problemom ili sa nekim drugim nedostatkom vezanim za flesh onda sam resio da menjam cipove sto je dalo rezultat.Sadrzaj bez problema iscitam i stavim u nov flesh..pozdrav
-
- Expert
reseno sa dumpom Pzoran sta je postavio,hvala jos jednom svima.