[RJEŠENO] LCD Vivax imago 3265

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
milan 1
Expert
Expert
Producer/Proizvođač -Vivax
Model No/Oznake modela -TV-3265
Chassis/Model šasije -
Main board/Matična ploča -B.TR901E
LVDS/TCON -
MCU/Procesor -
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash -
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -DT-8A1C/T1146
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel -
Power supply(SMPS)-SHL3208F-125
Problem koji se javlja kad je uključen cn 5( konektor tastature) blinka led crveno/zeleno i tv ne reagira ni na dalj. ni na tastaturu. Kad je iskopčan Cn 5 tv radi i daljin. upr.normalno pali i gasi tv.Konektor se nalazi na ploči.Oznake su HPC-1654E Mjerenja nisu rađena . Molim savjet. Unaprijed zahvalan.
HIU-812-S
GIPI
Expert
Expert
Imas kratki spoj na inverter modulu HPC-1654E neki od tranzistora je probijo
milan 1
Expert
Expert
Hvala na savjetu.Može li to malo preciznije,pa ako imaš poziciju, gdje da tražim?Već sam imao problem sa mrežom koju sam radio prije par mjeseci.Možda se nešto desilo iza tih radova.
ursuss
Expert
Expert
e..tu ćeš se morati sam malo potruditi da ustanoviš KOJI je tranzistor stradao... instrument u ruke i nađi koji je u kratkom spoju...kako da Vam netko kaže KOJI je otišao... tu nema pravila, a najbitnije je utvrditi ZAŠTO je stradao....provjeri hladne lemove, elektrolite....jer pukom zamjenom niste riješili problem već samo posljedicu- i eto uređaja nazad na reklamaciju...
Kakav je to čovjek koji svijet ne čini boljim...
Zoki
Expert
Expert
Vjerojatno jedan od FET_ova FDD8447L-ti je probijen.
Obično na desnom inverteru kad gledaš od otraga.
kokan
Expert
Expert
Ako je inveter u pitanju, češće strada ''S'' (slave, ''desni od straga''), mada se isto dešava i kod ''M'' (master) i gotovo uvek stradaju dva FET-a. Ja ih zamenim sva četiri, za svaki slučaj.
Naravno, ponekad se mora zameiti i samo kolo (kontroler)...
milan 1
Expert
Expert
Pozdrav svima na forumu.Kad se kon.C 5 priključio na mjesto nije se pokazalo blinkanje led diode.Mjerio sam napone na Q 201,Q205 : S -17v,G-21v i D- 24v i Q204 i Q206 : S-0v,G-1,55 v i D-17 v bez signala.Na led diodi napon od 3,3v.Napominjem da sam na mreži promjenio i blok kond. c1,cx1i cx2 ,ali prije nego sam uključio konekt.C5.Ostavio sam tv. da bude u st.by. mod. i za sada se ništa ne događa. Ima li možda kakvo objašnjenje?Hvala unaprijed.
Zoki
Expert
Expert
Oprosti ali ništa nisam shvatio.
Potpuno nelogično traganje za greškom. :lol:
milan 1
Expert
Expert
Meni je sad to problem jer neznam kamo sad tražiti.Pročitaj istu temu na zaključanoj nekoliko str. unazad .To su nekakve vještice.Slažem se da je nelogično jer neznam da li sam one blokove promjenio prije ili poslije ukapčanja C5.Tv. je radio nekoliko dana a onda je počeo blinkati pa sam iskopčao konektor.
nele2222
Expert
Expert
@ milan1
Ajd se dogovori sam sa sobom prvo sta nije uredu sa tim TV-om , pa ce se pronaci vec neko ko ce ti pomoci...ili mozda jos bolje pokusaj da promenis majstora.
Iskusnije kolege ti predlazu sta da proveravas i napises rezultate ovde kako bi te vodile korak po korak do resavanja problema , a ti radis sve osim onoga sta ti se predlaze. Vidi dooosta dugo se bavim ovim poslom i NIKAD nisam video da konektor od tastature bude uboden u inverter za pozadinsko osvetljenje!
Hajde molim te potkrepi tu svoju pricu konkretnim slikama....iskreno bih voleo da ti pomognem ali si ga zavrzlao do besvesti.
Pozdrav svim ucesnicima
milan 1
Expert
Expert
Da točno. Ja sam da što više podataka napišem upisao krivu ploču, a ona je B.TR901 E.Inače to je moj Tv. a ja sam hobist pa mi nemojte to uzeti za zlo.Sve je to počelo sa mrežom na kojoj je zamjenjeno C 21,22,23,19,14. R18 te svi elkosi na sekundaru mreže.Neznam da li sam tada promjenio c1,cx1 i cx2 pa je nakon toga" led" blinkao ili prije,ali kad je konekt.skinut sve je bilo ok osim iskopčane tastature.sve do jučer kon.C5 je bio vani a kad sam ga vratio nema blinkanja i pali na tastaturu i gasi tv.Ispričavam se svima na forumu jer sam unio zbrku u problem a problema možda i nema ali je postojao .
nele2222
Expert
Expert
Dobro jel sad taj TV radi ili ne ?
Pozdrav svim ucesnicima
milan 1
Expert
Expert
Da sad je u redu.Ukapča na tastaturu i dalj. te radi normalno.Pozdrav i hvala svima.