Samsung LE32S81B (povećan ton na max prilikom starta)

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Been thanked: 1 time
Rešenje problema

Producer/Proizvođač - Samsung
Model No/Oznake modela -SAMSUNG LE-32S81B
Chassis/Model šasije -
Main board/Matična ploča -BN94-01352W , BN41-00878A
LVDS/TCON -
MCU/Procesor -
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash -
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel -
Power supply(SMPS)-
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu -

Prilikom starta ton je na 231.Može se smanjiti ali se u toku smanjenja više puta povećava dok ne spadne ispod broja 100.Sve je ok sem male grafičke smetnje na displeju u visini tonske skale.

Rešenje problema je da se zameni eeprom 24C256 i ne mora se presnimavati stari sadržaj u novi eeprom.Novi može i prazan.Originalni eeprom 24C256 je iskorišten do adrese 0010F0 i sve do krajnje adrese 007FF0 je prazan tako da ga može u potpunosti zameniti i eeprom 24C64 što sam i ja uradio zbog momentalne nestašice novog eeproma 24C256 :D
24c256 samsung.BIN
slika
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Admiral
Stariji član
Stariji član
Jimmy , upravo mi nalete ovaj problem . uradio sam po tvojim instrukcijama i za sada se lepo ponasa . cekam jutro , prvo paljenje pa da "zatvorim" slucaj .
Ziv bio
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Admiral je napisao/la:Jimmy , upravo mi nalete ovaj problem . uradio sam po tvojim instrukcijama i za sada se lepo ponasa . cekam jutro , prvo paljenje pa da "zatvorim" slucaj .
Ziv bio
Interesantno je da je Samsung te stare "boljke" preneo sa CRT televizora na Plasma,Lcd i Led televizore :)

Hvala i pozdrav
micot
Expert
Expert
ja sam kod te maticne imao problem sto nio pamtio podesavanja(svetlost,kontrast,boje......)podesis ih ugasis tv i vracaju se na predhodno zadate vrednosti.problem sa resio slicno,izvadio postojeci eeprom,obrisao sve ff i kao prazan vracen nazad,i sve je proradilo kako treba
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
micot je napisao/la:ja sam kod te maticne imao problem sto nio pamtio podesavanja(svetlost,kontrast,boje......)podesis ih ugasis tv i vracaju se na predhodno zadate vrednosti.problem sa resio slicno,izvadio postojeci eeprom,obrisao sve ff i kao prazan vracen nazad,i sve je proradilo kako treba
Ako eeprom ne zameniš novim može se ponoviti ista greška.Zato treba obavezno zameniti stari eeprom sa novim.
micot
Expert
Expert
slazem se kolega Jimmy,isto kod te maticne stradaju i smd elektroliti,obavezno i njih promeniti,narocito sa desne strane slike pored stabilizatora,svi su odsvirali svoje