Proizvođač -EI ROJAL -LUX
Model -5599TXT ST
Model chassis -
PCB Nr -40-266141-0AD
Procesor -
Eeprom -
Vertikala -
Video -LK5140M2A
Audio -
SMPS -TDA4601
Display-ekran -
FBT(VN trafo) -
Tuner -
Simboli:
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu -SSagorela mreza skroz tako da mogu samo da vidim oznaku kola (TDA4601),umesto te mreze sam stavio univerzalnu(ZD08) koja radi dobro ali je problem u tome sto mogu daljinskim da startam televizor ali ne mogu da ga ugasim daljinskim mozda nisam dobro povezao dali neko zna semu veze ove mreze na ovaj tv ,svaka pomoc dobro dosla ,jos da napomenem da led dioda kada gasim i palim se ponasa normalno ali rele nece da prekine kada otkacim uni mrezu onda relej normalno se ponasa.
[REŠENO] EI HCM ROJAL-LUX
-
- Super Moderator
Tu nebi trebalo da ti je uni mreza problem.
Crvena zica na +300 izlaz coper trafoa, crna na masu (minus mrezni elko), a zelena ostaje slobodna posto ovaj tv nema optokopler.
+b podesis na 112V.
Crvena zica na +300 izlaz coper trafoa, crna na masu (minus mrezni elko), a zelena ostaje slobodna posto ovaj tv nema optokopler.
+b podesis na 112V.
sigurno se neka zica otkacila...
-
- Expert
Kolega purke ja sam tako i povezao uni mrezu nije to problem i sve radi ok ali ne mogu tv da ugasim na daljinski ,da se startuje moze,tu neznam sta je problem pa nece da se vrati u stbaj
-
- Super Moderator
Prati 22 izvod procesora...
sigurno se neka zica otkacila...
-
- Expert
Resio sam,problem je bio na pinu 22,hladan lem ,bunilo me to st je startovao a nije hteo da gasi.Hvala svima