Colossus CSS-10100C potrebna memorija.

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
milojko63
Expert
Expert
Producer/Proizvođač -
Model No/Oznake modela -Colossus
Chassis/Model šasije -CSS-10100C
Main board/Matična ploča -T.MSD.306.63A 12023
LVDS/TCON -
MCU/Procesor -
Scaler/Scaler -
Eeprom -25Q32
Flash -
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel -
Power supply(SMPS)-
Simboli: Microfarad µF Ohm Ω
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu -TV zablokirao na st.by.Nepomaže ništa ni sa daljinskim ni sa ručnim komandama nemoguće ga pokrenuti.
Ima li neko od kolega sadržaj memorije za ovaj TV.
Na ovom forumu sam našao neki colossus sa sličnim problemom ali ponuđena memorija nije ta.TV doduše upali pojavi se pozadinsko osvetljenje ali dalje opet nema ništa, niti šta može da se uradi nema čak ni grafike.Adlerova memorija mi se nestavlja jer ovaj tv je Smart to će izgubiti a i mora da tražim adlerov daljinski.
alexa_pg
Expert
Expert
...Adlerova memorija mi se nestavlja jer ovaj tv je Smart to će izgubiti a i mora da tražim adlerov daljinski...
Po ovome sto si napisao rekao bih da si ti 100% siguran da je greska do sadrzaja flesa.
Ja da radim TV, prvo bih sacuvao originalan sadrzaj a onda stavio to sto imam da vidim je li uopste do flesa ili je nesto drugo u pitanju.
Alexa
Zoki
Expert
Expert
Nije Eeprom.
Flash =25Q32
Probaj od Quadra.
milojko63
Expert
Expert
Winbond 25Q32 je sigurno.Originalnu sam presnimio i sačuvao.Probao sam sa nekom drugom koja je data tu na sada našem forumu pošto sam i ja od juče član,ali kao što sam upisao tv sa novom upali ima pozadinskog i ništa više.
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Been thanked: 1 time
alexa_pg je napisao/la:
...Adlerova memorija mi se nestavlja jer ovaj tv je Smart to će izgubiti a i mora da tražim adlerov daljinski...
Po ovome sto si napisao rekao bih da si ti 100% siguran da je greska do sadrzaja flesa.
Ja da radim TV, prvo bih sacuvao originalan sadrzaj a onda stavio to sto imam da vidim je li uopste do flesa ili je nesto drugo u pitanju.
Kolega je to naglasio ali ti je promaklo :) "Na ovom forumu sam našao neki colossus sa sličnim problemom ali ponuđena memorija nije ta.TV doduše upali pojavi se pozadinsko osvetljenje ali dalje opet nema ništa"

Sa njegovim originalnim,tv uopšte ne startuje.

Pozdrav
smaj
Expert
Expert
Ovo je sa remont aud. proshivka za colossus css -10100c
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Vlada Mitoc
Jel ima neko da mi kaze da li ovaj model ima digitalnu tv?
Pise da ima Dtv ali kod mene nema
blokpik
Da li si rešio problem?Kod mene je isti problem,samo je Colossus css—10100d a ploča je TP.SIS 231.PT851,pali pozadinsko reaguje na daljinac ali nema slike ni grafike..
sonicsabac
Expert
Expert
blokpik je napisao/la:Da li si rešio problem?Kod mene je isti problem,samo je Colossus css—10100d a ploča je TP.SIS 231.PT851,pali pozadinsko reaguje na daljinac ali nema slike ni grafike..
Ne bi bilo lose da napises sta je konkretno u tvom slucaju sa tv-om bio problem i da li si pokusao ubacivati drugi damp, merio-kontrolisao napone i signale na T-CON-u itd.
Takodje niko nije napisao koji je T-CON i Panel u pitanju, tako da mogao bi ti napisati te podatke.
slikaslikaslikaslika
blokpik
Naponi su ok..probao sa flešom od nekog Vivaxa sa istom pločom i ponaša se identično kao sa originalnim, pozadinsko radi reaguje na daljinski..panel je CN32DA720 a t con HV320WXC 200 i na njemu ima mali eeprom sa oznakom 4G32..možda on pravi problem?