[REŠENO] Potreban dump

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
milojko63
Expert
Expert
Proizvođač -Samsung
Model -CW-21C33NS8XXEC
Model chassis -KS3A
Procesor -SDA-5555 A035
Eeprom -24C16
Vertikala -LA7845
Video -VDP3120B C3
Audio -TDA7266
SMPS -3S1265
Display-ekran -Tomson A51EBV13X01
FBT(VN trafo) -Samsung 20222C1
Tuner -TCPW3001PD16A(S).
Kod gore pomenutog tv-a pobrljavila memeorija pa vas molimim ukoliko neko ima istu da je okači ili pošalje na gmail.Naime tv ima programe i ton ali se jedino može birati programi daljinskim i ručno drugo ništa.
nele2222
Expert
Expert
ubaci mu prazan eeprom , ukljuci i sacekaj da zavrsi sta ima
Pozdrav svim ucesnicima
milojko63
Expert
Expert
Odradio sve ali sa praznom memorijom nemam ništa samo plava pozadina i ništa od komandi neradi.
nele2222
Expert
Expert
Ukljucice se vec neko ko radi CRT TV...ja ih ne radim oooodddavvno
A ti opisi sta si tacno premerio od napona i koliki su na mernim tackama i sigurno ce ti neko pomoci.
Pozdrav svim ucesnicima
milojko63
Expert
Expert
Naponi su svi dobri ,šemu imam.Tv je došao sa primedbom da je unutar njega nešto jako puklo i video se bljesak napred kod prijemne diode.Kada sam ga otvorio našao sam da je puko osigurač i da je iscurio sadržaj iz mrežnog elektrolita pa sam i zamenio za svaki slučaj sam otvorio i ptc jer mi se to i ranije dešavalo da ptc bude uzrok pucanja osigurača.Sve to zamenio i tv normalno proradio ali sa gore pomenutom greškom.Dalije moguće da pucanje osigurača izazove oštećenje sadržaja memorije neznam.Zato i tražim memoriju da vidim dalije do nje.Pozdrav.
lafonso69
Expert
Expert
Da li je elektrolit iz kondenzatora razliven dalje po ploci, van mreznog stepena? Treba tu dici vece elemente i osusiti duvaljkom.
Admin purke
Super Moderator
Super Moderator
lafonso69 je napisao/la:Da li je elektrolit iz kondenzatora razliven dalje po ploci, van mreznog stepena? Treba tu dici vece elemente i osusiti duvaljkom.
Ne samo osusiti nego i oprati sa alkoholom...
Jesi mu stari eeprom ispraznio ili si probao sa novim praznim?
Sutra posle 15h ti mogu iscitati jedan sadrzaj KS3A, imam jedan u radnji...
sigurno se neka zica otkacila...
crni021
Expert
Expert
Probaj ovaj dump iz priloga
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Halo,Bing,kako brat? Opet je u zatvoru?!
Radovan74
Expert
Expert
Probaj ovaj ako odgovara.
Radovan74
Expert
Expert
Ili ovaj.
milojko63
Expert
Expert
Sve je drage kolege oprano izduvano i očišćeno.Stari eprom nisam dirao ništa probao sam sa novim kolom potpuno praznim nisam hteo stari da diram da neizgubim i taj stari sadržaj.Danas probam priložene a vi kolega Purke ako možete okačite danas popodne taj koji imate u radnji da ga kompletiramo.Puno pozdrava i hvala.
Radovi
Expert
Expert
Mozda ce nekome biti glupo pitanje,ali da li si provjerio tastere ili da nije zakljucana tastatura u meniju?Kod samsunga cesto su tasteri stradali pa znaju da brcu komande a napisao si da sve preko daljinskog radi normalno a rucne komande ne-to mi lici na zakljucanu tastaturu
Ako se desi nesto loše piješ da zaboraviš, ako se desi nešto lepo piješ da proslaviš, a ako se ništa ne dešava piješ da bi se nešto dešavalo.
nerminb
Expert
Expert
Tipujem 1000% na ukljucen child lock, ili da tipkovnica neradi nikako. Pozz
dragann1967
Expert
Expert
Evo kolega i od mene malo pomoci,probaj ovaj
lafonso69
Expert
Expert
Citiram: ,,Naime tv ima programe i ton ali se jedino može birati programi daljinskim i ručno drugo ništa.''
Kako posle nece na komande, vrati stari damp.
Ako sam dobro razumeo TV je u pocetku reagovao na komande. Trebas probati preko skarta da li ce imati sliku?
Admin purke
Super Moderator
Super Moderator
Evo frisko iscitan, samo nisam siguran da ti je do dampa i kod mene je proc. SDA5555-A059.
Neznam koji je bio ekran jer sam tv rashodovao bas zbog ekrana, i imam samo komplet sasiju.
Ako nije ono sto su ti kolege rekli pre mene, onda bi mozda izvadio procesor i tako oprao ispod njega...dosta je proc. blizu mr.elko-a
sigurno se neka zica otkacila...
lafonso69
Expert
Expert
I moje je misljenje da je procesor jer nije hteo da napuni prazan damp dobro ili nikako, odnosno posle punjenja TV vise ne reaguje na komande sto je korak unazad.
milojko63
Expert
Expert
Tv napravljen zahvaljujući purketu.Sa njegovim punjenjem tv proradio samo sam morao još u servisnom meniu da sistem opciju (CW) da prebacim na (CZ) jer kada krenem ručno traženje programa on nalazi i može da se memeoriše dok kod automatskog prelazi preko programe kao da je na secam pdručju i ništa nenađe.U svakom slučaju svima hvala na podršci.