Proizvođač -Samsung
Model -CW-21C33NS8XXEC
Model chassis -KS3A
Procesor -SDA-5555 A035
Eeprom -24C16
Vertikala -LA7845
Video -VDP3120B C3
Audio -TDA7266
SMPS -3S1265
Display-ekran -Tomson A51EBV13X01
FBT(VN trafo) -Samsung 20222C1
Tuner -TCPW3001PD16A(S).
Kod gore pomenutog tv-a pobrljavila memeorija pa vas molimim ukoliko neko ima istu da je okači ili pošalje na gmail.Naime tv ima programe i ton ali se jedino može birati programi daljinskim i ručno drugo ništa.
[REŠENO] Potreban dump
-
- Expert
ubaci mu prazan eeprom , ukljuci i sacekaj da zavrsi sta ima
Pozdrav svim ucesnicima
-
- Expert
Odradio sve ali sa praznom memorijom nemam ništa samo plava pozadina i ništa od komandi neradi.
-
- Expert
Ukljucice se vec neko ko radi CRT TV...ja ih ne radim oooodddavvno
A ti opisi sta si tacno premerio od napona i koliki su na mernim tackama i sigurno ce ti neko pomoci.
A ti opisi sta si tacno premerio od napona i koliki su na mernim tackama i sigurno ce ti neko pomoci.
Pozdrav svim ucesnicima
-
- Expert
Naponi su svi dobri ,šemu imam.Tv je došao sa primedbom da je unutar njega nešto jako puklo i video se bljesak napred kod prijemne diode.Kada sam ga otvorio našao sam da je puko osigurač i da je iscurio sadržaj iz mrežnog elektrolita pa sam i zamenio za svaki slučaj sam otvorio i ptc jer mi se to i ranije dešavalo da ptc bude uzrok pucanja osigurača.Sve to zamenio i tv normalno proradio ali sa gore pomenutom greškom.Dalije moguće da pucanje osigurača izazove oštećenje sadržaja memorije neznam.Zato i tražim memoriju da vidim dalije do nje.Pozdrav.
-
- Expert
Da li je elektrolit iz kondenzatora razliven dalje po ploci, van mreznog stepena? Treba tu dici vece elemente i osusiti duvaljkom.
-
- Super Moderator
Ne samo osusiti nego i oprati sa alkoholom...lafonso69 je napisao/la:Da li je elektrolit iz kondenzatora razliven dalje po ploci, van mreznog stepena? Treba tu dici vece elemente i osusiti duvaljkom.
Jesi mu stari eeprom ispraznio ili si probao sa novim praznim?
Sutra posle 15h ti mogu iscitati jedan sadrzaj KS3A, imam jedan u radnji...
sigurno se neka zica otkacila...
-
- Expert
Probaj ovaj dump iz priloga
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Halo,Bing,kako brat? Opet je u zatvoru?!
-
- Expert
Probaj ovaj ako odgovara.
-
- Expert
Ili ovaj.
-
- Expert
Sve je drage kolege oprano izduvano i očišćeno.Stari eprom nisam dirao ništa probao sam sa novim kolom potpuno praznim nisam hteo stari da diram da neizgubim i taj stari sadržaj.Danas probam priložene a vi kolega Purke ako možete okačite danas popodne taj koji imate u radnji da ga kompletiramo.Puno pozdrava i hvala.
-
- Expert
Mozda ce nekome biti glupo pitanje,ali da li si provjerio tastere ili da nije zakljucana tastatura u meniju?Kod samsunga cesto su tasteri stradali pa znaju da brcu komande a napisao si da sve preko daljinskog radi normalno a rucne komande ne-to mi lici na zakljucanu tastaturu
Ako se desi nesto loše piješ da zaboraviš, ako se desi nešto lepo piješ da proslaviš, a ako se ništa ne dešava piješ da bi se nešto dešavalo.
-
- Expert
Tipujem 1000% na ukljucen child lock, ili da tipkovnica neradi nikako. Pozz
-
- Expert
Evo kolega i od mene malo pomoci,probaj ovaj
-
- Expert
Citiram: ,,Naime tv ima programe i ton ali se jedino može birati programi daljinskim i ručno drugo ništa.''
Kako posle nece na komande, vrati stari damp.
Ako sam dobro razumeo TV je u pocetku reagovao na komande. Trebas probati preko skarta da li ce imati sliku?
Kako posle nece na komande, vrati stari damp.
Ako sam dobro razumeo TV je u pocetku reagovao na komande. Trebas probati preko skarta da li ce imati sliku?
-
- Super Moderator
Evo frisko iscitan, samo nisam siguran da ti je do dampa i kod mene je proc. SDA5555-A059.
Neznam koji je bio ekran jer sam tv rashodovao bas zbog ekrana, i imam samo komplet sasiju.
Ako nije ono sto su ti kolege rekli pre mene, onda bi mozda izvadio procesor i tako oprao ispod njega...dosta je proc. blizu mr.elko-a
Neznam koji je bio ekran jer sam tv rashodovao bas zbog ekrana, i imam samo komplet sasiju.
Ako nije ono sto su ti kolege rekli pre mene, onda bi mozda izvadio procesor i tako oprao ispod njega...dosta je proc. blizu mr.elko-a
sigurno se neka zica otkacila...
-
- Expert
I moje je misljenje da je procesor jer nije hteo da napuni prazan damp dobro ili nikako, odnosno posle punjenja TV vise ne reaguje na komande sto je korak unazad.
-
- Expert
Tv napravljen zahvaljujući purketu.Sa njegovim punjenjem tv proradio samo sam morao još u servisnom meniu da sistem opciju (CW) da prebacim na (CZ) jer kada krenem ručno traženje programa on nalazi i može da se memeoriše dok kod automatskog prelazi preko programe kao da je na secam pdručju i ništa nenađe.U svakom slučaju svima hvala na podršci.