Orion TV40FX6900 T-CON ili panel

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
ahim
Expert
Expert
Producer/Proizvođač -Orion
Model No/Oznake modela - TV40 FX6900
Main board/Matična ploča –CEJ481A
LVDS/TCON –V315H3-CPE6
Lcd display/Panel –V400H1-L11
Power supply(SMPS)-CEK649A

TV kada se upali ne daje sliku,bele linije,uske,široke...Kada sam otvorio video sam da se kolo na mestu UG2 jako zagreva, za 5 s ne može prst da se drži (1601A),kada otkačim flet sa leve strane,pojavi se druga polovina slike skoro normalno (može se uočiti jedna vertikalna linija širine oko 1 cm,u toj varijanti UG2 se ne greje,kada uradim obrnuto otkačim flet sa desne strane i prikačim levi imam samo plavo na toj strani i kolo UG2 se odmah ugreje.Voleo bih Vaše mišljenje o tome,nemam drugi t-con da probam.Svaki predlog,savet dobrodošao.
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Puko ekran ostalo sve ispravno
Radovi
Expert
Expert
Prije par dana sam imao istu pojavu na lg,bilo je do panela
Najbolje da rastavis panel ili ako mozes skinuti samo lim iznad ploce panela pa vidi ima li sta vidljivo ,kod mene je bila nagorjela ploca(kao da je dobio kap vode)
Ako se desi nesto loše piješ da zaboraviš, ako se desi nešto lepo piješ da proslaviš, a ako se ništa ne dešava piješ da bi se nešto dešavalo.
ahim
Expert
Expert
Za to se i spremam,kao da je nešto u kratkom spoju na elektronici u tom delu panela,baš šteta TV je star oko 2 godine.
Radovi
Expert
Expert
i moj
Ako se desi nesto loše piješ da zaboraviš, ako se desi nešto lepo piješ da proslaviš, a ako se ništa ne dešava piješ da bi se nešto dešavalo.
ahim
Expert
Expert
Napokon otvorih panel i Ima se šta vidjeti,taj deo panela u kratkom spoju (prvo sam uočio četiri blok kondenzatora u kratkom spoju),na slici se vidi zbog čega.Dilema je rešena:panel.Trenutno sam u potrazi za panelom (V400H1-L11),ako neko ima nek ponudi.
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
ursuss
Expert
Expert
nije li 2 godine još garancija...
Kakav je to čovjek koji svijet ne čini boljim...
ahim
Expert
Expert
Ja sam ga kupio u takvom stanju,a koliko je korišten mi je rekao prvi vlasnik (stariji g-din),mislim da bi ovako nešto teško i priznali za reklamaciju (vikendica,hladna prostorija,...)
kokan
Expert
Expert
Ja bih, svakako, pokušao opravku u garantnom roku, pogotovo ako imaš validni fiskalni račun. Pri tom ne bih spominjao šta je u kvaru, jednostavno- ''ne radi''....
ahim
Expert
Expert
Ja kad sam kupovao TV gledao sam samo kako izgleda, nisu me zanimali papiri,smatrao sam da je to moglo da bi već bilo obavljeno,usput mi je rečeno da je kupljen pre oko dve godine.A kako sada stvari stoje (kupovina novih iz Mađarske) sve više će ih biti koji ako budu baksuzni neće imati ništa od garancije.Lično sam kupio LG 42" smart i od garancije imam slike pasoša prodavca i telefon, a on kao ima zbirni račun pa ako bude problema....