[ODUSTAO] TV SONY 29LS60E (Isključenje u radu)

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
moso
Expert
Expert
Proizvođač -Sony
Model -KV 29ls60e
Model chassis -AE6B
PCB Nr -
Procesor -SAA5665
Eeprom -
Vertikala -STV9379
Video -VP59402
Audio -MSP3411g
SMPS -MCZ3001
Display-ekran -
FBT(VN trafo) -
Tuner -
Simboli: Microfarad µF Ohm Ω
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu -Tv došao sa objašnjenjem da nekada radi više sati bez problema, nekada manje, a potom se isključi i rele cakće pokušava da se uključi. Poruke greške preko led diode nema.
Testiranjem aparata potvrdjuje gore navedeno sa tim da je kod mene besprekorno radio par dana bez isključenja i bilo kakvih anomalija, sama katodna cev izuzetno očuvana,
slika perfektna, bez indikacija na proboj trafoa. Treći dan uključen nakon par sati rada Tv se isključio, rele pokušava da se uključi. Tv sam isključio iz mreze, sačekao nekoliko minuta startovao opet isto neće uopšte da krene rele cakće, na daljinski ne reaguje. ponovo izvučem napajanje ostavim ga par sati ponovo uključim Tv proradi i tako u nepredvidjenim intervalima radi ili neradi.
Imajući u vidu da je česta greška kod ovih sasija problem SMPS kolo MCZ3001d, kojih imam par komada provereno ispravnih, zamenuo sam, ali ništa nisam dobio stanje isto.
Pošto TV ima tri šasije mrežni deo, matični deo i horiz.deo, sve sam pregledao kontrilisao El-koe Prelemio sumnjive kontakte mada ih nisam primetio, naponi mreže u toku rada stabilni.
Nemam ideju šta bi mogao biti uzrok ovom fenomenu od kvara, slabo iskustvo imam sa ovim šasijama., verujem da je ova šasija jako problematična u pogledu dijagnostike pogotovu što nema inicijalizacije greške putem led diode.
Svaka sugestija dobro došla, šteta ga baciti na otpad baš zbog katodne cevi koja je u odličnom stanju..
ferdza
Expert
Expert
Pregladaj malu M plocu dobro bi bilo kad bi imao da je zamjenis ona moze da pravi razlicite greske na tom tv
dell
Expert
Expert
Preletuj m-board duvaljkom .
Po nekada i ozdravi ploca... :)
Bar ima kupiti polovonih tih ploca.
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Been thanked: 1 time
Prema opisu,kvar je na pločici sa slike.Treba sve dobro prelemiti,procesor,flash memoriju,smd otpore pa i rupice popuniti koje spajaju obe strane ploče jer se dešava da izgubi kontakt upravo na tim rupicama.Najbolje i najdugotrajnije rešenje je da se skinu procesor i flesh memorija i da se ponovno posle čišćenja pinova i veza na pločici ponovo kvalitetno zaleme.Imao sam desetak sa tim kvarom i većina je rešena na opisani naćin a nekima sam morao zamijeniti ploču.

Pozdrav

slika

http://monitor.espec.ws/section1/printview160127.html
hajro60
Expert
Expert
dali si pokusao sa pomjeranjem ploce kada se tv iskljuci,najcesci kvar modul
Radovi
Expert
Expert
cesta pojava tih plocica je da pucaju veze izmedju jedne i druge strane
Ako se desi nesto loše piješ da zaboraviš, ako se desi nešto lepo piješ da proslaviš, a ako se ništa ne dešava piješ da bi se nešto dešavalo.
lafonso69
Expert
Expert
Ne secam se tacno ali mislim da se i on moze probati sijalicom umesto HIS-a. Time ces mozda ostvariti neki napredak u lociranju kvara jer ovaj TV je ..tezak".
moso
Expert
Expert
Na inicijativu kolega koji su se uključili u ovaj problem ispoštovao sam predlog pločicu sa proc.sam detaljno prelemio kao i kontakte sa osnovnom sasijom u toku je testiranje za sada radi bez problema, nakon tri dana posmatranja znaću dali je problem resen ili će ići u AD-ACTA--mislim na deponiju..
Puno hvala kolegama javljam se za par dana za zaključak ove teme..pozdrav..
Adrian7
Novi registrovani član
Novi registrovani član
hladni lem u sekondaru,
moso
Expert
Expert
Evo mene sa rezultatem testiranja, nakon dva dana rada greška se ponovila tako da bih zamolio administratora da ODUSTAJEM od daljeg rada na ovom TV pošto
nemogu naći Proc-pločicu, a svaki dalji rad na njemu bi bio uzaludan. Hvala kolegama na sugestijama..
lafonso69
Expert
Expert
Ako si siguran da je taj modul da sam na tvom mestu ja bih rizikovao pa bi probao ponovo zagravajuci modul na 200°C do 220°C. Obavezno stavi samolepljivu aluminijumsku foliju preko konektora da ne stopi i dobar flux pre toga (sa prirodnim kalafonom nece ici nikako). E sad sto se tice fluxa moze i Amtech 223 jer on je gusci i tek kad ispari prestani grejati a hladjenje prirodno. Ovaj flux je zgodan jer na primer po mom ranijem iskustvu sa tjunerima za Samsunga ispari sa ploce bas kad treba a inertan je u zagrevnju i isparavanju (sagorevanju). Naravno zavisi kakav je kupljen jer...