Name/Ime - BLAUPUNKT
Model - KANSAS DJ
Sec.Type/Tip kodiranja - SMARTCARD
Partnumber - 7 648 913 310
Manuf./Proizvođač -BLAUPUNKT
MCU/Procesor - MC68HC11PA8 (ZC401656CFU2 or ZC401670CFU2 8925904576)
EEPROM - 24WC08
PA/Audio izlaz - TDA7375 x 2
Moram da napomenem da pitanje postavljam kao amater.
Kasetas ima problem sa podesavanjem jacine zvuka, potenciometar je ispravan, detektuje lepo i prikazuje na displeju od 0 do 60, zvuk je na nuli iskljucen od 1 do 60 je na maksimumu.
Kada se radio ukljuci, u startu nema zvuka dok se ne smanji do nule i posle opet pojaca na 1, podesavanje prednjih i zadnjih zvucnika reaguje, kao i kontrole visokih i basa, sve ostale funkcije uredjaja rade.
Kako sam procitao na ovom i starnim forumima, za ovaj problem pisu da je resenje promena podatak u eeprom-u dok negde pisu da je greska do procesora i da mora zamena sto se naravno kod ovog modela ne ispalti. Mene vise teoretski interesuje da li je moguca popravka i ukoliko je potrebno da se promeni procesor da li je dovoljno prelemiti iz nekog drugog aparata ili je potrebno menjati i neke podatke, posto kako u bazi pise, radio je kodiran u MTU.
Ukoliko je potrebno samo upisati podatke u eeprom koliko otprilike kosta takva popravka.
Posto je uredjaj dosao kod mene kao neispravan, primetio sam da je promenjen potenciometar i izlazi, dok sam ja promenio sijalice na displeju, flet kabli i proverio da li postoji neki hladan lem.
BLAUPUNKT - KANSAS DJ
-
- Expert
Slican sam kupio skoro na pijaci za 600din pa ti sad vidi gde si u toj "matematici" pozdrav!
-
Jutros kada sam popio kafu vec nisam imao racunicu, nego kao sto rekoh ovo je vise da se nauci nesto novo a uvek je lep osecaj kada se neki interesantan uredjaj vrati u zivot, ne mislim samo na elektroniku.
Kupio sam i ja jedan za 500 din Montreal RCM 169 (skoro isti uredjaj je u pitanju) , ali mu je bio neispravan flet kabli, posle sam kupio ovaj kansas za 250 dinara da iz njega izvadim flet ali sam u medjuvremenu video da moze da se ubaci flet od lasera kss240 pa sam dosao na ideju da pokusam i ovaj da popravim.
Sto se racunice tice i bacanja para na radio koj ne vredi, ovo je vise neko "bezanje u zdrav razum" pa tako ne bih zalio da kupim eeprom programator ako znam da bih tako uspeo da ga popravim, naucim nesto novo i upotrebim ga mozda jos neki put kasnije, jednostavno ne dolazim u kontakt sa ljudima koji se bave sa tim da bih mogao da pitam, zato sam i ovde na forumu, a ako se vec igram i pravim greske jeftinije je na ovakvim stvarima.
Rekoh, mozda neko iz iskustva zna sta strada kada se tako ponasa, ipak ima dosta modela koji su slicno bazirani...
pozdrav!
Kupio sam i ja jedan za 500 din Montreal RCM 169 (skoro isti uredjaj je u pitanju) , ali mu je bio neispravan flet kabli, posle sam kupio ovaj kansas za 250 dinara da iz njega izvadim flet ali sam u medjuvremenu video da moze da se ubaci flet od lasera kss240 pa sam dosao na ideju da pokusam i ovaj da popravim.
Sto se racunice tice i bacanja para na radio koj ne vredi, ovo je vise neko "bezanje u zdrav razum" pa tako ne bih zalio da kupim eeprom programator ako znam da bih tako uspeo da ga popravim, naucim nesto novo i upotrebim ga mozda jos neki put kasnije, jednostavno ne dolazim u kontakt sa ljudima koji se bave sa tim da bih mogao da pitam, zato sam i ovde na forumu, a ako se vec igram i pravim greske jeftinije je na ovakvim stvarima.
Rekoh, mozda neko iz iskustva zna sta strada kada se tako ponasa, ipak ima dosta modela koji su slicno bazirani...
pozdrav!