MIO spirit v735 problem sa internom flash memorijom

Forum za Ark,Arcd,Navi,-Service & Decode-Servis i dekodiranje
Kele
Novi registrovani član
Novi registrovani član
Pozdrav svima!
Imam problem koji sam ja napravio :) ,pa sad pokusavam to da resim ali ne ide.
Naime uredjaj iz naslova,prilikom ubacivanja iGo navigacije ,preimenovan je fajl AppStartup.exe na eMMC flash disku i sada cim se uredjaj upali,pokrece se iGo navigacija ali ne moze da se pristupi flash disku preko usb porta.Oznaka eMMC flash diska je Sandisk iNand SDIn2c2 2gb,bga varijanta.Oznaka ploce je Hammer_VT700.Problem je u tom preimenovanom fajlu bez kog ne moze da se podigne wince 6.0.Racunar ga u control panelu vidi kao usb storage ali pored njega stoji zuti trougao sa uzvicnikom i nema sanse da ga vidi kao disk.Probao sam i druge drajvere,posto ima slot za sd karticu probao i preko nje da podignem sistem sa miopocket ali ne ide.Uredjaj nema hw reset dugme niti kombinaciju ili je i ima ali ja ne znam.
Problem bi se resio kad bih na bilo koji nacin pristupio flash disku i zamenio preimenovani fajl.Ima li neko da je imao slican problem ili da zna kako bi se ovo moglo resiti?
nele2222
Expert
Expert
9. nozica NAND flasha na GND (bilo bi lepo ugraditi mikro taster izmedju njih)
Zatim pritisnuti taj ugradjeni taster zadrzavajuci ga pritisnutog + POWER taster
Zatim otpustiti ugradjeni taster , zadrzavajuci POWER taster
Nakon toga uredjaj je hardverski resetovan , pa se moze nastaviti sa konfigurisanjem uredjaja.

NAPOMENA: Ovo radite na sopstvenu odgovornost !
Pozdrav svim ucesnicima
Kele
Novi registrovani član
Novi registrovani član
Hvala na odgovoru,ali to nije moguce na ovom uredjaju uraditi iz razloga sto ovaj nand flash nema nozice :) vec je bga podnozje.To sa pinom 9 je na starijim modelima gde je nand flash sa nozicama.Naime pregledao sam celu plocu i probao sve i svasta ali nikako da resim problem.
nele2222
Expert
Expert
Postavi sliku uredjaja , sliku same ploce bez onih limova.
da vidim tacno o cemu se radi , jer napisao si da ti je eMMC u BGA izvedbi....o NAND FLASH-u nije bilo reci.
Pozdrav svim ucesnicima
Kele
Novi registrovani član
Novi registrovani član
Pa u prvom postu sam napisao kompletnu oznaku fles diska i to jeste iNand eMMC verzija 4.1.
Postavicu sutra slike.
nele2222
Expert
Expert
Nece biti da je isto eMMC i NAND u istom chipu , baci oko malo bolje ispod limova.
Pozdrav svim ucesnicima
Kele
Novi registrovani član
Novi registrovani član
Evo druze pa procitaj,ali ni nema veze da li jeste ili nije.
http://www.sandisk.com/media/57232/Embedded-ENG.pdf

Evo i slika ploce sa obe strane.
SAM_1023.jpg
SAM_1026.jpg
nele2222
Expert
Expert
E jos da si postavio slike to bi bilo dobro :D

To sa linka znam savrseno sta je (cak sam radio i JTAG na eMMC) ali MORA biti negde u okolini SOP48 NAND flash chip !
Pozdrav svim ucesnicima
Kele
Novi registrovani član
Novi registrovani član
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Kele
Novi registrovani član
Novi registrovani član
Inand chip je ispod ona 2 samsungova ddr ram chipa.
diddygy
Expert
Expert
Hi here you have only backup flash http://www.fileshare.ro/4.55073570568E+12
diddygy
Expert
Expert
And firmware here for Mio V735 http://www.girlshare.ro/34647998
ansamble gps conect cable usb
diddygy
Expert
Expert
nele2222
Expert
Expert
Kele vidis li da se vide izvodi za SOP kuciste ? Zar mislis da im se isplati da prave dva razlicita rasporeda izvoda?
Malo logike upotrebi u razmisljanju.
Pozdrav svim ucesnicima
Kele
Novi registrovani član
Novi registrovani član
Druze,mene ne zanima sta su oni ovde hteli da stave vec me interesuje to sto je postavljeno.Ovi izvodi sto se vide sa strane,otkud ja da znam od kog su nand cipa?Dok se ne podigne inand cip koji je sada na ploci,ja ne mogu da ispitam da li su ovi izvodi sto se ne koriste uopste povezani sa cipom ili ne.
I sta ti znaci ovo da ukljucim logiku?
Na sve te izvode sam ja probao da se spojim i nista nisam dobio kao ni to da udjem u service mod na pin-u 9 a ni na ostalima.
Taj pin 9 na nand cipu je CE izvod a na ovom inand cipu tog izvoda nema u datasheet-u.Tako da sigurno nisu isti.
Proverio sam to do sada gomilu puta.
Resenje ovog slucaja je da se podigne inand sa ploce i da se iscita preko adaptera ili na nekom programatoru.Druge mu nema.
nele2222
Expert
Expert
U tom slucaju ti ne gine JTAG-ovanje .
Pozdrav svim ucesnicima
dell
Expert
Expert
A adapter je 100$ kvalitetan. Jos treba i stanica da se zalemi cip sa kuglicama nazad 8-)
Kele
Novi registrovani član
Novi registrovani član
Tu ne moze jtag da resi problem.Jtag-om se mogu zakaciti samo na procesor koji je u ovom slucaju ARM11.Sto bih dirao procesor ako mi je problem u flash disku?
nele2222
Expert
Expert
Ko rece da bi dirao procesor ?
Da li si radio ikad JTAG na eMMC da bi je povratio u zivot ako fizicki nije ostecena ?
Znaci vracanje u fabricko stanje kao da si kupio NOV chip i ugradio i onda mu ubacujes softver i ostale nusprodukte.
Pozdrav svim ucesnicima