Producer/Proizvođač - Quadro
Model No/Oznake modela - 32AB15
Chassis/Model šasije -
Main board/Matična ploča - T.MSD306.69A 11345
LVDS/TCON -
MCU/Procesor -
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash -
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight - na PSU ploči
Lcd display/Panel -
Power supply(SMPS)- Megmeet MP320FL
Simboli: Microfarad µF Ohm Ω
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu - LCD se uključi i daje stabilnu sliku na panelu ali pozadinsko osvjetljenje pulsira, svi naponi za rad ispravni ima stabilan napon za pokretanje pozadinskog svjetla, ccfl lampe ispravne (8kom), ima gore navedeni psu sa invererom na istoj ploči, dali je neko imao sličan kvar ili ima šemu tog napajanja.
pozdrav forumašima!
[RJEŠENO] quadro lcd 32AB15 pulsira pozadinsko osvjetljenje
-
- Expert
Elektrolite na 24V liniji menjaj , na oko izgledaju dobri nemoj da te zavara
Pozdrav svim ucesnicima
-
- Expert
-
- Stariji član
elektroliti zamijenjeni novima ali nije pomoglo, kontakti na vn kabelima i konektorima nisu jer su pulsiranja ravnomjerna, probati ču staviti foliju pa da vidim
-
- Stariji član
Stavio sam aluminijsku foliju i povezao je prema masi , posebno kod tcon kontrolera i tv radi, dok sam to radio uočio sam da visoki napon prska na kabelima iz invertera do cclf lampi, ustvari kroz originalne bužire koji su navučeni preko kabela, vjerovatno bi bolje rješenje bilo promjeniti VN kablove ali mi se to više nije dalo jer i ovako radi samo vjerovatno više opterećuje inverter. Definitivno tv radi normalno i zato može lock teme, rješeno i hvala kolegama na pomoći.
-
- Expert
Upravo to što ste napisali...naime TV dok je novi radi, a poslije počinje iskrenje koje utiče na rad mreže i mora se napraviti tzv. "ožičavanje" (taj izraz sam našao na radnom nalogu od Intronica)