Producer/Proizvođač -ACER
Model No/Oznake modela -AL2671W
Chassis/Model šasije -
Main board/Matična ploča -CD3E 21VT3MB0054
LVDS/TCON -
MCU/Procesor -
Scaler/Scaler -
Eeprom -24C32A
Flash -
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel -QUANTA DISPLAY LK01
Power supply(SMPS)-DPS-157CP-
Simboli: Microfarad µF Ohm Ω
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu -Tv je stigao blokiran na 6 programu,bez rastera,ubacio sam novi sadrzaj u eeprom 24c32a i dobio raster i menu,koji sam pokrenuo i dobio kanale,preko tjunera,a i preko scarta,digitalne kanale sa digitalnog receivera.Daljinski nije bio uz tv a i vlasnik ga nema.Ako neko ima sliku daljinskog neka okaci.Posle nekoliko minuta prestanu da reaguju komande na tastaturi,i nista se ne moze promeniti,tv stoji na tom kanalu,sve dok se ne ugasi pa posle nekoliko minuta ponovo ukljuci,onda tastatura ponovo proradi na nekoliko minuta......Mreza je pregledana ,naponi uredni,Ako neko ima ideju sta dalje,ja mislim da je problem main board?????.....Hvala unapred...
ACER LCD AL2671W
-
- Expert
Mogu da nabavim taj MB , ako treba...cenu cemo znati u ponedeljak
Pozdrav svim ucesnicima
-
- Expert
Isprati blok kondenzatore i nabavi daljinac neki da probas! Ima ih mnogo ......
-
- Expert
Probacu zamenom tih elektrolita,a daljinski sam jurio par dana bez uspeha,ni sa univerzalnim nisam uspeo,posle mnogo probanih codova.Skidao sam i menjao IR prijemnik,ali sve je isto.....
-
- Expert
Duvaljkom zagrej procesor na MB i vidi onda da li ce da ti prihvati komande...ako su ti svi naponi na MB korektni
-
- Expert
Probao sve od navedenog,menjao kondenzatore ,i sve druge proverio,grejao procesor ,ali nista.Komande rade 1-2 minuta i prestaju....Ako neko ima jos neku ideju,ili da jurim MB,mislim da je tu problem....????
-
- Expert
ako si zadrzao njegov postojeci eeprom nije nemoguce da ti on pravi problem.Praktikuje se da se stavi novi i u ovom slucaju moze prazan.Ako bude sve u redu podesiti posle samo RGB u SM, vrlo je jednostavno.Sto se tice daljinskog ima resenja ali prvo uradi ovo.
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.