LCD TOSHIBA 32HV10G /blokirane funkcije/

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
moso
Expert
Expert
Producer/Proizvođač -Toshiba
Model No/Oznake modela -32HV10G
Chassis/Model šasije -
Main board/Matična ploča -PE1032
LVDS/TCON -
MCU/Procesor -RTD2668
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash -MX25L8006
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -Samsung dtos40
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel -Lta 320ap05
Power supply(SMPS)-PSIV161CO1U
Simboli: Microfarad µF Ohm Ω
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu - TV moze se startovati, upali se zelena led i u gornjem delu ekrana se pokaže traka na kom je kanalu tv ostao,
posle nekoliko sekundi, traka nestaje, i sve druge funkcije su blokirane, kako preko tastera tako i preko daljinske komande.
Najpre sam posumnjao u tastere koje sam isključio, ali problem je i dalje ostao, zatim sam našao na Net-u orig.flash sadržaj, kojeg sam upisao ali ni tu se nista nije promenulo, naponi napajanja kojim Tv operiše su OK. Moja pretpostavka da je problem u samoj Matičnoj ploči.
Svaka sugestija dobrodošla-- Hvala unapred..
nele2222
Expert
Expert
Ima resenje za tvoj problem kolega ... kod kolege bubul ima cela ploca ispravna za 60eura...kupljena je od mene ali mu se musterija nije javio nikad
Pozdrav svim ucesnicima
moso
Expert
Expert
G,din NELLE čisto sumnjam da će gazda hteti ali pitaću ga svakako jer na tu cenu se mora dodati i moj rad bar 20 eura, teško da će proći ali ako hoće bit ćemo
na vezi.. Hv..
nele2222
Expert
Expert
To da prostis sr*nje od ploce kosta nesto ispod 90E na eBay , tako da je to sa tvojim radom opet jeftinije nego da on poruci plocu sa eBay :D
Ako nece da ga radi ponudi mu neku sitnu paru za otkup .
Pozdrav svim ucesnicima
moso
Expert
Expert
Danas smo se čuli ićiće na foru da naplati od osiguranja da se neisplati popravka pošto mu je sve osigarno u sklopu stambenog objekta.
Mislim da to neće upaliti ali videće jeli ta tvoja ploča moze proći za neki 50-ak evrića ako ga ovi otkače iz OZ-a--,Pa da se čujemo ako
ovo ne prodje...Pozd--
Borce Vasilev
Stariji član
Stariji član
Ja iskreno mislim da ljudi t.e nase musterije jos im nije sasvim jasno da to stvarno kosta i kad mu kazes 30-100eura onda on se fati za glavu a kupio TV od 300E .Mozda ploce su sr*nje mozda su nikakve ali cena stoi pa i mi ne radimo za bez para a ovaj tvoj musterija vidi se da je Cicija :D :D :D :D :D :D :D :D ;)
Instinkt je nešto što nadmašuje znanje