Producer/Proizvođač -
Model No/Oznake modela -SAMSUNG LE32B350F1W
Chassis/Model šasije -
Main board/Matična ploča -BN41-01207A
LVDS/TCON -LTF320AP03
Power board & Inverter -BN44-00289B
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash -
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -BN40-00150A
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel -LTF320AP06
Power supply(SMPS)-
Simboli: Microfarad µF Ohm Ω
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu -Tv uredno pali,ima sliku i ton,jedino se na desnoj strani panela vide crne horizontalne linije.Netko je prije mene radio na power boardu,mijenjana je dioda na poziciji DP 805 i na mjestu QP 802S nedostaje komponenta (vjerojatno neki tranzisor ili regulator s 3 izvoda).Nije mi jasno kako uopće tv radi bez toga i može li ta nedostajuća komponenta utjecati na te linije na panelu?
SAMSUNG LE32B350F1W
-
- Stariji član
Zahvaljujem na shemi,probat ću nabaviti taj tranzistor,pa vidimo dali bude kakvih promjena.
-
- Stariji član
Ugradnjom nedostajuće komponente nije došlo do nikakve promjene,tek kad sam rastavio panel vidljivo nagorio flat kabel,tako da je definitivno panel u pitanju.
-
- Expert
ne mora da znaci , mozda treba zameniti fletove samo
Pozdrav svim ucesnicima
-
- Stariji član
Sve je zaljepljeno sa samim panelom i mislim da je to nemoguće zamijeniti.
-
- Expert
koja je tacna oznaka LCD panela ?
Pozdrav svim ucesnicima
-
- Expert
na tom tv-u flet kabel izmedju t-cona i ploce panela nije lijepljen nego je flet posebno, ubada se u konektore
imam slupan taj panel i imam taj flet
imam slupan taj panel i imam taj flet
Ako se desi nesto loše piješ da zaboraviš, ako se desi nešto lepo piješ da proslaviš, a ako se ništa ne dešava piješ da bi se nešto dešavalo.
-
- Stariji član
Između t-cona i panela ima još jedna pločica,a od te pločice do panela je još jedan flet i zaljepljen je na panel i baš na tom mjestu se vide pregorjele veze.
-
- Expert
Kolega da mi nebismo nagadjali..ajd ti lepo uslikaj taj deo i nalepnicu na panelu...pa da znamo o cemu se tacno radi i kako da ti pomognemo.
Sad vidim da je LCD panel SAMSUNG LTF320AP06...da ima flet kabl(bele boje sa plavim krajevima) izmedju T-CON i gornje ploce panela sa koje idu fletovi na staklo...
Taj beli flet se menja !!!
Sad vidim da je LCD panel SAMSUNG LTF320AP06...da ima flet kabl(bele boje sa plavim krajevima) izmedju T-CON i gornje ploce panela sa koje idu fletovi na staklo...
Taj beli flet se menja !!!
Pozdrav svim ucesnicima