[ODUSTAO] Shema spoja zvucnika kod autobusa

Forum za autoelektroniku i autodijagnostiku
senadc
Mlađi član
Mlađi član
Zna li neko kako su spojeni zvucnici kod autobusa,iznad svakog sjedista ima prekidac za ukljuciti zvucnik,e sad pojacalo koje je naprijed je gotovo tranzistori pocrkali.Imam znaci drugo isto pojacalo ali imam neku sumnju u zicama zvucnika imam minus jel moguce da su jednim krajem spojeni na masu??Ne bi zelio i drugo pojacalo poslati u vjecna lovista :D
lafonso69
Expert
Expert
Sa ovoliko malo podataka ne moze ti niko odgovoriti. Moras dati podatke o otporu zvucnika, koliko ih ima, jesu li vezani po grupama, prekidacu ili preklopniku koji ih iskljucuje. Pojacalo moras otvoriti i sam predpostaviti da li koristi masu za povezivanje zvucnika ( predpostavljam da koristi ali ...). Ako trazis odgovor iz licnog iskustva onda napisi marku i model autobusa mada ce to ici malo teze.
Zadnja izmjena: lafonso69, dana/u 19 kol 2015 15:51, ukupno mijenjano 1 put.
senadc
Mlađi član
Mlađi član
Rijesio sam se tog "posla" kulturno sam zaobisao,prije mene je to neko radio zato je izgorilo i prvo pojacalo uglavnom hvala na odgovoru pozz
TESTER
Stariji član
Stariji član
moje je mišljenje da nisi trebao odustati od popravke.ja bih recimo odvojio jedan dan ,sve pažljivo rastavio,vidio način kako je sve odrađeno.zapisao blok šemu
popravio od pojačala šta treba.namučio bi se prvi put ,ali bi drugi put bilo lakše a ta bi mušterija rekla drugima itd.na kraju bi bilo koristi.šema se može kupiti,naći na forumima koji se simbolićno plaćaju ili traženjem po netu.šema može pomoći ali je recimo na jednom autobusu puno bitnije da znamo gdje nam se uopšte uređaji nalaze itd.samo treba biti uporan i na kraju se sve isplati.
dell
Expert
Expert
Kontakt:
Nekada se mogle uzeti velike pare na video opremi kod autobusa (drumski razbojnici- ja to zovem tako) .
U svako doba dana i noci :pojacala sam uvek imao u lageru rezervo bar za "setru", univerzalni pretvarac 24/12 , napajanje 24v/220v ,auto radio klasican cd i koji tipski, video monotor za setru i neoplan i td , ....

Radio sam i atp -vojvidinu velika firma ,dok nije pukla....
Mali privatnici ne placaju i varaju , pa juri naplatu od konduktera , sofera , vlasnika ...
Pare unapred pa radim!!!
Danas i vozaci popravljaju autobus i video opremu :lol:
Admin purke
Super Moderator
Super Moderator
dell je napisao/la:...Danas i vozaci popravljaju autobus i video opremu :lol:
To im je u opisu posla... :mrgreen:
ursuss
Expert
Expert
Jexxbga kad varaju na kartama....
senadc
Mlađi član
Mlađi član
Mali privatnici ne placaju i varaju , pa juri naplatu od konduktera , sofera , vlasnika ...
Pare unapred pa radim!!! ovo je glavni razlog odustajanja od ovog "posla"..pozdrav kolegama :D
Odgovori