Name/Ime -blaupunkt
Model -Fiat 312 MP3 SB05
Sec.Type/Tip kodiranja -
Partnumber -7 646 383 316
Manuf./Proizvođač - Blaupunkt
MCU/Procesor -
EEPROM -95320
Sec.loc./Zaključan u ? -epromu
PA/Audio izlaz -
Serial No/Serijski broj -815BP638374665728
Utisnute oznake na limu -
Potreban code -imoo-off
Korisnici su vise puta unosili pogresan kod (neznam tacno koliko puta). Kad ukljucim uredjaj ispise RADIO BLOCKED / WAIT.
I u automobilu i na stolu se posle nekih pola sata gasi i posle 24 sata drzanja na stolu i povremenog ukljucivanja ne dozvoljava unos koda.
Ocitao sam damp, i pomocu programa NYO ocitao kod (poklapa se sa izracunatim iz serijskog broja).
U ovom programu sam sa nekoliko slicnih modela iskljucivao brojac pokusajai CanBus ali je po ukljucenju poruka na displeju ista i ne dozvoljava unos koda.
U ovom programu koji ja imam NYO4 nema ovog modela (Fiat 312 MP3 SB05) i verovatno zbog toga ne mogu da iskljucim brojac (iako sam ranije vise puta uspevao da iskljucim i brojac i Canchek sa nekim slicnim modelima kod vise tipova proizvodjaca).
Saljem ocitan damp fiat312.bin i damp koji sam neuspesno prepravio fiat312_00_00.bin
Moze li neko od kolega da mi pomogne i da mi prepravi damp da resetuje brojac i iskljuci CanBus ili da mi pokaze u kojim
poljima da izvrsim prepravke.
Unapred hvala.
Pozdrav, banepristina@gmail,com.
[ODUSTAO] FIAT 312MP3 blokiran
-
- Stariji član
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
-
- Expert
-
- Stariji član
Sa ovim dampom nece ni da se ukljuci uredjaj.
-
- Stariji član
Zamolio bih kolegu zoka555 da mi objadni kako je resio problem iz 10 posta nize, ili da mi eventualno posalje damp.
-
- Expert
probaj ovaj dali mozes da ubacis code (nije immo off)
-
- Stariji član
Damp je izgleda prosao. Pustio me je da odmah unesem kod i posle je ispisao CANCECK. Kad sam ga iskljucio i prodao da ga ponovo ukljucim nije hteo da se ukljuci. Verovatno je reseno. Pozvacu ih da sutra dodju sa autom da probam.
Kad sam probao da iskljucim CanBus programom NYO isto nije hteo da se ukljuci pa predpostavljam da je problem resen (zakljucujem da verovatno i damp iz predhodnog problema odgovara samo da je proban u autu).
Javicu sutra sta sam uradio kada dodju sa autom.
Hvala puno na saradnji.
Kad sam probao da iskljucim CanBus programom NYO isto nije hteo da se ukljuci pa predpostavljam da je problem resen (zakljucujem da verovatno i damp iz predhodnog problema odgovara samo da je proban u autu).
Javicu sutra sta sam uradio kada dodju sa autom.
Hvala puno na saradnji.
-
- Stariji član
Nazalost nijedan od ovih dampova nece da prodje. Iz dampa 312.bin sam programom NYO nasao da kod moze da bude *366 ili *353. Za kod *366 kaze da je pogresan a kada ukucam *353 samo stoji kao da ceka neku potvrdu i kada iskljucim uredjaj nece ponovo da ukljuci.
Izgleda da je resenje samo da se u originalnom dampu resetuje brojac da bih uneo kod, najverovatnije ne prihvata dampove iz drugih automobila.
Ponavljam da u programu NYO radim da slicnim modelima i nemam za ovaj noviji model i verovatno je tu problem.
Ima li neko ideju sta dalje da radim. Automobil je kod mene ali nemam dijagnostiku kojom bih prijavljivanjem novog uredjaja verovatno resio problem.
Izgleda da je resenje samo da se u originalnom dampu resetuje brojac da bih uneo kod, najverovatnije ne prihvata dampove iz drugih automobila.
Ponavljam da u programu NYO radim da slicnim modelima i nemam za ovaj noviji model i verovatno je tu problem.
Ima li neko ideju sta dalje da radim. Automobil je kod mene ali nemam dijagnostiku kojom bih prijavljivanjem novog uredjaja verovatno resio problem.
-
- Expert
Probaj tvoj popravljeni.
-
- Expert
Zaboravio sam
CODE=5223
CODE=5223
-
- Stariji član
Sa ovim dampom me je odmah pustio da unesem kod i sve je proslo OK.
Medjutim kao i kod ostalih primera gde me je pustio da unedem kod, posle iskljucenja i pokusaja da ga ponovo ukljucim nece da de ukljuci. Sada sam primetio da mi kod pokusaja ukljucenja uredjaja na komandnoj tabli ispisuje da je greska u airbegu.
Auto normalno pali i sve je OK jedino mi kod svakog pokusaja ukljucenja ARCD-a ispisuje poruku za airbeg i kaze da pogledam uputstvo. Da li je to od unosenja raznih dampova.
Ponovo dam ucitao damp i pustio me je da unesem kod i sve je OK do iskljucenja uredjaja i pokusaja ponovnog ukljucenja.
Sta dalje da radim.
Medjutim kao i kod ostalih primera gde me je pustio da unedem kod, posle iskljucenja i pokusaja da ga ponovo ukljucim nece da de ukljuci. Sada sam primetio da mi kod pokusaja ukljucenja uredjaja na komandnoj tabli ispisuje da je greska u airbegu.
Auto normalno pali i sve je OK jedino mi kod svakog pokusaja ukljucenja ARCD-a ispisuje poruku za airbeg i kaze da pogledam uputstvo. Da li je to od unosenja raznih dampova.
Ponovo dam ucitao damp i pustio me je da unesem kod i sve je OK do iskljucenja uredjaja i pokusaja ponovnog ukljucenja.
Sta dalje da radim.
-
- Expert
Koliko sam shvatio.Upisao si original kojeg sam popravio.
-
- Stariji član
Da, upisao sam popravljeni (zadnji koji si mi poslao) i jedino on je ukljucio uredjaj. Probao sam radio menjao kanale i sve je bilo ok cak sam mu drugi put prikacio i mehanizam od CD-a i sve je ok do gasenja uredjaja i pokusaja ponovnog paljanja.
-
- Expert
Pokušaj ovu kombinaciju.
-
- Stariji član
Opet isto, primi kod radi normalno i kod gasenja i pokusaja paljenja nece da upali.
Dali moze da pomogne da kada ga upalim pustim da radi duze vreme pa da ga tek onda ugasim i upalim.
Dali moze da pomogne da kada ga upalim pustim da radi duze vreme pa da ga tek onda ugasim i upalim.
-
- Stariji član
I dalje isto, ponovo sam ucitao damp pustio ga da radi (auto je bio ugasen) i posle 20 minuta ARCD se ugasio i ponovo nece da se upali. I dalje pri pokusaju paljenja pod kontaktom javlja gresku airbeg-a.
Dali da pokusam jos nesto ili da odustanem, ima li neko neku ideju.
Dali da pokusam jos nesto ili da odustanem, ima li neko neku ideju.
-
- Stariji član
ODUSTAO.
Video sam na nekoliko sajtova da su imali isti problem i odustali.
Ipak, zahvaljujem se svima na saradnji i pomoci.
Video sam na nekoliko sajtova da su imali isti problem i odustali.
Ipak, zahvaljujem se svima na saradnji i pomoci.