Opel Radio CD 30 Opel Astra H

Forum za Ark,Arcd,Navi,-Service & Decode-Servis i dekodiranje
atom
Expert
Expert
Neki dan mi se je desilo da je u Astri H 2008 godina , prestale da rade komande na volanu i info displej.Kod mene je ugradzen Opel Radio CD 30 ,koji radi normalno i cd i radio, ali na displeju nema nista,kao da je potpuno ugasen,takodze neradi ni jedna komanda na volanu za radio, a sirena radi.Pregledao sam osigurace-svi su ispravni.Da li je neko imao slican problem , da mi da neka upustva da ne lutam puno s ovim problemom, jer ja sumnjam da je u cd-u problem,nesto nevalja od njeg pa do info displeja i volana............
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Been thanked: 1 time
Potrudi se malo da dijagnosticiras kvar.Samo si opisao sta ne radi a nisi ni prstom mrdnuo da nesto izmeris.
Kako bi radio displej ako nema napona na njemu.To treba da prekontroliras.Izvaditi displej i meriti nesto.
Mozda mu je ispao konektor iz lezista.Kako mi to da znamo ? :mrgreen:
hajro60
Expert
Expert
prvo nisi napisao mozes li sada upaliti cd ako nemozes nemas ni kontrolu na displeju a sam displej nije samo za radio imas tu jos temperaturu , sat a mislim da nevalja mehanizam od cd-a kod pojedinih vrsta zna zakociti izvadi cd odkaci mehanizam pa provjeri
atom
Expert
Expert
radio i cd radi normalno, samo sto na displeju nevidim nista, isto kao da je iskljucen..........Postavio sam ovu temu zato sto nisam nikada na ovom autu skidao displej, jer je na Astri G -starijoj verziji puno jednostavnije i prije nego sto to sve rastavim ,posto se radi o mom licnom autu, htjeom sam da mi neko da neki savjet ako je to radio na istom autu nekoj musteriji...........
hajro60
Expert
Expert
onda lepo skini displej i prvo provjeri sijalice da nisu riknule
Zoki
Expert
Expert
Digit 8 ili Digit 10
To je razlika.
nightwish
I kod mene se pojavio potpuno isti problem (Astra H 2008.). Displej ne radi i komende za radio na volanu ne reaguju. Sirena funkcionise, radio i cd se mogu upaliti i rade bez problema. U knjizi sam pronasao da je napajanje obezbjedjeno preko osiguraca br. 35, prekontrolisao sam ga, ispravan je.
Ima li neko slicno iskustvo i sta bi moglo biti u pitanju?
Hvala unaprijed!
sonicsabac
Expert
Expert
Ukoliko postoji greska npr. nizak nivo tecnosti ili slicno, umesto prikazivanja informacija sa radija prikazace COOLING LEVEL ili nesto drugo.
Proveriti na malom displeju od putnog racunara da li prikazuje InSP , to se moze lako utvrditi tako sto izvadis radio raskacis dzek i vratis nazad i upalis pa visi sta se desava, trebalo bi da prikaze bar na kratko informaciju sa radija. Ja sam pre par dana imao bas takvu situaciju, musterija je uradlia servis na autu, greska je ponistena i radio je proradio normalno.
Da ispravim moj post, odnosi se na slucaj kada ne prikazuje info sa radija, prevideo sam da je atom napisao da bas nista ne prikazuje na displeju.
slikaslikaslikaslika
nightwish
Kod mene ne prikazuje nikakvu gresku. Servis je radjen pre oko 7-8 meseci i do sledeceg imam jos oko 5-6 hiljada km da predjem. Nema nikakve greske ni metodom kocnica+gas, kontakt.
Primetio sam jos jutros da mi je neki uredjaj ili izvukao malo akumulator ili akumulator ne drzi struju (prozori nisu hteli da se zatvore/otvore, nakon kraceg rada automobila, to se normalizovalo, pogledacu ponovo predvece ili ujutru da li funkcionisu). Da li bi moglo biti do akumulatora da ne radi info displej i komande na volanu???
Nema logike, ali ne znam ni sam vise, kod ovih novijih auta sa hrpom elektronike, nista ne treba da iznenadi.
ferdza
Expert
Expert
nightwish je napisao/la: Primetio sam jos jutros da mi je neki uredjaj ili izvukao malo akumulator ili akumulator ne drzi struju (prozori nisu hteli da se zatvore/otvore, nakon kraceg rada automobila, to se normalizovalo,.
Kako si startovo motor jesi li morao dopunjavati akumulator ili si preklemavo nije mi jasno da je neki potrosac mogao izvuci struju a da si mogao normalno startovati motor ili je bilo problema pri paljenju :roll:
nightwish
Motor sam startovao bez problema, zaverglao jednom ili dva puta duze nego normalno i kresnuo. To sam primetio samo na prozorima, nisu hteli sami da se otvore / zatvore (nakon kraceg drzanja dugmica, ovi se otvore / zatvore sami do kraja), nego sam celo vreme morao drzati dugmice, tako da kazem, manuelno su radili. Nakon otprilike 5-10 min. rada motora, vozacevo staklo je "proradilo", a nakon sledecih 5-10 min. i suvozacevo se samo otvaralo / zatvaralo do kraja, pretpostavljam da je alnaser dopunio akumulator. Sada cu da vidim kakva ce situacija da bude ujutru.
Da li je moguce da zbog slabijeg akumulatora nece da radi info displej i komande za radio na volanu?????
Admin purke
Super Moderator
Super Moderator
Jel akumlator ili ne...ajde zakaci voltmetar i sve ce biti jasnije :mrgreen:
sigurno se neka zica otkacila...
dell
Expert
Expert
Zakači voltimetar nesme biti napon 10v i 11v!
Inaće je mana da ležište osigurača na tabli od auta gubi spoj i napon propada!!
Zakači voltimetar što reče purke

Kod predhodne generacije postoji
Zadnja izmjena: Admin tvzmaj, dana/u 25 tra 2016 16:16, ukupno mijenjano 1 put.
Razlog: Spojena dva uzastopna posta
hajro60
Expert
Expert
sta ubija struja ili napon?????????
dell
Expert
Expert
Ja rekoh za problem koji sam imao vise puta.
Ne tražim rešenje po forumima engleskim.

Rešavam sam....
Zadnja izmjena: dell, dana/u 26 tra 2016 02:02, ukupno mijenjano 1 put.
JRade
Expert
Expert
JRade
Expert
Expert
nightwish
JRade je napisao/la:Mozda ovo pomogne
http://www.astraownersclub.com/vb/showt ... g-properly
Nije pomoglo, hvala na trudu.
nightwish
Admin purke je napisao/la:Jel akumlator ili ne...ajde zakaci voltmetar i sve ce biti jasnije :mrgreen:
Nije akumulator, alnaser dobro puni.
nightwish
Evo problem do detalja opisan:

Pre par dana mi se desilo da su istovremeno prestale da rade (izasao iz auta - radilo, nakon pola sata seo u auto - ne radi) komande na volanu za radio (sirena radi) i info displej, uopste ne radi, kao da je iskljucen (Opel Radio CD 30).
Pregledao sam osigurace, svi su ispravni (u motornom delu i u gepeku).
Inace, dok je sve funkcionisalo:
- displej se ukljucivao sa otkljucavanjem auta, sada nece nikako i iskljucivao sa zakljucavanjem auta (par sek. nakon zakljucavanja),
- radio se ukljucivao automatski sa davanjem kontakta i iskljucivao sa vadjenjem kljuca iz brave, sada nece (primetio sam da mi se radi ni osvetlenje dugmica na radiju). Radio mogu da ukljucim / iskljucim na dugme za paljenje / gasenje radia, da tako kazem, manuelno i radi normalno, kao i CD.

Interesuje me, da li neko zna, koji relej je zaduzen za radio / displej sistem (nisam uspeo nigde na netu da pronadjem, a nema ni u knjizi od auta)?
Da li je neko imao slican slucaj ili da ima ideju sta bi mogao biti uzrok ovog kvara?