Daewoo DTB-21S7KB

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
miroslavmm
Expert
Expert
Imam problema sa vertikalom ,nakon zamene LA 7848 , i svih elektrolita u vertikali kao i napajanje vertikale i pregleda mreznog stepena pregreva mi se IC kolo vertikale , slika je normalna
ali nesmem da ga pustm da dugo radi ima li neko od kolega neko iskustvo oko ovoga tv-a
amer.h
Stariji član
Stariji član
Pregledaj kondezatore oko vertikale i napajanje vertikale
amer.h
Stariji član
Stariji član
izvini druze vidio sam da si to pregledao a probaj izmjeriti otpor namotaja na vertikali (otklonska)
Zoki
Expert
Expert
A kako zna koji otpor je na Vertikalnom svitku ????
Tko to mjeri ???
Osciloskop i pogledati pilaste napone pobude i izlaza ako ga ima.
Krivo ga navodiš.
Treba izmjeriti instrumentom ako je šluš ali još nikad nitko nije imao problema sa Vertikalom.
miroslavmm
Expert
Expert
Ja poravljam televizore vise od 30 godina , imam i ja problema ali da li je neko imao problema sa ovim tv-om oko vertikale da li moze da se desi da novo IC kolo lose na cega sumnjam ali i dalje mislim da je velika temparatura
na samom IC kolu a ono ima dosta veliki hladnjak da se malo laicki izrazim a otklonska je zadnja stavka koju bi ja kontrolisao bar iz iskustva nikad mi se nije grejalo IC kolo zbog otklonske a da je slika po vertikali normalna
TV je stigo sa horizontalnom linijom i puknutim Ic kolom a puklo je od velike temparature ipak postoji razlog pregrevanju ali koji
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Been thanked: 1 time
To je njihova slaba tacka i zato su ubacili taj veliki aluminijski radiator.Slobodno mu dodaj jos neko parce aluminija
neka progura do jeseni :) , ili mu ubaci neki mali ventilator od 12V prikljucen na +5V i on ce necujno da ga hladi.
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Kontakt:
Ako si zamenio kolo i elektrolite i dobio savrsen izgled vertikale bez ikakvog dodatnog podesavanja, to bi trebalo da radi bez obzira na temperaturu. Pojedini televizori usijaju i plocu toliko da promeni boju, ali radi.
Kod pojedinih televizora, ako nema ni jedne rupice ispod hladnjaka, dodatno izbusim ako ima lufta na ploci. Ta cirkulacija odozdo ga najbolje hladi.
Testiraj ga tako, ali mu prati sliku. Ako mu je otisao neki otpor za stabilizaciju radne tacke, pre nego sto crkne kolo trebala bi da se javi neka deformacija u slici. Ako ti slika posle sat, dva ostane dobra onda sklapaj i ne brini. U vertikali se svaka sitnica odrazi na sliku.
Odgovori