[ODUSTAO] Mercedes BE6000 Mid Headunit

Forum za Ark,Arcd,Navi,-Service & Decode-Servis i dekodiranje
sonicsabac
Expert
Expert
Name/Ime - Mercedes Mid Headunit
Model - BE6000
Sec.Type/Tip kodiranja -
Partnumber - A 211 820 09 79
Manuf./Proizvođač - Harman Becker
MCU/Procesor - 6417709A i XC2S50
EEPROM -
Sec.loc./Zaključan u ? -
PA/Audio izlaz - ne
Serial No/Serijski broj -
Utisnute oznake na limu -
Potreban code -
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu - Uredjaj ne startuje uopste, provereni svi naponi koliko vidim u redu su. Jedino sto sam uspeo dobiti laganim grejanjem komponenata oko optike dobijam treperenje Tx strane a hladjenjem polako se treperenje smanjuje, kondenzatori provereni ali nista nisam postigao.
Zadnja izmjena: sonicsabac, dana/u 05 svi 2016 16:44, ukupno mijenjano 1 put.
slikaslikaslikaslika
paganini
Na njima uglavnom puca software, ja imam jedan koji je zakucao na mercedesov logo i nece dalje. Za ovaj model nisam jos uvek uspeo da nadjem dump, ukoliko neko ima mogao bi da podeli sa nama.
dell
Expert
Expert
Za lav ili jelen?
sonicsabac
Expert
Expert
Zajecarsko :shock:
slikaslikaslikaslika
sammke
Novi registrovani član
Novi registrovani član
Ja sam rijesio dva mercedesa kada stoji samo logo i nista dalje tako sto sam na jednom zamjenio sve smd kondezatore bez obzira kako pokazuju
a drugi kada sam propuhao procesor i oko njega i to se odnosi na one koji imaju izlazni stepen u sebi a ne u gepeku i nadjem opticki kablic tako da mogu
napraviti petlju i probati na stolu,a ako je izlazni stepen u gepeku a stoji samo logo onda sve kondezatore tu zamjeniti i provjeriti spojeve jer sam imao slucajeve da su losi spojevi .
Toliko ako ti sta ovo moze pomoci!
sonicsabac
Expert
Expert
Hvala, znacice u buduce ovaj sam morao vratiti, ovaj je bez pojacala itd, samo komanda, opticku petlju sam stavio, menjao i neke kondenzatore ali nisam uspeo dobiti bilo sta. Hvala jos jednom na informacijama. Generalno ova i slicne jedinice imaju problem sa kondenzatorima cesto.
slikaslikaslikaslika