Proizvođač -SCHAUB LORENZ
Model -32LT580CT
Main board-17mb70-5P
SN:6768613
Procesor -Ispod hladnjaka
Eeprom -24c64
SMPS -17pw26-5
Display - LG -LC320WUN
Pozdrav za kolege ....na popravak je doslo iz Austrije deset komada lcd pomenute marke i sa identicnim kvarovima ,a to je da
imaju stby ali kada se startuju naizmjenicno blinkaju plava i narandžasta ledica i ne dogadja se nista.Naponi iz mreže su svi ok.Posto je ovdje bilo nekih slicnih tema nasao sam software tacno po serijskom broju i probao preko USB ali nece da ga prihvati,a onda i eeprom programirao drugi 24c64 i dalje isto.Procesor se sasvim normalno grije.Nisam stavio sliku main board jer vec ima na forumu postojeca ali ako bude trebalo nije problem .Ako je neko imao neko iskustvo sa opisanim kvarom unaprijed hvala!
Schaub Lorenz 32lt580ct blinka standby
-
- Expert
U kvaru MB
-
- Stariji član
Ako su identicni tv-i moguce da su iz nekog hotela.A poznato je da neki hoteli po zapadu naplacuju koristenje tv-a.
I to na nacin da kada uslugu platite ukljuce je iz recepcije hotela preko data UTP kabla.
Ako taj tv posjeduje mreznu uticnicu vrlo moguce da je to problem.
I to na nacin da kada uslugu platite ukljuce je iz recepcije hotela preko data UTP kabla.
Ako taj tv posjeduje mreznu uticnicu vrlo moguce da je to problem.
-
- Stariji član
Isti problem imam kao i kolega u citiranom postu, ako neko ima rješenje (firmware i boot loader) i želi ga podijeliti , molim da se javi.Pozdrav.sammke je napisao/la:Proizvođač -SCHAUB LORENZ
Model -32LT580CT
Main board-17mb70-5P
SN:6768613
Procesor -Ispod hladnjaka
Eeprom -24c64
SMPS -17pw26-5
Display - LG -LC320WUN
Pozdrav za kolege ....na popravak je doslo iz Austrije deset komada lcd pomenute marke i sa identicnim kvarovima ,a to je da
imaju stby ali kada se startuju naizmjenicno blinkaju plava i narandžasta ledica i ne dogadja se nista.Naponi iz mreže su svi ok.Posto je ovdje bilo nekih slicnih tema nasao sam software tacno po serijskom broju i probao preko USB ali nece da ga prihvati,a onda i eeprom programirao drugi 24c64 i dalje isto.Procesor se sasvim normalno grije.Nisam stavio sliku main board jer vec ima na forumu postojeca ali ako bude trebalo nije problem .Ako je neko imao neko iskustvo sa opisanim kvarom unaprijed hvala!
-
- Stariji član
Slika naljepnice sa poklopca
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
-
- Stariji član
Prosle godine sam imao 3 schaub lorenza 17mb70.
Prvi nije imao ton , drugi ton maksimalan a treci nije hteo da startuje.
Boot preko usb flesa nije hteo da prihvati iako je u uputstvu sve lepo objasnjeno.
Skinuo sam nand memoriju sa ovog koji nije ukljucivao i stavio u jedan od ova dva ,
i on je proradio.Po tome smatram da je kvar na maticnoj ploci.
Prvi nije imao ton , drugi ton maksimalan a treci nije hteo da startuje.
Boot preko usb flesa nije hteo da prihvati iako je u uputstvu sve lepo objasnjeno.
Skinuo sam nand memoriju sa ovog koji nije ukljucivao i stavio u jedan od ova dva ,
i on je proradio.Po tome smatram da je kvar na maticnoj ploci.
-
- Stariji član
Hvala za prenešeno iskustvo,nažalost ja nemam mogućnost kombinacije.
-
- Stariji član
TV proradio. Napravio sam reflow procesora. Pošto nisam mogao skinuti hladnjak sa procesora grijao sam hladnjak duvaljkom oko 5 min. na 170 stepeni temperature hladnjaka.TV je proradio. Hvala svima na učešću u temi a posebna zahvala majstoru bubul za savjet.
-
- Stariji član
Kontrolisite tv nekoliko dana . Isto sam i ja probao. Tv proradi nekoliko dana , pa opet jedno jutro nece da ukljuci.