pozdrav dali moze za pocetak ispravan dump
sasija cuc 1837
eprom 24c02
procesor sda 6000
foto
tv grundig elegance70 cuc 1837 dump
-
- Expert
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
-
- Expert
opis kvara
stranka se zalila otezanom trazenju i memorisanju kanala i gasenju nakon izvesnog vremena pregledom sam uocio hladnih lemova napoziciji A+ preletovao ali se tv isto ponasao onda sam na poziciji A+ skinuo blok kondezator 100 1600- 650 na kojem je bila nagorena nozica izmjerim neispravan ubacim drugi orginal sve radi memorisao kanale za sada tv radi testiracu da vidi ima li nekih promjena nadam se najboljem pozzzzzz
stranka se zalila otezanom trazenju i memorisanju kanala i gasenju nakon izvesnog vremena pregledom sam uocio hladnih lemova napoziciji A+ preletovao ali se tv isto ponasao onda sam na poziciji A+ skinuo blok kondezator 100 1600- 650 na kojem je bila nagorena nozica izmjerim neispravan ubacim drugi orginal sve radi memorisao kanale za sada tv radi testiracu da vidi ima li nekih promjena nadam se najboljem pozzzzzz
-
- Expert
to samo moze da bude C53512 142pf/2K ali to nema veze sa otezanim biranjem kanala, to je nesto drugo
-
- Administrator
- Been thanked: 1 time
I ja sam pomislio da je taj i on moze da pravi te smetnje i u to sam se licno uverio.U momentu varnicenja istog obrise
sve programe i vraca se na pocetak instalacije.
Drugi blok bi bio ovaj na toj kako kaze kolega hajro60 liniji A+
sve programe i vraca se na pocetak instalacije.
Drugi blok bi bio ovaj na toj kako kaze kolega hajro60 liniji A+
-
- Expert
pozdrav kolege radi se o bloku C61514 kao sto rece kolega Jimmy stranka se zalila na otezano memorisanje kanala i gasenje u nepravilnim intervalima(za 1,4,7 sati ) i nakon ponovnog palenja morao ponovo pretrazivati i memorisati kanale sa zamjenom bloka problem resen sinoc iskljucio veceras ponovo ukljucio sve na svom mjestu kanali,startanje svaki puta smatram problem resenim
-
- Administrator
Po meni,bilo koji oblik varnicenja koje mogu da izazovu i hladni lemovi i poneki blok kondezator kod tih sasija
izaziva te simptome u radu tv-a.Ne mora da znaci da je bas taj blok izazvao taj kvar...Isto bi se desilo i da je bio
bilo koji.Interesuje me kojim instrumentom si ispitao taj blok od 100pf ?.Na toj poziciji jos nisam naisao na
neispravan blok a prosli su mi kroz ruke otprilike jedno 50, a najmanje 25 sa tim kvarom.
Pozdrav
izaziva te simptome u radu tv-a.Ne mora da znaci da je bas taj blok izazvao taj kvar...Isto bi se desilo i da je bio
bilo koji.Interesuje me kojim instrumentom si ispitao taj blok od 100pf ?.Na toj poziciji jos nisam naisao na
neispravan blok a prosli su mi kroz ruke otprilike jedno 50, a najmanje 25 sa tim kvarom.
Pozdrav
-
- Expert
sa ovim kolega
-
- Expert
pozdrav na zalost moram se ponovo oglasiti nakon nekoliko dana rada tv dosao na reklamaciju radi se o sledecoj gresci prilikom gasenja tv-a u toku rada ili nakon rada par dana na displeju izbaci meni sa opcijom jezikana primjer englis prilikom pokusaja instalacije novih programa meni za instalaciju trepne jacim i slabijim intezitetom(bljesne) izbaci wayt nakon toga izbaci meni kao da su izprogramirani kanali a to u stvari nije izvrseno pokusao sam sa zamjenom signal modula ali isto se ponasa modul saprocesorom sda 6000 nemam dali je neko imao ovakav problem
-
- Administrator
Ima jos hladnih lemova dok se pojavljuje to sto sio opisao.Prelemi jos jednom sve sumnjive kontakte i zatim ucini sledece da bi ga vratio na fabricke postavke:Iskljuci tv na mrezni prekidac zatim na tv-u pritisni V+ i sa tako pritisnutim startovati tv na mrezni prekidac ne ispustajuci V+ jos desetak sek.Tv ce startovati ATS i posle programiranja kanala bice sve OK.
-
- Expert
evo kolega sve cu ponovo prelemiti i javljam rezultat pozzzz
-
I ja imao isti kvar i uspešno ga resetovao kako ste opisali. Hvala.Jimmy je napisao/la:Ima jos hladnih lemova dok se pojavljuje to sto sio opisao.Prelemi jos jednom sve sumnjive kontakte i zatim ucini sledece da bi ga vratio na fabricke postavke:Iskljuci tv na mrezni prekidac zatim na tv-u pritisni V+ i sa tako pritisnutim startovati tv na mrezni prekidac ne ispustajuci V+ jos desetak sek.Tv ce startovati ATS i posle programiranja kanala bice sve OK.