lcd sony KDL40BX400 ledica blinka 3 puta

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
peraja
Expert
Expert
Producer/Proizvođač -SONY
Model No/Oznake modela -KDL40BX400
Chassis/Model šasije -
Main board/Matična ploča - 1-881-019-32
LVDS/TCON -
MCU/Procesor -PNX85433EH1
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash -
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel - LTY400HM01 S-LCD
Power supply(SMPS)-APS253(D) G2ME
Tuner -
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu -
Pozdrav svima na forumu,ovo je moj prvi post ;),pa da prjeđem na problem.
Tv iz naslova kad se priključi na napon upali se zelena ledica i tako stoji jedno 10-ak sekundi,onda se tv sama upali 1 sec.pojavi se logo sony na ekranu i začuje melodija paljenja,to traje oko 1 sekundu nakon čega se ugasi i nastavi da blinka ledica 3 puta
Napon st-by je stabilan 3,3v ,kad se tv upali na tren i ostali naponi su otprilike u redu(12v je 12,7v ,24v je 25,2v na matičnoj ploči naponi na dc dc pretvaračima su isto ok.Ako tv na tren proradi,slika i zvuk predpostavljam da je gasi procesor zbog neke greške(3 led treptaja),kako zaobići grešku jer ovako za svaki napon mjeriti moram ištekavati tv sa napona.
Ima li ko ideju šta pogledati?
Admin purke
Super Moderator
Super Moderator
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
sigurno se neka zica otkacila...
KD electronic
Expert
Expert
Troubleshooting 3 blinks error:
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
peraja
Expert
Expert
Na koju foru radi ova zaštita?Da li to znači da greška još postoji ili se zaštita aktivirala prije dok je greška postojala pa još traje i neda da tv normalno proradi?
Ova tv mi je došla sa neispravnim napajanjem(pregoren bio cxa3809 u mreži),pa se tad možda aktivirala greška,al sad su naponi ok.
Da li se u service modu može poništiti greška,pa nakon toga da tv radi normalno.
alexa_pg
Expert
Expert
peraja je napisao/la:...Da li se u service modu može poništiti greška,pa nakon toga da tv radi normalno.
Skini SM sa ET i na 8 stranici imas uputstvo kako da obrises gresku (Resetting Error Codes (OSD Service Menu)).
Alexa
peraja
Expert
Expert
U kojoj fazi rada tv se upisuju komande sa daljinca(info , 5 vol+, power) za ulazak u service mod,predpostavljam da tv mora biti u st.by.
Međutim ova tv ne može doći u st by,
Znači čim je priključim na struju upali se zelena led(to nije st by mod predpostavljam,trebala bi svijetliti crvena led ako se ne varam) i tako stoji 10-ak sekundi, tad se upali pozadinsko osvjetljenje i pojavi logo "sony"na ekranu,paralelno s pojavom slike čuje se i ona melodija paljenja,to sve skupa traje oko sekundu i onda crvena led počme da titra 3 puta.
Da li bi se u toj fazi pod greškom tj dok blinka crvena led tv trebala ugasiti na tipku power na njoj ili na power na daljinskom tj.dovesti u st by?
Nemam ni original daljinski od ovog TV-a RM-ED022(donesen mi je univerzalni ) pa sam probao sa
RM-932 kojeg sam imao pri ruci(od crt sony koji mi je radio na jednom lcd sony ne sjećam se sad modela) pa moguće da komande ne odgovaraju za ovaj,zna li netko sigurno?