Quadro TV 22" LCD-22AB10 nema slike ni tona

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
pretor
Novi registrovani član
Novi registrovani član
Pozdrav svima,

Prije svega da se predstavim. Bavim se skor 5 godina servisiranjem računala i laptopa, no s vremenom uz to "uleti" koji PC monitor, pa tu i tamo TV. Monitore s dosta uspjeha riješim, no s TV-ima se nisam puno zamarao ukoliko nije neki lako otklonjiv kvar(elektroliti, izolacija pokvarene komponente pa zamjena, itd.). Evo, odlučio sam se i time pozabaviti iz radoznalosti, proširenja znanja, i da malo očistim stan :) Svrstao bi se na pola puta između servisera amatera i hobista, mada možda bolje da me tretirato u početku kao hobista ;)

Producer/Proizvođač - Quadro
Model No/Oznake modela - LCD-22AB10
Chassis/Model šasije -
Main board/Matična ploča - T.MSD306.3B 10196
LVDS/TCON -
MCU/Procesor -
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash -
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel - LTA216AT01 "Samsung"
Power supply(SMPS)-
Tuner -
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu - TV se upali na dugme normalno, dakle svijetli crveno, na pritisak se pali plavo, nakon par sekundi pale se lampe, ekran zasja no slika je crna. Zamjenjen je panel istim za koji sam siguran da je ispravan, no problem ostaje, slika je crna, lampe svijetle no nikakva slike osim crnine nema. Dakle inverter ispravan, panel također, dakle nešto je na matičnoj.

Na matičnoj kondenzatori izgledaju OK, nisu napuhani, pregledan U2-3.3V U5-3.3V U6-1.85V.

Na konektoru koji ide u panel C12, voltaže su sljedeće:

Pin
1 5.16v
2 5.16v
3 0.001v
4 0.53v
5 0.55v
6 0.53v
7 0.001v
8 0.53v
9 0.53v
10 5.16v
11 0.001v
12 0.001v
13 1.5v
14 1.52v
15 1.52v
16 0.001v
17 1.52v
18 1.52v
14 1.68v

Slika matične OVDJE.

Nema ideje što bi moglo biti. :(
mirjanamag
Expert
Expert
A ton se nigdje ne spominje.
pretor
Novi registrovani član
Novi registrovani član
mirjanamag je napisao/la:A ton se nigdje ne spominje.
Nema ga.
Mijenjam pravne savjete za poduku iz osnova elektronike...
Radovan74
Expert
Expert
Sto kaze kolega, ima li ton, da li reaguje na daljinski...?
Ako dobija signal preko skarta, PC i antenskog, nema promene?
lale
Mlađi član
Mlađi član
sw ili firmware

viewtopic.php?f=2&t=3638
pretor
Novi registrovani član
Novi registrovani član
Danas pri prvom paljenju nekim čudom bacio sliku, pokaže se quadro logo, kanal, pa no signal. Spojim antenu, upalim, radi. No slika je bila granulirana.

Vratim original panel, i sve ok. Radi, slika normalna, nakon 10ak min rada išao pretražit kanale i usred toga nestalo slike opet. Crnina.

Sad za razliku od prije pri paljenu na pola sekunde vidim Quadro logo crvena slova i bijeli ekran, ali nakon toga opet crnina.

Probat ću flashat firmwire, pa javim.
pretor
Novi registrovani član
Novi registrovani član
lale je napisao/la:sw ili firmware

viewtopic.php?f=2&t=3638
Probao i flash, nema pomaka, i dalje isto. Pola sekunde zabljesne logo i onda crnina.

Jeli moguće da chip ima hladni lem?
yeremmy
Expert
Expert
Kolega posto se vec bavite kompjuterima,popravka je i ovde ista.NACI NEISPRAVAN MODUL-ZAMENITI ISPRAVNIM I PROVERENIM I TAKO REDOM DOK NE RADI KAKO TREBA.Kvar se deli na hardverski i softverski kao i kod kompjutera.U ovom konkretnom slucaju ako je t-con poseban modul(a ne sastavni deo panela),poci od toga.Posto si softverski zakljucio da je sve u redu-sledece maticna ploca.To je princip koji primenjuju manje vise svi ovlasceni servisi.WELCOME to BOARD.
pretor
Novi registrovani član
Novi registrovani član
yeremmy je napisao/la:WELCOME to BOARD.
Hvala na dobrodošlici. ;) Jasno, model popravka je u dosta područja više manje isti, elektronika je elektronika.

Našao sam da je matična u upotrebi na par televizora:

SHIVAKI STV-19LED1
Bush bled24fhdl8
E-Motion W23/194G

Googlo sam sheme, i jedino pametno što mi izbaci je shema za shivaki na ruskom site-u, ovdje. Ako netko moze skinut i prosljedit, bio bih zahvalan.

Ili mozda ima dostupnu shemu za neki od ova tri(cetri) TVa s nekog drugog sitea? Zasad google i elektrotanya mi ništa pametna nisu izbacili(osim ovog sto sam linkao gore).
ursuss
Expert
Expert
ako tona nema... nije greška u T-con-u.. već u MB....prije će biti u flešu.. treba u DRUGI čip prebaciti sadržaj
Kakav je to čovjek koji svijet ne čini boljim...
ursuss
Expert
Expert
evo provjereni fleš
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
pretor
Novi registrovani član
Novi registrovani član
ursuss je napisao/la:ako tona nema... nije greška u T-con-u.. već u MB....prije će biti u flešu.. treba u DRUGI čip prebaciti sadržaj
Bolestan bio pa nisam stigao prije. Probao s ovim flešom u već postojeći čip - nakon toga uopće tv ne reagira na komande(on off itd).

Naručio sam nove 25Q32 winbond chipove, pa ću zamjenit sam eeprom ko što ste rekli.

No čini mi se da i moj programator ne drži baš 25 seriju čipova(npr. ovaj 25Q32 pri programiranju ne uspije verificirat zapisano), pa ću vjerovatno uzet još neki drugi programator.
amer.h
Stariji član
Stariji član
TL 866 programator radi sve
pretor
Novi registrovani član
Novi registrovani član
Evo stigli čipovi, isprobana sva tri flasha(zmaj, ursus, dell) - rezulatat uvijek isti, pali ali slika crna, plava ledica svijetli.

Jedino sumnjam na programator pošto mi novi još nije stigao, mada istovremeno flešam s njim matične ploče i tu sve radi... tako da sam van ideja.

Ako netko ima još koji savijet, slobodno, ako ne može i u "odustao". Hvala svima!
ursuss
Expert
Expert
ako ti na karaju upisa ne napiše da je bufer i zapis isto.. onda nešto ne valja...
pretor
Novi registrovani član
Novi registrovani član
Ma to me i muči, prije mi je problem stvaro loš mini usb, promjenio, i flešanje odradi odlično, moje čudo to verificira i javi da je sve ok. :/
dell
Expert
Expert
ako dolazis u sumnju oko progrmatora probaj kod kolege .....

ja ih imam citavu kutiju
alexa_pg
Expert
Expert
pretor je napisao/la:...moje čudo to verificira i javi da je sve ok. :/
Ako verifikacija prođe, kolo je sigurno isprogramirano dobro.
Ako se sa svim sadržajima isto ponaša, greška ti onda nije do softvera več nešto sa hardverom nije u redu.
Alexa
dell
Expert
Expert
Zavisi sa kojim radi programatorom!
Mada kod dip8 nije bilo vecih problema dok kod dugih copova sa vise pinova je bilo velikih problema i verifikacija ok ali nije ok. Ne cita sa 2 pina sve kao eeprom informacije, nego sa vise njih.
Nastaje fatalan problem ako je neko radio be2580 sa njime.
Danas sam imao 93c55 mini pro ga ne cita.imao sam sa tim govnetom mnogo problema! Onda stavim see prog pre 9godina i uradim posao 93c55 ili s220 seiko

Mini pro je lima mana izgleda platih ga 150$ pre 3 godine u fullu ali sam nasao dosta promasaja na njemu a toliko i dobrih stvari. Recimo na citanju eeroma u plcc kucistu stalno drugi bio rezvultat. Nije programator bio vec kinesko plcc kuciste bio problem. Za opelov ark sam radio. .

Koliko para toliko muzike
munja2
Expert
Expert
Desno od procesora se nalazi kristal.....da li imas napon na kristalu?...........