Producer/Proizvođač -wissen
Model No/Oznake modela -led 24ax250fhd
Chassis/Model šasije -
Main board/Matična ploča -t.msd306.63a 11313
LVDS/TCON -
MCU/Procesor -
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash -25q32
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight -hl04aw-360ad
Lcd display/Panel -m236hge-l10 rev.c4
Power supply(SMPS)-adapter 12v -4a
Tuner -
Potreban mi je ispravan sadrzaj flesa.Tv ima samo st-by ne reaguje na power funkciju.Unapred zahvalan
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu -
[REŠENO] wissen 24ax250fhd
-
- Expert
Imas na ovoj temi: viewtopic.php?f=2&t=3638 ,samo treba da se potrazi malo.takodje proveri adapter,mora tacno da ima 12 V,mora da bude najmanje 5A,a najbolje vise(6,3A,8A).Invertor mora da ima takodje 12V na osiguracu-stalno(bez obzira na st-by).Proveri drajvere invertora i po potrebi prelemi .Pazi da ne prespojis posto su smd.Pokusaj da izvuces adapter iz struje-sacekas par minuta-i odmah pokusas start.Tek kad sve ovo proveris onda SPI flash,po mogucstvu u novi,ako nema-taj stari sadrzaj obavezno sacuvaj.Pozz...
-
- Expert
Menjaj 25Q32.Na tim modelima koji god 25Q32 sam skinuo nisam pri citanju dva puta mogao dobiti isti sadrzaj i to sa par razlicitih programatora.Za svaki slucaj snimi stari sadrzaj par puta pa ih uporedi.Evo dobar damp za Wissen sa pa probaj.
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
-
Hvala kolega raanes za sadrzaj flesha, resio sam problem.Hvala i jeremiju za trud ali vec sam imao sadrzaj sa kojim tv radi ali problem je daljinac, nece ni sa sadrzajem quadro ploce
-
Pozdrav svima na ovom postu. Imam slicne probleme navedene u ovom postu i hteo bih da popravim tv pre nove godine. Ima li neko ko bi to uradio i koliko bi to otprilike kostalo?
Inace tv je mogao da se pali samo ukoliko se iskljici iz struje pa ukljuci i isto tako da se i iz daljinskilog izvadi baterija pa opet stavi. Kao da sam morao da i tv i daljinski resetujem da bi se ukljucio i to nije uspevalo svaki put nego... hvala na odgovorima
Inace tv je mogao da se pali samo ukoliko se iskljici iz struje pa ukljuci i isto tako da se i iz daljinskilog izvadi baterija pa opet stavi. Kao da sam morao da i tv i daljinski resetujem da bi se ukljucio i to nije uspevalo svaki put nego... hvala na odgovorima
-
ranes je napisao/la:Menjaj 25Q32.Na tim modelima koji god 25Q32 sam skinuo nisam pri citanju dva puta mogao dobiti isti sadrzaj i to sa par razlicitih programatora.Za svaki slucaj snimi stari sadrzaj par puta pa ih uporedi.Evo dobar damp za Wissen sa pa probaj.
Da li moze neko da mi posalje damp za wissen 24ax250fhd?Hvala
-
- Expert
Nisam ginekolog ali mogu pogledati...