[REŠENO] Samsung LE32S86BD

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
zooe
Expert
Expert
dovoljan je prazan nov eeprom, /moze cak i 24c64/ u vasem slucaju potrebno je promeniti sve neispravne elektrolite na maticnoj ploci ukljucujuci i one ispod lima
yeremmy
Expert
Expert
Upravo tako.Najverovatnije imas nazubljenu sliku na svim ulazima(scart,HDMI,VGA).A to znaci da upada naizmenicna komponenta i vrsi smetnje u ritmu frekvencije napajanja(50Hz).Znaci peglanje,peglanje,peglanje.Dovoljno da kond.izgubi i 10%kapaciteta-odmah smetnje.
Admin purke
Super Moderator
Super Moderator
Opravio sa ispravnim sadrzajem :o ...hmm...ajd nek bude :mrgreen:
Mislim da je @zooe potrefio u sam centar...bitno da si resio resio.

@yeremmy ...50Hz gde i kako?...na koliko radi coper?
sigurno se neka zica otkacila...
ursuss
Expert
Expert
postavi dobar dump...da imaju i drugi..
Kakav je to čovjek koji svijet ne čini boljim...
dell
Expert
Expert
Oko filtracije napona su gluposti i 50hz. Yeremi ne rade feritne zavojnice ni coperi na 50hz! Samo limasi trafoji!
Pogledaj svoju naj aktivniju temu.

Sto se tice dampa sto rece zooe moglo je tako da se uradi. Imao sam samsunge sa negativnom slikom (silarizacija) i slicno. Praznio sa samo eeprom i sve ok bilo. Ima i prica kada iskace volume control iz osd. Opet ista prica eeprom, samo ga treba zamenuti 24c256 jel ostao iskaran radi silnih upisivanja i brisanja. Slicno kao samsung crt crni iz 95godine sa smr 4200- zamenuti 24c08
Zadnja izmjena: dell, dana/u 19 kol 2016 09:16, ukupno mijenjano 3 puta.
dell
Expert
Expert
Radim u servisu svaki dan. Mislim da je dovoljno....
Admin purke
Super Moderator
Super Moderator
goran74 je napisao/la:Nisam za prepucavanja na forumu ali neke kolege stvarno preteruju sa komentarima.Inace kada trazim pomoc na forumu konkretno kazem sta mi je potrebno.Ovim poslom se bavim 25 godina I mislim da Imam dovoljno iskustva za neke banalne kvarove.Svako ko se meni obrati za pomoc I naravno na forumu rado izlazim u susret I nikome ne solim pamet.

Izvinjavam se zbog gresaka jer pisem na telefonu.
Izvini @goran74, ali ja te nerazumem... postavljas pitanje i neko posumnja u tvoj odgovor sa razlogom a ti se branis da si serviser 25 godina, evo ja cisto sumnjam di si taj tv opravio samo sa dampom, razlog 30 godina iskustva i mnogo hiljada opravljenih televizora iza mene.

Bio sam malo slobodan i pregledao sve tvoje postove i usput sam naletio i na ovaj....slicna tema kao tvoja i pogledaj i tvoj post u toj temi a i resenje.
tema:viewtopic.php?f=2&t=1195&p=7903#p7903

U nekoj drugoj temi ti kolega postavio konkretno pitanje a ti umesto da konkretno odgovoris, opet pises koliko godina si serviser a kolega te pitao da nije mozda problem samo FLIP iliti MIRROR u SM
tema ova:viewtopic.php?f=2&t=3881&p=27354#p27354

Sa ovim gore napisanim nisam nista lose mislio ali nerazumem ti reakcije u nekim temama. pozz
sigurno se neka zica otkacila...