grundig 37vlc7121

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
hitechservis
Expert
Expert
Producer/Proizvođač -grundig
Model No/Oznake modela -37vlc7121
Chassis/Model šasije -
Main board/Matična ploča -b24wzz20103506
LVDS/TCON -
MCU/Procesor -
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash -
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -tdag8-d11a
Inverter/Backlight -v298-601hf
Lcd display/Panel -t370hv03
Power supply(SMPS)-yzx910r11203429

opis greške i opis dosadašnjeg posla:
prijavljena greška:ništa ne radi samo stb by i svijetli plavo....

e sada : rastavljen panel nakon puno mjerenja... pred zadnja ccfl ne radi(ekran sastavljen,zaključak predzadnji trafo naravno dok drugi svi imaju 1,2khoma,ovaj ima 5.5kohm,e sada sljedi igranka: stavljen "neki" u nizu od trafoića i tv naravno ne pali kratko upali osvjetlj. i ugasi se ,rastavljen ekran opet, e sada predzadnja slabo svijetli.... sa zadnje lampe preseljen trafo na predzadnju opet isto,lampama zamjenjena mjesta OPET ISTO!!!!
i šlag na kraju: stavljen neki drugi inverter board, fizički totalno različit (vjerujem ispravan nisam 100% siguran) i opet isto kratko upali lampe,ali pošto je ekran sastavljen sada neznam 100% koja ne radi,a vjerujem opet ista...ovaj drugi inverter board je :v298-501hf

još sam: paralelno sa svime ,stavio vanjsko 24v napajanje na oba invertera isto ništa, isključio sa zaštitu na original invert.boardu oz9937 (14 nožica preko 10koma na masu) i tv sve radi ništa se ne grije ali je slika preblijeda.

ima li itko savjet gdje je vještica....
Radovi
Expert
Expert
Vrlo zbrkano opisano.Nije mi jasno zašto je rastavljan panel i ta igranka sa inverterima.Ako je samo svijetlila stby lampica onda ništa drugo nije ni radilo,kako si došao do toga da rastavljas panel.I ako su sve lampe ispravne tu se završava ta priča,zašto im opet mijenjati mjesta.Sta je sa tonom,ima li ga
Ako se desi nesto loše piješ da zaboraviš, ako se desi nešto lepo piješ da proslaviš, a ako se ništa ne dešava piješ da bi se nešto dešavalo.
hitechservis
Expert
Expert
Napisao sam da kad uključim zaštitu na inverteru lcd radi sve! Skinem zaštitu lampe ne svijetle..stb led svijetli jako pa kad stisnem on na daljinskom počne blinkati i smamjenim svjetlom svijetli i tv reagira na komande na daljinski,neznam šta nije jasno i šta je zbrda zdola...valjda shvaćaš da mi svjetlo ne svijetli...stavio sam na pokbareno mjesto drugi trafić tada mi nakratko svjetlo proradi i ugasi otvorio sam panel i vidio da lampa gdje sam stabio drugi trafo slabije svijetli tada sam trafićima zamjenio mjesta opet ista lampa svijetli slabije,zamijenio sam joj mjesta ,opet isto slabije svijetli.
Dali se sada razumijemo?
Zoki
Expert
Expert
Inverter trafo mu ne valja.
Samo je komplicirano objasnio.
Radovi
Expert
Expert
Koliko nsam razumio nije trafic jer im je mijenjao mjesta a nije ni lampa.Znaci nesto na samom inverteru na liniji za tu lampu koja slabije svijetli.Znaci pregledaj elemente na toj liniji ili zamijeni kompletan inverter
Ako se desi nesto loše piješ da zaboraviš, ako se desi nešto lepo piješ da proslaviš, a ako se ništa ne dešava piješ da bi se nešto dešavalo.
hitechservis
Expert
Expert
Stavio sam drugi sa zadnjom oznakom 501..i opet isto ali ktatko upali osvjetlj i ugasi svjetlo...nije mi se dalo opet otvarati panel da vidim koja lampa ne svijetli dali ista ili neka druga jer neznam 100000% dal je sam inverter ispravan...
hajro60
Expert
Expert
sada pokusaj ovako,ako imas ispravnu lampu u rezervi ,odkacaj jednu ,sa panela i na njeno mjesto zakaci rezervnu ,pa vidi dali svjetli uredno i tako redom svih 6 lampi,pa ces utvrditi jeli trafo ili lampa
hitechservis
Expert
Expert
Hajro...to sam i napravio čak sam i "sjedište" lampe mijenjao mjesta...
U nabavci sam drugog invertera...