vivax led 32LE70

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
platonix
Pozdrav svima. Novi sam tu, pa ne zamjerite ako sam omašio temu ili tako nešto. Ne razumijem se u popravke tv, ali trebam predlog..sugestiju..vas majstora :)
Naime, grom mi spržio vivax led tv. Nisam ga više mogao upalit na daljinski, a crvena dioda svijetli na tv-u. Nakon par pokušaja upali se...i ugasi. Odnesem ga u neki servis rtv..za dva dana majstor kaže da tv radi i da mu nije ništa?! Ok..odem po njega, imam iptv preko hdmi...ništa. Nema signala. Probam av preko činčeva..ništa. Probam scart i usb stik poslije...ništa. On radi na dtv i atv samo..no malo čudno..slika se zna zamrznut nakon 20min rada, a kod prebacivanja programa tv se ugasi na sekundu. E sad mene zanima isplativost popravka. Zvao sam tog istog majstora i rekao mi da ga donesem..i približno 100-120 e popravak. Tv je led vivax 32LE70...i skinuo sam poklopac iza..na pločici piše tp.sis231.p83. Slušam sve predloge. Neven. KC, HR
KD electronic
Expert
Expert
Postoji standardna procedura provjere i mjerenja nužnih kod ovakvih simptoma i detekcije kvara,... obzirom na visinu procjene za pretpostaviti je da je majstor to odradio i u procjenu ukalkulirao zamjenu matične ploče.
Radovi
Expert
Expert
Kod tih tv-a sve se nalazi na jednoj ploci a sama ta oznaka ne znaci puno kod trazenja druge ploce. Prava je sreca ako neko ima to da zamijeni.
Ako se desi nesto loše piješ da zaboraviš, ako se desi nešto lepo piješ da proslaviš, a ako se ništa ne dešava piješ da bi se nešto dešavalo.
platonix
...znači recikliranje :)
yeremmy
Expert
Expert
Cena popravke je optimalno 1/3 od cene kostanja novog uredjaja.Ta cena moze da ide i do 50% cene novog uredjaja ako je rec o kvalitetnom uredjaju.S obzirom da vec od 120e imate polovne tog ranga vaseg uredjaja-to je vec diskutabilno?
Imao sam slucajeve,recimo kod laptop uredjaja da je maticna skuplja od kompletnog novog uredjaja.Time proizvodjaci zele da Vas nateraju na kupovinu novog i naravno uzmu vise novca.S obzirom da se domen zabavne elektronike strahovito brzo razvija i da je godinu dana jako dug period za ovu oblast,tj posle godinu dana je vec nesto"zastarelo'-mozda je ovakvo ponasanje proizvodjaca i opravdano.
platonix
Da...hvala..sve jasno :)
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
yeremmy je napisao/la:S obzirom da vec od 120e imate polovne tog ranga vaseg uredjaja-to je vec diskutabilno?
i ja trgujem polovnim, i sve teze ide...
Videh tu u jednoj prodavnici kod mene, imaju redovno u prodaji Fox 32'' za 16.990din ili 138e. Smart sa dvb-t2 je 18.990 ili 154e. Telefunken smart i dvb-t2 je 21990. Svi imaju iste ploce, isti daljinski, samo je mala rzlika u dizajnu.
“Ne trudite se da postanete uspešni, već da budete od koristi.”
A.A.
ursuss
Expert
Expert
kolega platonix.. bilo bi dobro da uslikate matičnu ploču i postavite.. vjerojatno netko ima pa to lako zamjenite i sami... samo preštekate konektore..
Kakav je to čovjek koji svijet ne čini boljim...
platonix
Evo slike matične
platonix
..nešto neće..valjda mi je slika prevelika. Za sad mi tv radi na dtv solidno..i mislim da se neću zezat ništa dok ne krepa full. Gledao po ebay i raznim stranicama, ima tih matičnih po 50$... E sad pitanje; i da ju kupim..to neće radit jelte? Treba programiranje za pojedini model tv-a? ..jer nudi se ista ploča za vivax, sharp..hitachi....
KD electronic
Expert
Expert
Sliku umanji (editiraj) pa ćeš je moći poslati,...
platonix je napisao/la:,... Treba programiranje za pojedini model tv-a? ..jer nudi se ista ploča za vivax, sharp..hitachi....
...Sabu, Fox, Adler, Arielli, Elit, Fuego, Colossus, Audiosonic, United,...
Pretpostavljam da se kod tebe radi o ploči TP.SIS231.P83 C 13116. Originalni sadržaj flasha za tu ploču (i upravo taj model Vivax-a) imaš u ovoj temi:
viewtopic.php?t=5238&p=35547

No, prije nego se upustiš u avanturu nabavke nećeg takvog putem eBay-a pregledaj si malo hrpu tema s diode koje smo već imali vezano uz kineski proizvod (ili bolje poluproizvod) pod nazivom "tp.sis231.p83":
https://www.google.hr/?gfe_rd=cr&ei=-Ib ... .dioda.net

Sam zaključi treba li ti kakovo programiranje i imaš li ga čime odraditi,... ;)
platonix
U redu..prelistat ću teme čim stignem..i zahvaljujem na volji :)
dell
Expert
Expert
kaze da nije majstor ....

platonix je napisao/la:Ne razumijem se u popravke tv, ali trebam predlog..sugestiju..vas majstora :)
Alen
Imam ovu plocu ako nekome treba PT SIS 231.P83