[ODUSTAO] VOX model:LED39880

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
milenko
Expert
Expert
Producer/Proizvođač -VOX 39"
Model No/Oznake modela -LED 39880
Chassis/Model šasije -
Main board/Matična ploča -17MB82-2
LVDS/TCON -
MCU/Procesor -
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash -25Q16DVSig;25Q64FVSig
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel -VES390UNDA-01
Power supply(SMPS)-17IPS20 Vestel
Tuner -
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu -TV nema svetlo ni ton.Ne sija stby dioda,ne reaguje na daljinac.Mreža ima 390V,108V za pozadinso svetlo,(kada je isključen konektor za pozadinso i za MB, ima 121V!),5V i 12V na konektoru za MB.Rastavljen panel,ima 5 uspravno postavljenih traka sa led diodama.Svih 5 traka sa led diodama, isitano led-testerom,i sve diode ispravne i sijaju istim intenzitetom.Sumnjam na flasheve?Dali je neko od kolega imao ovakav problem?Ako je do flasha,dali su oba ili jedan od njih.Dobio sam info od kolege da se to radi sa USB-flash,dok drugi kolega kaže da tako ne može.P.S.Zaboravih reći da prilikom uključenja u gradsku mrezu 220V, slabo sija-tinja, oko pola dioda na panelu (ne sve!), i imaju različit intenzitet svetla?!Pozdrav.
ursuss
Expert
Expert
kolega , nije mi jasno da imate toliki napon a diode -koje ste provjerili- ne svijetle,već samo malo...žmirkaju. Inače TO napajanje 17IPS20 je dosta problematično i može se staviti drugo koje odgovara natpisu na papirnoj etiketi... počinje sa"231xxx".
Kakav je to čovjek koji svijet ne čini boljim...
milenko
Expert
Expert
Da +120V za pozadinsko svetlo ide preko klasične diode i elektrolita,dok negativni kraj t.j.-120V ide preko smd komponenti odole sa druge strane PSU ploče.kojim upravlja MB.Kolega je imao sličan prolem sa ovim napajanjem, ali kod njega su radile komande sa daljincem, a ovde ne? Ni meni nije jasno imam 108V,treba 120V (5 traka po 24V sve redno-serijski povezane) Znači umanjen napon i ne reaguje na daljinski.
KD electronic
Expert
Expert
Pošto nemaš ni tona, ostavi se backlighta (vjerojatno je ispravan),... provjeri sve Vcc linije napajanja prema masi (12V, 5V, 3.3V, 2.5V, 1.8V, 1.2V),... možda je aktiviran "short CCT protection" krug (u tom slučaju led-ice na trakama, izgleda, blinkaju):

"Short circuit protection is necessary for protecting chassis and main IC against damages
when any Vcc supply shorts to ground. Protect pin should be logic high while normal
operation. When there is a short circuit protect pin shold be logic low. After any short
detection, SW forces LEDs on LED card to blink."

Ak je napajanje u redu onda je vrlo vjerojatno SW problem.
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
milenko
Expert
Expert
Zahvaljujem kolega KD electronic,proverim pa javljam.
milenko
Expert
Expert
Premerio Vcc linije prema masi imam sve napone osim 1,8V,ili ne mogu naci lokaciju za taj napon.Verovatno i on postoji?! Pošto ne sija stby,i ne reaguje na daljinski,sumnjam na flash?
milenko
Expert
Expert
Evo slike pozadinskog svetla pri naponu 109V.Slabo sijaju a neke, kao da uopšte ne sijaju! Sa LED TESTEROM pri naponu 120V sijaju OK! i pojedinačno, traka po traka, na 24V sija OK!?
crni021
Expert
Expert
Kolika je struja pojedinačno ,po štapu?
Halo,Bing,kako brat? Opet je u zatvoru?!
milenko
Expert
Expert
Kolega crni021 nisam merio struju,Tester za led diode je od kolege a bio je u frci sa vremenom.Pozdrav.
Admin purke
Super Moderator
Super Moderator
A sta bi sa tonom ??? Mislim da kopas u pogresnom delu tv-a...
sigurno se neka zica otkacila...
alexa_pg
Expert
Expert
Slazem se sa kolegom @purke da kvar trazis na pogresnom mjestu.
Ako u panelu ima 45 dioda, da bi dobro sijale, potreban je minimalni napon 45 x 3 = 135V.
Normalno je da na napon iz tvog ispravljaca, 109V, ne rade, tj. slabo sijaju. Cak i napon koji pominje od 120V je mali za ovoliko LED.
Iz nekog razloga ti mrezni stepen slabo radi.
Alexa
crni021
Expert
Expert
Probaj ipak da nađeš i proveriš 1,8V po šemi od KD electronic
Halo,Bing,kako brat? Opet je u zatvoru?!
milenko
Expert
Expert
@purke tona nema! Jesi li mislio na MB!? Sutra bi trebao dobiti ispravnu mrežu, pa ću videti kako se ponaša.
boki1979
Expert
Expert
Problem ti je matična, najvjerovatnije tih 1.8V.Pogledaj stabilizaciju na M.B za tih 1.8V.Kada mreža proradi kako treba proradiće i pozadinsko.Pošto nemaš tona to govori da je najvjerovatnije pozadinsko u redu,a nevalja M.B.Ako možeš uslikaj konektore na P.B i M.B.
Za probu obriši Flasheve (obavezno sačuvaj sadržaje) pa vidi ima li promjena.Ako je do njih TV će se ponašati drugačije od sadašnje situacije.

Pozdrav.
Zadnja izmjena: boki1979, dana/u 19 ruj 2016 22:08, ukupno mijenjano 1 put.
Admin purke
Super Moderator
Super Moderator
Prosta logika...ako je pozadinsko osvetljenje problem onda treba da imas ton i za sekund blicne ...tj krene dok zastita ne odreaguje ali kod tebe nema ni tona...to znaci da imas drugi problem...vrlo verovatno greska na MB, a sta je problem to ti moras pokusati da lokalizijus, jel fali neki od napona ili fles...sta se desava sa on/off?
sigurno se neka zica otkacila...
milenko
Expert
Expert
Imam i napon 1,8V (TP18),probao sa drugom identičnom mrežom ali sve ostaje po starom t.j. bez promene.Definitivno je u pitanju MB.Molio bih kolege za sadržaje fleševa,25Q16DVSig i 25Q64FVSig Panel:VES390UNDA-01.Pozdrav.
boki1979
Expert
Expert
milenko
Expert
Expert
@boki1979 nisam registrovan na remont-aud.net.Negde sam pogrešio kod testiranja.Dali mi neko ko ima pristup, može skinuti! i dali će biti problem ako sadržaj od 25Q16 upišem u 25Q32!
KD electronic
Expert
Expert
milenko je napisao/la:,... i dali će biti problem ako sadržaj od 25Q16 upišem u 25Q32!
Neće, prvi veći, u načelu, odgovara.

No, pošto se ovdje radi o Vestelovoj šasiji, svakako bih probao sa boot-anjem sa USB-a:
http://www.vesteldriver.com/TV_MB82_CORE_UPDATE.html

Unzipani core update bin file instaliraj na prazni stick (formatiran u FAT32) i slijedi standardnu proceduru:
milenko
Expert
Expert
Kolega KD electronic, u ovlašćenom servisu za VOX su mi rekli, da sa USB mogu raditi samo kada TV ima stby!? Ovaj TV nema st-by(ne sija), i ne reaguje na komande sa daljinskog! Šta bi trebao raditi? Hvala!