Plazma 42v7 svetlucave tačke

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
mocnisima
Expert
Expert
IMG_20161001_165724.jpg
Producer/Proizvođač - Filips/LG
Model No/Oznake modela -42pf5321
Chassis/Model šasije -42v7k462
Main board/Matična ploča -
MCU/Procesor -gm-1501
Eeprom -
Flash -
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Y-SYS Board -6871qyh036b
Z-SYS Board -6871qzh041b
Y Buffer up/down -
Plasma display/Panel -
Power supply(SMPS)-dglp 420s
Tuner -
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu - Pre dve godine sam menjao hibrid i sve elektrolite na obe sus ploče.
Stavio nove, yageo 105C, moj je TV.Ubacio i ventilator i sve radilo ko doksa.Sad imam ove svetlucave kolor tačke, skoro da nestanu potpuno
posle dvadesetak minuta rada.Svi naponi mi deluju odlično.Šta da radim, dal da kopam po glavnoj ploči.
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Lemilicom protiv sveta!!! Electro guerrilla.
Jordan Čebron
Expert
Expert
Šasija LC 4.41EAA .
Slabi elkosi na Y-SUS bordu
Izmeriti radne napone VS 183V i ostale
Promeniti C-26 na Y-SUS bordu (10uF/350V)
mocnisima
Expert
Expert
Nešto sam uspeo da poboljšam sa Vy i onda mi je crko hibrid.Trebao sam prodati krša dok sam mogao al ona moja
ćurka nije dala, svideo joj se.
yeremmy
Expert
Expert
Zadnji put sam radio plazma Tv pre godinu dana i nikad vise.Kod tebe jos super radio sa promenjenim hibridima-pune dve godine.Naci kvalitetan hibrid koji ce raditi duze od tri meseca-nemoguca misija.Po meni je plazma TV tehnologija potpuni promasaj-kao nekada CRT TV-i sa digitalijom.Ulaganja velika a nerviranja na kub.
mocnisima
Expert
Expert
Slažem se.Radio dve godine sa ugrađena dva ventilatora.
KD electronic
Expert
Expert
yeremmy je napisao/la:...Po meni je plazma TV tehnologija potpuni promasaj...
Ne bi se baš složio s tom činjenicom i tako generalizirao,...

Kod mene (u Zg) je plazmi prodano izuzetno puno, a "plazmofila" koji ne mogu prežaliti suton tehnologije i koji ne žale uložiti u popravak ima poprilično,... zato i krpamo sve što se skrpati dade.
Činjenica je da su plazme složenije za popravak i potrebno je poprilično predznanja i iskustva kako bi se uspješno rješavale. Slažem se da je problem starijih plazmi definitivno nedostatak adekvatnih rezervnih dijelova koji, na žalost, onemogućava kvalitetan i pouzdan servis. Zato je izuzetno važno prilikom pregleda i procjene vrijednosti popravka stranci i napomenuti te činjenice kako se kasnije ne bi doveli u neugodnu situaciju,... a dalje, tko voli nek izvoli.

Serije pak iza 2009. godine (pogotovo Panasonic-ove) su, po mome mišljenju, izuzetno kvalitetni i pouzdani proizvodi koji se mogu bez problema rješavati na nivou komponenata a i ponuda komponenata (pa i ploča) je još uvijek zadovoljavajuća.