[RIJEŠENO] Sony KDL-32EX302

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
Radovi
Expert
Expert
Producer/Proizvođač -Sony
Model No/Oznake modela -KDL-32EX302
Chassis/Model šasije -
Main board/Matična ploča -
LVDS/TCON -
MCU/Procesor -
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash -
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel -LTY320AP04
Power supply(SMPS)-
Tuner -
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu -Poznati problem sa panelom,slika podrhtava i duplira se i u gornjem dijelu horizontalno imaju linije u bojama.Vec je pisano na forumu(viewtopic.php?f=2&t=3565&p=24267&hilit=+sony#p24267) o sjecenju vodova na t-conu ali da pritom ostaje jedna ili vise tankih linija.Interesuje me zna li neko rjesenje bez tih linija

Evo kako to izgleda https://www.youtube.com/watch?v=w0jkSy4S91A

Ako se desi nesto loše piješ da zaboraviš, ako se desi nešto lepo piješ da proslaviš, a ako se ništa ne dešava piješ da bi se nešto dešavalo.
KD electronic
Expert
Expert
Da, veliki problem Samsungovih panela zbog kojeg su i Sony-evi modeli došli na loš glas,... čak i Toshibini ali se o tome kod nas manje zna jer ih je puno manje prodano.
Preporuka (sa raznih foruma) je isprva bila da se odspajaju CKV1,CKV2,CKVB1,CKVB2 i STVP (naravno, na jednoj strani panela).
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
KD electronic
Expert
Expert
Pregledaš li ponuđene slučajeve na ovom linku (svih 14 stranica):

http://monitor.net.ru/forum/topic375748-0.html

...vidjet ćeš da su ljudi na različite načine rješavali navedeni problem (neki puta odspajanjem samo jedne od tih kontrolnih linija) i dobivali zadovoljavajuću sliku. Mislim da tu baš i nema pravila i da ovisi o samoj grešci u panelu (odnosno o tome između kojih je linija, u stvari, promijenjen-smanjen otpor ili je došlo do kratkog spoja).
Treba se, jednostavno, malo poigrati i isprobati sve kombinacije.
Neka svoja iskustva šaljem ti na PM.
Radovi
Expert
Expert
Isprobao sam razne kombinacije sjecenja i povezivanja navedenih linija ali nisam uspio da dobijem sliku bez linija.Kod mene su ostale tanke horizontalne linije po citavom ekranu,malo manje izrazene u lijevoj trecini ekrana.Nije tako strasno,moze da se gleda kome ne smeta previse.
Fotoaparat ne moze da ih registruje,vidi se malo na snimku.
Za sada rijeseno osim ako ne naidje neko novo iskustvo.
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Ako se desi nesto loše piješ da zaboraviš, ako se desi nešto lepo piješ da proslaviš, a ako se ništa ne dešava piješ da bi se nešto dešavalo.