Sony KDL 32R415B-zamjena panela

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
Radovi
Expert
Expert
Producer/Proizvođač -Sony
Model No/Oznake modela - KDL 32R415B
Chassis/Model šasije -itc3
Main board/Matična ploča -1-889-355-13 (173463313)
LVDS/TCON -
MCU/Procesor -
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash -
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel -
Power supply(SMPS)-adapter 19,5V
Tuner -
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu -Slomljen panel pa pokusavam da ubacim drugi.Nakratko izbaci logo i zatim iskljuci pozadinsko i ostaje da blinka 5x crvena.Na panelu koji sam ubacio bili su spojeni napajanje i pinovi RX +i- i nista drugo.Zna li neko nacin da iskljucim ovo prepoznavanje panela
Zuto je sony a bijelo panel koji sam ubacio
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Ako se desi nesto loše piješ da zaboraviš, ako se desi nešto lepo piješ da proslaviš, a ako se ništa ne dešava piješ da bi se nešto dešavalo.
ursuss
Expert
Expert
Pozdrav Rado..
koji je bio original panel...
Kakav je to čovjek koji svijet ne čini boljim...
Radovi
Expert
Expert
6870S-1702A pise na t-conu koji je lijepljen na panel a raspored izvoda mu je na zutoj slici
Na samoj kutiji nema oznake
Ako se desi nesto loše piješ da zaboraviš, ako se desi nešto lepo piješ da proslaviš, a ako se ništa ne dešava piješ da bi se nešto dešavalo.
ursuss
Expert
Expert
pitam zato jer imam od 32V5800 panel LTy320HA03 sa t-con.FS_hbc2lv3.0...kojega sam pokušao staviti u 32S5600 i dobijem ton..funkcije ,a na panelu se mjenjaju R,G,B,..pa rgb..pa bijelo.. probao sa drugom pločom.. izbaci sliku... i onda 8 puta blinka... zamjenio fleš. dump..isto, a na razbijenom panelu radi ok... tražim pinout za ovaj t-con-ali bez uspjeha... ( krpam sebi tv )
nele2222
Expert
Expert
@ ursuss
koliko ja mogu da primetim tebe zeza nekompatibilnost panela pa ti on vidi da ga hoces zeznuti

Rado vise igranke treba da bi se to prilagodilo da radi na sony uredjaju , misljenja sam da si negde promasio nesto
Pozdrav svim ucesnicima
Radovi
Expert
Expert
Sve izvode koji su bili na zamjenskom panelu sam spojio,na njemu nemaju izvodi SDA i SCL i B-INT/WP koji imaju na sonijevom.Zato trazim pomoc kako odraditi to ,ako ima rjesenja
ursuss
Expert
Expert
Baš tako Nele..ali me pati slijedeće.. sa jednom pločom prikaže sliku ( na tren) i onda 8 puta blinka ( ton)..a sa drugom kao semafor.. RGB..R..G..B... i u krug.. probao i sa zamjenom fleša,dumpa.. rezultat isti.. Nele ako znaš pomagaj.. jer ću ga pretvoriti u "nekretninu"..
Zoki
Expert
Expert
Radovi
Expert
Expert
Odustao