Samsung UE40H4200AW

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
milans01
Stariji član
Stariji član
Samsung LED UE40H4200AW
Main: BN41-02217B
Panel CY-HH040AGLV1H
Slike ce reci vise od 1000 reci:-)
Donja trecina slike normalna..
Izgleda kao da je panel u problemu,tcon se ne odvaja od panela,a na njemu je cip SM4151 i jos jedino njega mogu probati,ako ga nabavim,mada,negde sam naletio na info o prepravci na panelu,verovatno neko prevezivanje ili kao neki sa youtube da seku vodove i sl :shock: Ima li ko kakvu konstruktivniju ideju ili resenje,makar neku smernicu ;) ..?
Model je iz 2014 god..
Pozz
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Zadnja izmjena: Admin tvzmaj, dana/u 18 vel 2017 14:17, ukupno mijenjano 1 put.
Razlog: Dodata oznaka panela
milans01
Stariji član
Stariji član
Da,definitivno ili panel ili tcon,probao sam zakaciti drugi panel,slika ok...
Ako neko ima na nekom razbijenom panelu elekroniku tcona pa samo tas SM4151 cip da mi proda,voleo bih jos njega probati i jebaj ga,seci vodove i te zeze,nisam bas u to siguran,a i ne znam tacno koje pa ne bih za sad ulazio u to,prvo SM4151 ;)
basic
Expert
Expert
kolega naj verovatno ti je panel u pitanju ali probaj skidaj traku od t-con sto ide na panel pa provaj pola video dali ok, ako je ok onda panel je u pitanju
i ako ima t-con dole znaci to je problem od vode :!: :!: :!:
basic
Expert
Expert
kolega poglledaj ovaj klip mozda ti pomogne da reshis problem

https://www.youtube.com/watch?v=j7vl7-vZEL8
KD electronic
Expert
Expert
milans01 je napisao/la:,... jebaj ga,seci vodove i te zeze,nisam bas u to siguran,a i ne znam tacno koje pa ne bih za sad ulazio u to,prvo SM4151 ;)
Bojim se da ti, u ovom slučaju, čip neće pomoći,... nisi napisao o kojem se tu panelu radi!?
milans01
Stariji član
Stariji član
Ma znam da nece al mislio sam pre seckanja probati,mada nema tu sta,probacu preseci neke vodove pa sta bude..
Panel je inace CY-HH040AGLV1H
Za taj konkretno model ne mogu naci nikakav info sta seci,nesto cu probati,asamo da ne bude,kako se ono kaze,probao i onaj pa se us...o :lol:
Pozz
KD electronic
Expert
Expert
milans01 je napisao/la:..., probacu preseci neke vodove pa sta bude..Za taj konkretno model ne mogu naci nikakav info sta seci,nesto cu probati,asamo da ne bude,kako se ono kaze,probao i onaj pa se us...o...
Nemoj na pamet,... režu se kontrolni signali gate drivera za lijevu ili desnu stranu panela, obično su kod Samsunga označeni sa CKV1,2,.., CKVB1,2,.., STVP,... vidi ima li takvih oznaka. Prilikom rezanja vodova pazi da režeš na mjestu i na način da iste možeš ponovo spojiti (ne dobiješ li promjene) te potom pokušati istu stvar na kontrolnim signalima za drugu stranu panela.