Samsung LE40B651T3 sam se pali

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
rtvekran
Stariji član
Stariji član
Producer/Proizvođač -Samsung
Model No/Oznake modela -LE40B651T3WXXH
Chassis/Model šasije -
Main board/Matična ploča -BN41-01167B MP1.1
LVDS/TCON -
MCU/Procesor -
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash -
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel -
Power supply(SMPS)-BN44-00264C
Tuner -
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu -
TV se sam uoali odnosno nemoze da se ugasi.Problem je u tom sto ga ugasim sa daljinski on se posle desetak sekundi upali.Vadio sam baterije iz daljinski i oprt isto.Kada ga rucno ugasim isto se posle desetak sekundi upali.Otkacinjana tastatura i isto.Tastatura je tuch soft.
Radovi
Expert
Expert
Probaj reset u sm
Ako se desi nesto loše piješ da zaboraviš, ako se desi nešto lepo piješ da proslaviš, a ako se ništa ne dešava piješ da bi se nešto dešavalo.
yeremmy
Expert
Expert
Moze da bude:

maticna(procesor,flash,dump)
ON\OFF napon ili signal
software
losa filtracija
Ako TV radi bez problema i ako drugacije ne moze da se resi,ja to resavam putem St-By killer-a.Nema napona-nema startovanja.
KD electronic
Expert
Expert
Provjeri elektrolite (obično 47µF i 22µF/50V u primarnom dijelu mreže.
Vidi i radi li dobro PFC i koliki je napon na mrežnom elku.
micot
Expert
Expert
maticna ploca,imao sam isti problem pre godinu dana,i resio sam ga promenom maticne.Probao sam i dampove,i softver,i elektrolite u mrezi cini mi se da sam menjao i FAN u mrezi-sve je bilo bezuspesno.viewtopic.php?f=2&t=5029
yeremmy
Expert
Expert
Kod kolege micot se TV gasi i u toku rada,sto ovde nije slucaj.Ja sam razumeo da TV radi bez problema ali kad se ugasi na daljinski posle desetak sekundi se sam od sebe startuje.
Zato sam i predlozio ovo resenje sa St-By killer ako se problem ne resi.Jer u ovom slucaju postoji mogucnost da i pored zamene maticne-problem ostane,jer nije utvrdjena tacna greska.
rtvekran
Stariji član
Stariji član
Kolega yeremmy je napisao - Ako TV radi bez problema i ako drugacije ne moze da se resi,ja to resavam putem St-By killer-a.Nema napona-nema startovanja.
Ako nije problem kolega nije mi bas najjasnije ovo resenje. Inace sve gore navedeno je probano bez uspeha.
yeremmy
Expert
Expert
https://www.google.rs/search?q=stand+by ... T7YvTAhXhJ
Stand by killer je uredjaj preko kog se prikljucuje bilo koji uredjaj(TV,Kompjuter,pojacalo itd)koji ima zadatak da uredjaj potpuno odvoji od napona posle zadatog vremena.Moze da ima svoj daljinski a moze da koristi i daljinski od TV-a.
Na konforu se nista ne gubi,jedino sto morate dva puta da pritisnete crveno dugme na daljinskom-jednom da ukljucite st-by killer,drugi put TV,i obrnuto.
rtvekran
Stariji član
Stariji član
Hvala kolega yeremmy za objasnjenje, musterija pristala na polovnu maticnu plocu. Reseno. Pozdrav svima.