Producer/Proizvođač -Samsung
Model No/Oznake modela -LE40B651T3WXXH
Chassis/Model šasije -
Main board/Matična ploča -BN41-01167B MP1.1
LVDS/TCON -
MCU/Procesor -
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash -
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel -
Power supply(SMPS)-BN44-00264C
Tuner -
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu -
TV se sam uoali odnosno nemoze da se ugasi.Problem je u tom sto ga ugasim sa daljinski on se posle desetak sekundi upali.Vadio sam baterije iz daljinski i oprt isto.Kada ga rucno ugasim isto se posle desetak sekundi upali.Otkacinjana tastatura i isto.Tastatura je tuch soft.
Samsung LE40B651T3 sam se pali
-
- Expert
Probaj reset u sm
Ako se desi nesto loše piješ da zaboraviš, ako se desi nešto lepo piješ da proslaviš, a ako se ništa ne dešava piješ da bi se nešto dešavalo.
-
- Expert
Moze da bude:
maticna(procesor,flash,dump)
ON\OFF napon ili signal
software
losa filtracija
Ako TV radi bez problema i ako drugacije ne moze da se resi,ja to resavam putem St-By killer-a.Nema napona-nema startovanja.
maticna(procesor,flash,dump)
ON\OFF napon ili signal
software
losa filtracija
Ako TV radi bez problema i ako drugacije ne moze da se resi,ja to resavam putem St-By killer-a.Nema napona-nema startovanja.
-
- Expert
Provjeri elektrolite (obično 47µF i 22µF/50V u primarnom dijelu mreže.
Vidi i radi li dobro PFC i koliki je napon na mrežnom elku.
Vidi i radi li dobro PFC i koliki je napon na mrežnom elku.
-
- Expert
maticna ploca,imao sam isti problem pre godinu dana,i resio sam ga promenom maticne.Probao sam i dampove,i softver,i elektrolite u mrezi cini mi se da sam menjao i FAN u mrezi-sve je bilo bezuspesno.viewtopic.php?f=2&t=5029
-
- Expert
Kod kolege micot se TV gasi i u toku rada,sto ovde nije slucaj.Ja sam razumeo da TV radi bez problema ali kad se ugasi na daljinski posle desetak sekundi se sam od sebe startuje.
Zato sam i predlozio ovo resenje sa St-By killer ako se problem ne resi.Jer u ovom slucaju postoji mogucnost da i pored zamene maticne-problem ostane,jer nije utvrdjena tacna greska.
Zato sam i predlozio ovo resenje sa St-By killer ako se problem ne resi.Jer u ovom slucaju postoji mogucnost da i pored zamene maticne-problem ostane,jer nije utvrdjena tacna greska.
-
- Stariji član
Kolega yeremmy je napisao - Ako TV radi bez problema i ako drugacije ne moze da se resi,ja to resavam putem St-By killer-a.Nema napona-nema startovanja.
Ako nije problem kolega nije mi bas najjasnije ovo resenje. Inace sve gore navedeno je probano bez uspeha.
Ako nije problem kolega nije mi bas najjasnije ovo resenje. Inace sve gore navedeno je probano bez uspeha.
-
- Expert
https://www.google.rs/search?q=stand+by ... T7YvTAhXhJ
Stand by killer je uredjaj preko kog se prikljucuje bilo koji uredjaj(TV,Kompjuter,pojacalo itd)koji ima zadatak da uredjaj potpuno odvoji od napona posle zadatog vremena.Moze da ima svoj daljinski a moze da koristi i daljinski od TV-a.
Na konforu se nista ne gubi,jedino sto morate dva puta da pritisnete crveno dugme na daljinskom-jednom da ukljucite st-by killer,drugi put TV,i obrnuto.
Stand by killer je uredjaj preko kog se prikljucuje bilo koji uredjaj(TV,Kompjuter,pojacalo itd)koji ima zadatak da uredjaj potpuno odvoji od napona posle zadatog vremena.Moze da ima svoj daljinski a moze da koristi i daljinski od TV-a.
Na konforu se nista ne gubi,jedino sto morate dva puta da pritisnete crveno dugme na daljinskom-jednom da ukljucite st-by killer,drugi put TV,i obrnuto.
-
- Stariji član
Hvala kolega yeremmy za objasnjenje, musterija pristala na polovnu maticnu plocu. Reseno. Pozdrav svima.