Producer/Proizvođač - Samsung
Model No/Oznake modela - PS43D490
Chassis/Model šasije -
Main board/Matična ploča - BN41-01632
MCU/Procesor -
Eeprom -
Flash -
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Y-SYS Board -LJ41-09479A
X-SYS Board -LJ41-09478A
Y Buffer up/down -LJ41-09480A
Plasma display/Panel - S42AX-YB11
Power supply(SMPS)-BN44-00442B
Tuner -BN4000197A
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu -Slika u prilogu. Naponi iz mreze tacni. Meljan Logic CTRL Board-isto. Da li je los panel?
Nemam velikog iskustva sa ovakvim kvarovima na plasma tv. Hvala unapred
plasma PS43D490
-
- Stariji član
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
-
- Expert
obrati paznju na Z-SUS , precesljaj ga
Pozdrav svim ucesnicima
-
- Stariji član
Naknadno sam nasao napajanje, Z-SUS i main board sa drugog istog tv-a kome je polomljen panel. Zamenio sve ploce pojedinacno i isto, nema promene.
-
- Expert
NE IDU TU MODULI SA TV KOJIMA SU SKRSENI PANELI !!! Jer su vrlo moguce osteceni prilikom ukljucenja tog skrsenog TV.
Lepo sam napisao na sta da obratis posebnu paznju i da precesljas SVE !
Dalje se moras sam potruditi ili platiti nekog da to zavrsi neko umesto tebe.
Lepo sam napisao na sta da obratis posebnu paznju i da precesljas SVE !
Dalje se moras sam potruditi ili platiti nekog da to zavrsi neko umesto tebe.
Pozdrav svim ucesnicima
-
- Stariji član
Ploce koje sam naveo su ispravne, panel je bio ostecen samo u jednom delu (u ostalom delu slika ok).
Zamolio bih kolege da budu malo pazljiviji pri citanju posta i mislim da aroganciji ovde nije mesto.
Uostalom svi mi radimo ovaj posao, neko vise uspesno neko ne. Neko je iz veceg grada pa ima plazme u servisu cesto a neko iz manjeg (siromasnijeg) mesta pa mu par puta godisnje dodje plazma.
Hvala na odgovoru, mogu da zatvorim temu.
Zamolio bih kolege da budu malo pazljiviji pri citanju posta i mislim da aroganciji ovde nije mesto.
Uostalom svi mi radimo ovaj posao, neko vise uspesno neko ne. Neko je iz veceg grada pa ima plazme u servisu cesto a neko iz manjeg (siromasnijeg) mesta pa mu par puta godisnje dodje plazma.
Hvala na odgovoru, mogu da zatvorim temu.
-
- Expert
Samo Vi poslusajte kolegu Nele,jer mi sto smo na stotine i stotine tih plazma popravljali znamo sta pisemo.Mnogo znanja i delova treba da bi se plazma uspesno popravila i da bi radila ne par meseci nego duze.U pitanju je tehnologija koja se potpuno razlikuje i od LCD,LED.Vec sam pisao o problemima sa plazma TV-ima pa da se ne ponavljam.
-
- Expert
Gresis kolega MiljanS , nisu moje reci nikakva arogancija i uopste nisam neprijateljski nastrojen , rekao sam na sta MORAS obratiti posebnu paznju da bi taj TV proradio kako treba...
Ako nisi u stanju da zavrsis posao sam , onda platis nekog ko je u stanju i posao bude zavrsen...ali problem je u tome sto svi uglavnom razmisljaju na nacin "sredicu tu plazmu za sitne pare i predacu je vlasniku isto za sitne pare jer sam mu rekao cenu pre konstatacije tacne greske" .... NE IDE TO TAKO SA PLAZMAMA....na toj plazmi ta greska nije ispod 100-150E sa garancijom !!!
Ako nisi u stanju da zavrsis posao sam , onda platis nekog ko je u stanju i posao bude zavrsen...ali problem je u tome sto svi uglavnom razmisljaju na nacin "sredicu tu plazmu za sitne pare i predacu je vlasniku isto za sitne pare jer sam mu rekao cenu pre konstatacije tacne greske" .... NE IDE TO TAKO SA PLAZMAMA....na toj plazmi ta greska nije ispod 100-150E sa garancijom !!!
Pozdrav svim ucesnicima