lcd orion, problem tjuner

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
rtvekran
Stariji član
Stariji član
Producer/Proizvođač -
Model No/Oznake modela - LCD3218
Chassis/Model šasije -
Main board/Matična ploča - 17MB60-3.1
LVDS/TCON -
MCU/Procesor -
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash -
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel -
Power supply(SMPS)- 17PW25-4
Tuner - LG TDTC-G604D

Tv je dosao sa neispravnom mrezom koja je popravljena ali je ispalo da tuner ima sneg kroz programe, menjao sam tuner sa samsungovim sa ploce 17MB60-3 ali on ne nalazi nijedan kanal. Dali neko zna kako u servisnom meniju da promenim tuner, ima opciju tunera ali ne dozvoljava nikakav pristup i promenu. Pozdrav.
KD electronic
Expert
Expert
Ne znam da li će funkcionirati na ovoj šasiji ali probaj ući u hotel/serv mode (MENU 7935). Isti na 17MB95 ima mogućnost editiranja nekih opcija koje su u klasičnom SM-u (MENU 4725) markirane kao "read only".
rtvekran
Stariji član
Stariji član
jeste, u klasicnom je read only ali nece da udje u ovaj drugi servis mod
bada
Expert
Expert
KD electronic je napisao/la:Ne znam da li će funkcionirati na ovoj šasiji ali probaj ući u hotel/serv mode (MENU 7935).
Ja sam ušao sa tim SM na 17MB62-1, ali nema tu tunera,panela...može on/off hotel mode i još ponešto..
KD electronic
Expert
Expert
Na Toshibi sa Vestel-ovom šasijom sam na taj način uspio promijeniti IR protocol sa PHILIPS RC5 na NEC IR kojeg, izgleda, koristi Toshiba, jer mi nakon oživljavanja ploče drugim (sličnim) software-om nije primao daljinski.

Promjena tipa tuner-a se vrlo vjerojatno može riješiti editiranjem software-a,... samo treba znati gdje, što i kako,... i to je problem s kojim se mi hardware-aši moramo što prije pozabaviti inače će nas vrijeme pregaziti (pogledate li popis tema na ovom i drugim forumima u posljednje vrijeme sve bu vam jasno).

No, nije to nikakva naučna fantastika, samo treba izdvojiti malo više vremena da se uđe u problematiku.
Evo, kolega @ivcha92 je u ovoj temi upravo na taj način riješio problem panel-a:

viewtopic.php?f=2&t=6423#p42468