Producer/Proizvođač -Fox
Model No/Oznake modela -32DLE252
Chassis/Model šasije -
Main board/Matična ploča -TP.S512.PB83
LVDS/TCON -
MCU/Procesor -
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash -W25Q64FVSIG
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel-LSC320AN02 D01
Problem je kao kod kolege mik8z2 u temi viewtopic.php?f=2&t=6734&p=44185&hilit=fox#p44159 .... kod mene je razlika samo u panelu.
SIMPTOMI:
Po uključenju TV ima ton i pozadinsko osvetljenje, bez grafike i slike. Reaguje normalno na daljinski upravljač (menja kanale i menja jačinu zvuka).
Svi naponi na ploči su uredni. Proveren je i panel sa univerzalnom pločom, tako da je najverovatnije problem u lošem sadržaju flash-a W25Q64. Pokušao sam sa nekoliko dumpova sa remont-aud.net, ali nisam uspeo da nadjem dump koji radi u kombinaciji sa ovim panelom.
Nadam se da je neko od kolega sačuvao dump sa ovog TV-a..
Ako neko ima sugestiju ili odgovarajuci dump...... Hvala unapred!
Pozz
FOX LED TV 32DLE252 - Nema slike - potreban dump
-
.. da, i to sam probao.. zaboravio sam da napomenem gore.milenko je napisao/la:Jesi probao sa ubacivanjem sadrzaja flash-a iz tog TV-a u novi cip?
- KD electronic
- Expert
Kaže gore da je istestirao panel sa univerzalnom matičnom pločom,... ak` nema baš nikakve promjene sa drugim flash-evima možda je problem matična (procesor npr.),... šta je sa LVDS paketima?markoni79 je napisao/la:Po ovome sto si opisao mislim da ti ne valja t-con board,...
-
Panel je ispravan.. imam jednu kinesku univerzalnu plocu koja mi dobro dodje za test, na njoj panel normalno radi.
Sada sam uporedio LVDS signale sa jedne i druge ploce.. na ovoj originalnoj ploci svi izlazi osim pina 19 su zakucani na oko 3V bez ikakvog oscilograma..(u flash-u je vracen originalni dump) promenom raznih dumpova, promena se javlja u dobijanju nekoliko signala, ali uvek je odsutan LVDS Clock.. on je uvek zakucan na oko 3V.
Da li je ovo znak da treba da odustanem od ove ploce?
Pozz
Sada sam uporedio LVDS signale sa jedne i druge ploce.. na ovoj originalnoj ploci svi izlazi osim pina 19 su zakucani na oko 3V bez ikakvog oscilograma..(u flash-u je vracen originalni dump) promenom raznih dumpova, promena se javlja u dobijanju nekoliko signala, ali uvek je odsutan LVDS Clock.. on je uvek zakucan na oko 3V.
Da li je ovo znak da treba da odustanem od ove ploce?
Pozz
Znaci panel OK.Kad stavis bilo koji iole odgovarajuci flash moras da imas neke promene-bilo kakve(ton na mute-ne reaguje daljinski losa slika itd....).Ako nemas onda nemas neki napon na LVDS fletovima.Prvo vidi imas li clock i reset napone-zatim sve napone na procesoru (1.2v/1.8v/3.3v/5v,eventualno 12v za on/off slike).
Ako i pored svega pokusanog i detaljno pregledanog-isto,onda druga ploca.
Ako i pored svega pokusanog i detaljno pregledanog-isto,onda druga ploca.
Trenutno korisnika/ca: Claude [Bot] i 0 gostiju.