philips 32pht4101/12

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
Dorian000
Expert
Expert
Producer/Proizvođač -
Model No/Oznake modela -32pht4101
Chassis/Model šasije -TPN16.2E LA
Main board/Matična ploča -715G6947-M02-000-004Y
LVDS/TCON -32/37 ROW2.1
MCU/Procesor -
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash -
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel -TPT315B5
Power supply(SMPS)-715G7734-P01-001-002H
Tuner -
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu -aparat kada se ukljuci u mrezu na 2-3 sekunde podigne sve napone,upali se stdby ledica,svi naponi na ploci se pojave i nakon par sekundi se ugasi linija pwr_on,ostane 12V na napajanju i 5 V na ploci,stdby Led se ugasi,iskljucivanjem iz mreze i ponovnim ukljucenjem ciklus se ponovi,ne nalazim nista na ploci u slusu,po blok shemi tih par sekundi se svi pomocni naponi na ploci pojave u ispravnoj vrijednosti i ugase,,nema SPI,sve je u procesoru.Ne znam da li bi sto dobio da rucno podignem liniju pwr_on ili pwr_on_2,probam to danas da vidim sto ce se dogoditi.Da li je netko od kolega imao takav slucaj,mozda kolega Jordan.
ursuss
Expert
Expert
jel radi led rasvjeta...imam sve ploče..
Kakav je to čovjek koji svijet ne čini boljim...
Dorian000
Expert
Expert
ursuss je napisao/la:jel radi led rasvjeta...imam sve ploče..
pozadinsko radi,ledice su ok,jasno ploca ne reagira na nista,nego sam pozadinsko upalio manualno za probu,to sam prvo eliminirao,moze na PP ponuda za plocu jer se i meni nekako cini da ovoj nece biti pomoci...
crni021
Expert
Expert
Probaj da zagreješ ili ohladiš procesor. Čisto da vidiš ima li razlike
Halo,Bing,kako brat? Opet je u zatvoru?!
Dorian000
Expert
Expert
ne znam kako bih ovo vise nazvao,uglavnom moj philips se bori protiv zakona fizike,uglavnom skinuo zadnji firmware sa philips stranice,no upute vode da je moguc update kad aparat radi,onda se sjetio da je kolega Jordan na jednom modelu spomenuo flash sa drzanjem zadnje tipke na poklopcu i ukljuciti u struju i flash prosao,ploca proradila,no onda drugi problem koji jos nisam rjesio,samo od sebe pozadinsko pali i gasi,light show,za svaki slucaj isao otvoriti skroz do ledica,nasao dvije u slusu,ok,promjenio i te dvije ledice,no situacija ista,pali gasi pozadinsko,,kad dovedem vanjsko napajanje za ledice sve radi normalno,sve komande rade,slika odlicna.....eto kako izgubiti cijeli dan sa jednim aparatom i jos nije gotovo.
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Ja imao skoro taj problem kod vivaxa. Zakacim drugu traku a on radi. Onda vratim prethodnu, ponovo treperi. Dodam joj jos jednu paralelno ono rade sve :D Sacekam da se ugreju pa otkacim tu dodatnu, ono radi kako treba. Pali, gasi,sve u redu. Kada se potpuno ohladi traka opet treperi. Ta sa kojom nije hteo da radi, na ispravljacu sija dobro. Bas sam je "silovao" ispravljacem da pokaze problem medjutim nista. Stavio sam novu umesto te i tako otislo.
Probaj da zakacis bilo koju drugu traku za probu sa pribliznim brojem dioda. Menjaj joj mesta umesto svih traka.
“Ne trudite se da postanete uspešni, već da budete od koristi.”
A.A.
Dorian000
Expert
Expert
Admin tvzmaj je napisao/la:Ja imao skoro taj problem kod vivaxa. Zakacim drugu traku a on radi. Onda vratim prethodnu, ponovo treperi. Dodam joj jos jednu paralelno ono rade sve :D Sacekam da se ugreju pa otkacim tu dodatnu, ono radi kako treba. Pali, gasi,sve u redu. Kada se potpuno ohladi traka opet treperi. Ta sa kojom nije hteo da radi, na ispravljacu sija dobro. Bas sam je "silovao" ispravljacem da pokaze problem medjutim nista. Stavio sam novu umesto te i tako otislo.
Probaj da zakacis bilo koju drugu traku za probu sa pribliznim brojem dioda. Menjaj joj mesta umesto svih traka.
Na srecu nije isto,valjda bih skroz izludio da je jos do trake,evo prije par minuta ga zavrsio i stavio na policu gotovi aparati,uglavnom krenuo putem kontrolnih signala ili je inverter ili je signal sa ploce u problemu,uglavnom port procesora preko otpora 100oma pali inverter i port je u banani,kad sve drugo radi krenuo smisljat sto sa tim i sjetim se da linija "power on" isto sa ploce prema napajanju u ovom modelu se ne koristi,(green mode smps) uglavnom zamjenio mjesta power on i inverter on i radi bez greske,uglavnom ovo je jedan od rubnih slucajeva i jedino sto mi pada na pamet zasto ocito je vezano na prakticki sve ostale aparate koji su ovih dana dosli kao posljedica grmljavine,vjerojatno je statika od groma udesila plocu,a nije bilo dovoljno blizu i jako da je skroz skuri,uglavnom kao sto rekoh,evo nakon cijelog dana prckanja,radi ko sat,istina ovo je potpuno neisplativo,al nisam htio odustati,moze se zakljucati tema...