Producer/Proizvođač -Philips
Model No/Oznake modela -40PFT4100/12
Chassis/Model šasije -
Main board/Matična ploča -715G6947-M01-000-004Y
LVDS/TCON -
MCU/Procesor -
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash -
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel -TPT400LA-HN02.S
Power supply(SMPS)-715G6934-P01-000-002E
Tuner -
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu -Pozdrav prije svega.Problem kod ovog tv-a je taj sto upali logo "PHILIPS" radi nekih 5 sekundi i to samo pozadinsko svjetlo slike nema i ugasi se i sve tako u krug.S tim da nadodam da na daljinski ne reaguje ne mogu ga ugasit nit bilo sto drugo.Dal se neko susretao s ovim problemom.Pokusao sam softver preko usb al ne ide nece ni da pokrne .Svaka pomoc dobro bi dosla.
[RESENO] PHILIPS 40PFT4100/12 Upali logo i ugasi se
-
- Expert
S obzirom da nisi naveo model šasije, kod Philipsa sa tim simptomom,biće ti potreban servisni fajl koji je veličine oko cca 300MB.Navedi model pa da ga potražimo.
-
- Super Moderator
Fajl je ovde
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
“Ne trudite se da postanete uspešni, već da budete od koristi.”
A.A.
A.A.
-
- Mlađi član
NAND FLASH je problem. Ne pomaže nadogradnja nego skidanje i na programator koji podržava nand kao na primer. mini pro II.
Izvinjavam se za prethodne postove greška.
Pozdrav.
Izvinjavam se za prethodne postove greška.
Pozdrav.
-
- Expert
Kako pise na poklopcu tako sam i napisao.Pokusat cu pa cemo vidjet
-
- Expert
Fajl koji je kolega poslao sam vec pronasao.Jednostavno ne ide,ne prihvata nikakvu naredbu
-
- Expert
-
- Expert
Probat cu drugi usb..Nadam se da ispravno radim.Raspakujem i ubacim na usb.S tim da sam kod neke verzije philipsa imao slucaj da se srelicom desno pokrece upgrade.
-
- Expert
E ovako..Uspio sam rijesiti TV preko USB ..Probavao sam vise puta postupak i proslo je..Sadrzaj koji je kolega admin gore postavio je isti s kojim je rijesen tv,sto znaci da je uredu 100%.Znaci usb ukljuciti, ugasiti tv i drzati centralnu tipku da led problinka i sacekati da odradi sve sam.Hvala svima i kolegi Bada i ostalima koji su privatnim porukama pomagali.Uglavnom RIJESENO
-
- Expert
Dok pališ tv držiš pritisnut taster (joystick) na TV-u
Alexa
-
- Expert
Kolege imam problem.Da ne bih otvarao novu temu pitat cu ovdje za savjet.Prije neki dan smo rijesili tv ovako kako je napisano.Nakon njeg dolazi isti tv isti model,ista šasija,isti panel sa slicnom greskom(UPALI LOGO I STOJI CIJELO VRIJEME TAKO)..Pokusam sa istim sadrzajem logicno i dobijem sliku loga naopako i kasnije se mjenjaju boje bijela,crvena,plava,zelena...Probao sam jos dosta raznih sadrzaja ali ne ide ..
-
- Expert
Skoro nemoguce.majstorina123 je napisao/la:... dolazi isti tv isti model,ista šasija,isti panel . ..
Ako je sve isto, mora da radi. U necemu se ipak razlikuje. Najcesce u panelu. Pogledaj jos jednom tacnu oznaku panela.
Alexa
-
- Mlađi član
Tako se ponasa samo ako softver nije za taj panel.Tj.pogresna rezolucija za dati panel.Tako se isto kada se NE ucita softver na univerzalne glavne ploce za lcd i led tv-e.majstorina123 je napisao/la:Kolege imam problem.Da ne bih otvarao novu temu pitat cu ovdje za savjet.Prije neki dan smo rijesili tv ovako kako je napisano.Nakon njeg dolazi isti tv isti model,ista šasija,isti panel sa slicnom greskom(UPALI LOGO I STOJI CIJELO VRIJEME TAKO)..Pokusam sa istim sadrzajem logicno i dobijem sliku loga naopako i kasnije se mjenjaju boje bijela,crvena,plava,zelena...Probao sam jos dosta raznih sadrzaja ali ne ide ..
-
- Expert
otvoriti cu novu temu napisati sve podatke detaljno pa cemo vidjeti..Hvala na savjetima