Producer/Proizvođač -SONY
Model No/Oznake modela -KD-55X9005A
Chassis/Model šasije -
Main board/Matična ploča -BAF2S-173448511
LVDS/TCON -T550QVD02.0
MCU/Procesor -
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash -
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel -UD3Y546LTQ1
Power supply(SMPS)-
Tuner -
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu -Pomenuti tv pali i radi normalno, ali slika je negativna i ima horizontalne linije od vrha do dna crvene boje.Fletovi pregledani, ne primjetim nikakve anomalije niti me bilo sto navodi na neki problem,osim sto sam primjetio da se procesor za sliku mnogo grije i da se oko njega vidi kao neka tekucina(fluks), pa postoji mogucnost da je neko prije mene otvarao tv i pokusao da uradi nesto.Bilo kakav savjet dobro bi dosao.Hvala
Sony KD-55X9005A 4K Negativna slika i linije horizontalne
-
- Stariji član
Posto si rekao da je slika u negativu, da li si proverio napone na T-CON-u? Hoce i kod T-CON-a da bude greska.
-
- Expert
Imam normalno 12V i nema nista sto bi vodillo na problem neki..
-
- Stariji član
Moze da bude T-CON, maticna ili nekada cak i sam panel. Ja bih prvo krenuo sa popravkom T-CON-a.Treba zameniti ili kolo na T-CON-u ili ceo T-CON koji mora biti 100% ispravan za proveru kako se ne bi vrteo u krug. Problem kod ovakvih kvarova je sto su cesto delovi skuplji od samog uredjaja ili ih nema u nabavci pa je nekad i sama popravka gubljenje vremena i nema nikakvog smisla. Ja resavam samo kvarove koje mogu sigurno da naplatim. Ostalo je gubljenje vremena i zivaca a zarada je gotovo nikakva.
-
- Expert
Upravo tako ..Kada nema adekvatnog rjesenja ostaje samo nagadzanje..Najgore od svega sto nema dijelova nikako ni za lijeka..A popravka t-con-a je suluda jer ima 4 velika kola i jos malih smd kola mnogo.