Problem LED za SONY 75W855c

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
micot
Expert
Expert
Na tv su od 200 led bili otisli 3 led diode na lenti od 5 LED,e sad problem je sto neznam koje da stavim,trazio po net-u nesta slicno nisam mogo da nandjem ni lente nove,ni led,a problem je sto je tv OGROMAN,rasturen i hvata mesto za da se ceka.Probao sam sa samsung led ,ali posle 4 sata jedna mi je izgorela,a promenio sam sve 5 led,u prilogu je i slika,slicna je sa Philipsove led,ali nisu iste.Diode su 3V Dali je neko iamo iskustva sa SONY ,i koje bi mogle da budu kao zamena
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Radovi
Expert
Expert
Tu moras da zamijenis kompletno sve diode,bilo da ih ti mijenjas na trakama ili da nadjes nove trake.Moja iskustva sa sonijem i mijenjanjem pojedinacno dioda su losa,vrlo brzo crkne neka druga a posto je tv ogroman ne mozes svaki cas da ga otvaras.Koja oznaka je na trakama?
Ako se desi nesto loše piješ da zaboraviš, ako se desi nešto lepo piješ da proslaviš, a ako se ništa ne dešava piješ da bi se nešto dešavalo.
micot
Expert
Expert
UUUHHHHHH bre kolega,200 komada?Kad mi dodje Grundig i kad treba da se promene sve 60 led,svakome se dize kosa na glavi,al 200 kom.........nezgodno je sto je tv stvarno veliki,i nema sanse da se ceka da se nadju trake,jedva sam ga otvorio,panel je bio lepjen sa duplofan trake,i svako sastavjanje,i novo otvaranje je OGROMAN rizik ...Oznaka trake je 750tv08 V1
Ubleha
Stariji član
Stariji član
Možeš li sliku diode sa obje strane malo bolju i očisti je od kalaja
micot
Expert
Expert
2018-12-02 23.11.40.jpg
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
zorig
Stariji član
Stariji član
To mi lici na ovo :
https://www.aliexpress.com/store/produc ... 730cir7PcK
Svaka ti cast kada si se usudio da rasturis toliki panel.
Ubleha
Stariji član
Stariji član
micot
Expert
Expert
nazalost nije ni jedna,ni druga,jesu slicne,ali manji je krug ,i kod obadve je i led kristal razliciti :( Ali u svaki slucaj hvala