koje su ove led diode
bio sam kod kolege koji je otvorio tv na kome pozadinsko svetlo nije radilo...trake sa led diodama nose oznaku 6916L-2744A UHD1 43" V16.5 ART 2744 REV 0.11...sa led testerom smo proveravali diode i ispalo je da diode koje nisu dobre svetle plavo a one koje su ok belo...kad smo skinuli difuzore diode su nekih 2x2 mm i nekako se presijavaju kao hologram...da li se neko susreo sa ovim diodama i da li ih je menjao da mi objasni o kojim se diodama radi..
nista ne pomaze model tv ni velicina ekrana dobro je napisao upit, uglavnom nigdje to nisam nasao za kupiti, a prekopao sam sve uobicajene izvore, no nema razloga da se ne proba ugraditi normalna ledica kakve inace koristimo pa vidjeti rezultat,bitno je samo pogoditi fokus divuzora..
Imao sam LG 32 inca sa spoljnim adapterom sa takvim diodama . Problem je taj jer on ima 2 trake sa po 5 dioda. TV je imao kvar plavkasta slika . Otvorim I vidim te male diode koje svetle plavo. Naravno stranci sam vratio taj TV jer nisam znao sta da stavim , a ipak moze da gleda neku sliku.
Tu su mozda diode 3V 2W ili 3W ili neznam koje.
Tu su mozda diode 3V 2W ili 3W ili neznam koje.
- Admin tvzmaj
- Super Moderator
“Ne trudite se da postanete uspešni, već da budete od koristi.”
A.A.
A.A.
- KD electronic
- Expert
Rekao bih da je to ta traka,... a što se tiče vrste dioda jedna makro slika bi sigurno pomogla u rješavanju enigme.
Na srecu nisam jos imao na stolu takav problem, no mozda bi se sa ovim moglo probati, def nisu jeftine,no moglo bi proci,vf=2,83V if=700ma 3,45mmx3,45mm,narucim par komada kad prvi put dode takav problem pa probam.
https://hr.mouser.com/ProductDetail/Lum ... WqFg%3d%3d
https://hr.mouser.com/ProductDetail/Lum ... WqFg%3d%3d
Oznaka trake nije svaki put dovoljna da bi se znalo koje su diode ipak je lakse da se zna koji je TV i koji ekran. Ima zmenske trake na kojima nije ista oznaka. Kad ukuca tu traku ima ih koliko hoces znaci mogao je i sam da vidi gde ima. E sad kad bi isao po modelu Televizora mozda bi nasao i kod nas link elektronik u Nisu ima jako velik izbor traka sa pristupacnim cenama.
- KD electronic
- Expert
Teško ali ne i nemoguće.zooe je napisao/la:Sto se tice ugradnje neke druge ledice, veoma tesko. Ove diode rade na 750-850mA i njih ne moze zameniti nista...
Primjera radi, na Vestel-ovom panelu VES400UNDS-2D-N11 (Telefunken T40FX600SMT2) nalaze se one mikro diode LEXTAR CSP1616 (1.65X1.65x0.75mm) deklarirane za 700mA koje na tom prijemniku rade na cca 560mA u dynamic modu. U nedostatku originalnih dioda stavljao sam standardne 3V LG Innotek 2835 (LATWT470RELZK) koje daju približno istu boju svjetlosti, uz ograničenje struje na prihvatljivu razinu za te zamjenske diode (ispod 400 mA) a opet dovoljnu da backlight ostane u zadovoljavajućim okvirima u svim modovima slike. Jasno, bitno je u cijeloj priči i da difuzor dozvoljava montažu fizički veće diode.
- dj.mr.schultz
- Expert
Jeste kolega KD electronic i ja sam to radio....
Nisam ginekolog ali mogu pogledati...
Trenutno korisnika/ca: Claude [Bot] i 0 gostiju.