Producer/Proizvođač -
Model No/Oznake modela -
Chassis/Model šasije -
Main board/Matična ploča -17MB110P
LVDS/TCON -14Y_EF11_TA2C2LV0.1
MCU/Procesor -
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash -
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel -VES400VNDS-2D-NO2
Power supply(SMPS)-17IPS71
Tuner -
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu -U aparat umjesto 17MB95 ugradena 17MB110P sa aparata kojem je slomljen ekran,mala kemija oko konektora za napajanje i LDVS kabla koji je preseljen sa razbijenog tv-a.
Uglavnom tv je proradio iz prve,MENU normalan slika normalna,sve radi OK dok ne zavrsi pretraga kanala onda slika pocne tirati vertikalno no jedva primjetno mozda 1-2 milimetra ide gore dolje,zbunjujuce je sto kod gledanja preko interneta,youtube bilo sto preko neta ili sa USB sticka slika je skroz normalna sve radi savrseno,no kad prebacim na DVBT pocne titrati,dobro ima jos jedan problem no to je vjerojatno rjesivo,okrenuta je naopako slika,nadam se da ce sa drugim dumpom ili kroz servisni meni moci okrenuti.
Pitanje za kolege je da li se itko susreo sa takvim problemom na 17MB110 da slika pocne titrati samo na DVBT prijemu(odnosno cim se bilo koji kanal isprogramira) i drugo pitanje nisam jos ni trazio po netu koji je ulaz u servisni meni i trece pitanje ima li netko USB upgrade za MB110..
Nisam nista jos probavao sa drugim dumpom.
Isto tako cim je bilo kakav kanal isprogramiran i MENU lagano titra,vratim na tvornicke postavke i MENU je odmah normalan.Reprodukcija sa interneta ili usb je uvijek savrsena neovisno u programiranim kanalima.
VESTEL 17MB110P
-
- Expert
nekako sumnjam da budete sliku u SM okrenuli na pločama 17MB...
Kakav je to čovjek koji svijet ne čini boljim...
-
- Expert
Upgrade za 17MB110 imaš ovde https://drive.google.com/uc?id=0BwMEltp ... t=download, a ulaz u service menu bi trebao biti menu 4725
-
- Expert
Sliku ne mozes okrenuti u sm,jedino da probas sa razlicitim dampovima pa mozda se posreci a i to titranje vjerovatno je zbog neodgovarajuceg softvera
Ako se desi nesto loše piješ da zaboraviš, ako se desi nešto lepo piješ da proslaviš, a ako se ništa ne dešava piješ da bi se nešto dešavalo.
-
- Expert
Hvala kolege,
@Radovi - mogu se igrati sa dampovima, no mislim da to isto nece pomoci jer nema gotovog dumpa, a da je kombinacija tog panela i te ploce, mozda bi neki slucajno pogodio al izgubit cu onda ili daljinski ili sat tuner ili nesto trece tako da dump po meni nije rjesenje, ta telka ionako nije komercijalna nego za ucenje pa nije hitno, no ocito mi kad stignem ne preostaje drugo nego igra sa editiranje SW/HW profila, MB82 sam prilicno savladao, probati cu i ovu 110 razvaliti u slobodno vrijeme...
@Radovi - mogu se igrati sa dampovima, no mislim da to isto nece pomoci jer nema gotovog dumpa, a da je kombinacija tog panela i te ploce, mozda bi neki slucajno pogodio al izgubit cu onda ili daljinski ili sat tuner ili nesto trece tako da dump po meni nije rjesenje, ta telka ionako nije komercijalna nego za ucenje pa nije hitno, no ocito mi kad stignem ne preostaje drugo nego igra sa editiranje SW/HW profila, MB82 sam prilicno savladao, probati cu i ovu 110 razvaliti u slobodno vrijeme...