[RIJEŠENO] Samsung UE32EH4003 problem pozadinsko

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
majstorina123
Expert
Expert
Producer/Proizvođač -Samsung
Model No/Oznake modela -UE32HE4003
Chassis/Model šasije -
Main board/Matična ploča -BN41-01897
LVDS/TCON -
MCU/Procesor -
Scaler/Scaler -
Eeprom -25Q40
Flash -
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel -DF320AGH-R1
Power supply(SMPS)-BN44-00664A
Tuner -
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu -Pozdrav kolege.Novi dan novi problemi.Navedeni tv dosao sa problemom pozadisnkog svjetla .Kada sam rastavio panel ucio sam jednu traku od 9 komada komplet crknutu i na drugoj traci samo jednu,Kao i prije normalno dam se u zamjenu ledova(3V).Zamjenim ono sto je pocrkalo i na utikac koji ide na mrezu probam testerom za ledove normalno radi.Kada sam ukljucio u struju desilo mi se da mi crknu opet te iste koje sam zamjenio a ove ostale ne..Premjerim napon na utikac mi dolazi 170V I ne smanjuje se, normalno previse za ove 2 trake jer mjerenjem otprilike trebalo bi da bude oko 50V.Pokusao sam da promjenim regulator z3013x ali i dalje isto.DAL se neko susretao sa slicnim problemom?
Jordan Čebron
Expert
Expert
Diode nisu samo po naponu,a struja ???
Trake je najbolje menjatu u kompletu,a dobiju se po modelu panela
search.php?keywords=led+diode
https://www.shopjimmy.com/samsung-df320 ... strips.htm
http://monitor.espec.ws/section9/topic269964p20.html
majstorina123
Expert
Expert
Tester za ledove mi pokazuje da su istog napona a i da voze istu struju.I prije sam mijenjao pojedinacno i nije se stvarao neki problem.Druga stvar cim ukljucim u struju tv dobijem automatski 170V na utikacu za ledove kao da regulacija i ne postoji, pa zbog tog sumnjam na kvar na ploci.
Radovi
Expert
Expert
Probaj nabudziti sa strane par drugih traka sa potrebnim brojem dioda pa vidi sta se desava
Ako se desi nesto loše piješ da zaboraviš, ako se desi nešto lepo piješ da proslaviš, a ako se ništa ne dešava piješ da bi se nešto dešavalo.
majstorina123
Expert
Expert
Ovaj tv je naknadno rijesen i problem je bio taj sto je traka probijala na masu i automatski crknu sve..Moze se staviti pod rijeseno..Hvalaa
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Drzaci trake ogrebu farbu i naprave problem. Treba ih izolovati
“Ne trudite se da postanete uspešni, već da budete od koristi.”
A.A.