[RESENO] Vox Led Smart 43YSD650

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
milans01
Stariji član
Stariji član
Producer/Proizvođač -Vox
Model No/Oznake modela -Vox Led Smart 43YSD650
Chassis/Model šasije -
Main board/Matična ploča - 17mb97
LVDS/TCON -
MCU/Procesor -
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash - MX25L1605D
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel - VES430UNDL-2D-N12
Power supply(SMPS)- 17IPS12
Tuner -
Potreban sadrzaj flesa,stby LED samo blinka,pokusao neke raznorazne slicne binove ali bez uspeha posto je tv i smart,a panel 43 inca i takav bin nisam nasao.Ako neko ima,zahvaljujem u napred ;)
Zadnja izmjena: milans01, dana/u 01 vel 2019 08:18, ukupno mijenjano 1 put.
rinedel
Expert
Expert
prema oznaci ploče i panela,probajte pa javite rezultat
17MB97-VES430UNDL-2D-N12.rar
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
ranes
Expert
Expert
https://files.fm/u/27vj8pp4
Licno citan sa ispravnog.
dell
Expert
Expert
Bravo Ranes i pozdrav
milans01
Stariji član
Stariji član
Hvala drugari ali ne pase..Od kolege rinedel nesto sa fajlom nije ok,ako moze da pokusate ponovo upload fajla..Neki zip error..
Bio sam ubedjen da ce bin od kolege ranesa proraditi,ali ipak nesto nije isto..
Probao sam zakaciti,imam novu plocu 17mB97,naravno,nije isti panel ali upali mi tv.Znaci,mreza i pozadinsko,sve ok..I dalje tragam za binom..
Hvala jos jednom u svakom slucaju..
Pozz
ranes
Expert
Expert
Na tim sasijama ne prolazi uvek copy paste zbog id number check.Sem MX25L1605D tu ima i nand.
Moj damp je sigurno ispravan ali to ne znaci da ce sigurno raditi na drugoj ploci makar sve bilo isto kao u ovom slucaju.Nazalost mrzilo me skidati i citati nand pa da probas i njega .
rinedel
Expert
Expert
Evo ga ovako
17mb97 dump.bin
milans01
Stariji član
Stariji član
Hvala svima na odgovorima i binovima,definitivno mi bin ne resava problem pa pokusavam preko usb ubaciti softver.Ako upali ok,ako ne,ploca u smece..
Javicu bas sta sam i ako uspem ;)
Pozz
milans01
Stariji član
Stariji član
Prvo za kolegu rinedel,bin poslan na PP..

Sto se tice mog Voxa,sa nekim softwerom preko usb od slicne ploce mi je sad proradio tv,nije bio takav panel pa mi je slika naopako i sva u smetnjama..Ali,sad je bar ziv..
Ako neko ima kojim slucajem softver preko usb za slicne ploce,moze i to za probu.Sad tragam za istim preko oznake panela pa neki druigi proizvodjac koji ima istu sasiju i panel,moozda lakse nadjem soft nego za Vox..

Pozz..
ranes
Expert
Expert
Probaj iz ove pretrage.Ja sam tu nasao za itt nand bin. a nigde ga nisam nasao na forumima.
Jel imas nand programator pa da trazimo sadrzaj i da ga mozes vratiti u rad ako ubijes boot .
http://www.filehost.ro/cauta.file?q=17mb97#
Ovo nisu moji i provereni ni dampovi ni softw.pa radis na sopstveni rizik.
rinedel
Expert
Expert
Kolega daj pošaljite mi slike pozadine poklopca sa naljepnicom i naljepnice na MB da tražimo dalje.Mišljenje sam da samo pomaže full softver a u potrazi za njim treba S/N i oznaka sa naljepnice bjele na MB.Svi pokušaji sa neispitanim SW samo će "ubiti" ploču.
milans01
Stariji član
Stariji član
Tako je..Za sada je ziv ali slika naopako i nikakva..Bin ne pomaze,vratio original sa kojim je blinkao,sve isto..Samo preko usb moze pomoci..
Evo slicica panela,ploce i oznaka pa da pokusamo..
Zahvaljujem se unapred..
Pozz..
Dorian000
Expert
Expert
Nisam probao na mb97, no probaj iscitati swprofile i hwprofile na nacin kao za mb95 plocu na usb stick, pa sa vestel tool i swprofilepatcher poklikati odgovaraju konfiguraciju, na mb95 to prolazi.
milans01
Stariji član
Stariji član
Nisam bas skontao,odakle izcitati sw i hw profil?Ako moze maaalo pojasnjenje..Uspeo sam skinuti swprofile patcher ali kako da izcitam profil,odakle,a onda i koje parametre promenuti?Ajd i to je zanimljivo,valja probati posto su jaako slicne 95 i97 ploce..
Ajd malo pojasni jos ako nije problemcic ;)
Dorian000
Expert
Expert
kao sto rekoh nisam probao na MB97, no pretpostavljam da je postupak slican, kolega dra6an je u ovoj temi opisao postupak za MB95, probaj samo 95 zamjeniti 97 pa ako se ista vidi u slucaju koji si opisao da je slika naopako i losa, ako uspijes uci u service menu probaj na opisani nacin.
evo ti je ta tema
viewtopic.php?f=2&t=7430

ja sam uspio na par komada 95 posloziti konfig pomocu tih alata...imam bas na stolu jednu MB110 pa idem probati hoce li proci tim postupkom iscitavanje profila...
milans01
Stariji član
Stariji član
Aha,jasnije..Dobijene fajlove ako uspem da izcitam,onda pactcherom menjati i vracati u tv..Aj probam i to..Dobro objasnjeno u temi..
Thx,pozz
Dorian000
Expert
Expert
jep, jos bolje odnosno sigurno prolazi ako se ima iscitano profili iz odgovarajuceg aparata, kaj god mi dode od vestela mb82 i mb95 spremam u arhivu profile,,no uspio sam par puta i pogoditi klikanjem po patcheru i vracanjem profila nazad, uglavnom to je jedini nacin kod vestela za izmjene ploca i prilagodbu.
milans01
Stariji član
Stariji član
Za u buduce cu sigurno i ja praviti bazu...
Sad sam uspeo izcitati i dobiti te fajlove ali kad ubacim swprofile u patcher,u tim opcijama ja ne vidim bilo sta sto bi imalo veze da mogu prilagoditi panel na primer,to mi je naj veci problem.Tu su neke opcije koje mi onako deluju da mi je svejedno sta cu otkaciti,nista mi ne menja tv..
Nisam bas razumeo,mozda tu pogresim,kad sam pecovao sw i prekopiram preko onog koji sam izvukao iz tv,kako ga vracam u tv?
Tamo u temi stoji da samo napravim folder odredjenog imena i u njega kopiram sad samo swprofile ili sva tri fajla.ako sam razumeo?
Dorian000
Expert
Expert
kolega,nisam vise u radioni, ono sto iz glave znam,kad upisujes nazad u tv stavis samo fail koji si mjenjao jedan ili vise, podaci o panelu se nalaze u edin.edin failu, taj je najbolje zamjeniti sa nekim iscitanim iz aparata koji ima isti panel...
milans01
Stariji član
Stariji član
Ok.I meni je dosta za danas..Nastavak sledi ;)
Mislim da ce meni jedino resenje biti softver,a ako slucajno nekom i naleti takav tv u narednih koji dan,pa tako pokupiti softver..
Nista,sutra u nove pobede..
Pozdrav..

Trenutno korisnika/ca: BgO, Claude [Bot] i 1 gost.