Popravka Displeja

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Da li popravljate panele? Znam da mnogi to rade i nerado dele resenja javno. Ja resenje uglavnom nadjem na kineskom sajtu. Tesko se prevede, ali za ove probleme dovoljne su fotografije. Tamo su fotografije skrivene, no uspeo sam da izvadim neke i njih cu podeliti sa vama cim dobijem malo vise vremena. Dotle voleo bih i od vas da vidim neko resenje.
Za pocetak evo jednog resenja, detaljno objasnjenog.
Detalji su na linku: HV320WXC-200_X-PBC-X0.0

slika

slika

slika

Videh pre neki dan u winwinu TV Elit 32'' cena oko 140e a 5god garancije pa me je to inspirisalo da pokrenem ovu temu. Skrivanjem resenja, samo pomazemo fabrikama da prodaju nove televizore. Nama ne.
“Ne trudite se da postanete uspešni, već da budete od koristi.”
A.A.
milenko
Expert
Expert
Admin tvzmaj je napisao/la: Skrivanjem resenja, samo pomazemo fabrikama da prodaju nove televizore. Nama ne.[/i]
Tacno tako,kao sto si vec jednom pisao na ovom forumu,skrivanjem resenja korist imaju samo fabrike/trgovci i reciklaza!
Dorian000
Expert
Expert
odlicna tema, nisam to nikad probao no sve vise ima potrebe za tim, upravo trenutno imam jedan slucaj pa bih molio kolege ako tko moze pomoci, panel ima okomitu crnu crtu sirine 20cm, svi naponi su u redu do flata prema panelu, sve drugo radi normalno, poslikam kasnije pa prilozim fotku, model tv-a je samsung UE55f8000ST, a model panela CY-KF550DSLV1H
Ubleha
Stariji član
Stariji član
Na Youtube ima postavljeno dosta rješenja na raznim jezicima a slika odnosno video govori više od hiljadu riječi, evo u prilogu rješenje za PHILIPS 32PFL3506H/12 sa linijama u slici i bijelom slikom.
https://www.youtube.com/watch?v=vV3FCTAC1no

Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Ima i ovakvih resenja. Ukratko, ubrizgao je tu dodatni napon i sredio sliku, ako se slabo snalazite sa ruskim jezikom.
A.A.
DarkoPatic
Stariji član
Stariji član
Postoji i covek koji masinom popravlja panel. Iz Novog Sada je i kaze da mnoge stvari mora masina da odradi. Za manje panele od 40" se ne isplati po meni masinskim putem
Dobra je tema za popravku panela mada sam slabo nailazio na neka resenja po nasim forumima. Ono sto vidim negde kao neko resenje za popravku panela podelicu ovde sa kolegama
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
PHILIPS 55PFL5059V7, HALF SCREEN, LC550HN01-J01, GAMMA

https://youtu.be/WvpGV3siK9M

A.A.
ursuss
Expert
Expert
tema za pohvalu... bravo za Zmaja
Kakav je to čovjek koji svijet ne čini boljim...
maxim57
Expert
Expert
Samsung UE39F5500AW nema slike kada otkacim jedan flet dobijem pola slike Isto kao https://www.youtube.com/watch?v=RP46hbsojXI ovo je 32 ali nerazumem nista sta prica Ima li neko resenje za ovaj problem?
bbelsak
Expert
Expert
Rešio sam ovakav slučaj na 5 ili 6 TV različitih proizvodžača, a i nekoliko puta se rešenje pojavljuje i na ovom forumu ali za druge modele. Dakle, moja iskustva su sledeča. Na flat kablu kojega otkačiš da se pojavi pola slike selotejpom preljepi 5-6 kontakata. Pogledaj ovo:
viewtopic.php?f=2&t=7907
U svakom slučaju moračeš par puta pokušati koje kontakte preljepiti da time prekineš kontakt. Nisu kod svih modela isti kontakti niti isti broj kontakata.
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Koliko sam razumeo Hindu, a nista ga nisam razumeo, :D on je prerezao liniju koju pokazuje skalpelom ovde
Postupno je objasnio kako je pronasao koju liniju da otkaci od panela. Sve to jassno izgovara :lol:
A.A.
maxim57
Expert
Expert
Hvala na savetima probacu pa javljam rezultat
dell
Expert
Expert
Radio sam neke i nazvao umetničko klizanje po dispeju
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Ovde je dobro opisan problem duplirane slike kod panela lta320an01
https://www.elforum.info/topic/134158-l ... p18s4lv01/

Evo jos jednog hiruskog zahvata na panelu koji duplira sliku.
Pre pocetka zilet obavezno izvaditi iz sterilizatora :D

https://youtu.be/yLH9ndGIoUI

A.A.