Producer/Proizvođač -Grundig
Model No/Oznake modela -Vision 7 32-785I T
Chassis/Model šasije -G.BH 16-32
Main board/Matična ploča -XZZ190R-3 V.0
LVDS/TCON -
MCU/Procesor -
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash -
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel -T315HW01
Power supply(SMPS)-FSP223-3FD1
Tuner -
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu -Pozdrav kolege..Imam problem sa navedenim tv-om, mijenja boje kada se upali (kao test ekrana, bijela pa plava,pa crvena i onda crveno crne kockice) predpostavljajuci da je softwerski problem otvorio sam ga i uvidio da je na manbordu par kondenzatora napuhano.Zamjenuo sam ih ali opet se isto desava.Da li je neko imao slican problem ? Naponi svi ok .
Grundig Vision 7 32-785I T Mijenja Boje
-
- Expert
Pozdrav
Meni se to dešavao sa LENCO televizorom, nije hteo da pali izgledao kao software-ska greška, nisam našao firmware za taj TV pa sam ubacio neku rusku TEHNIKA TV i onda se upalio ali isto tako radio kao tvoj u DEMO mode, po ovome pretpostavljam da treba da ga fleshuješ.. mada kod monitora imao sam ovakav slučaj i tamo sa nekim taster kombinacijom izašao sam iz DEMO TEST mode-a..
Meni se to dešavao sa LENCO televizorom, nije hteo da pali izgledao kao software-ska greška, nisam našao firmware za taj TV pa sam ubacio neku rusku TEHNIKA TV i onda se upalio ali isto tako radio kao tvoj u DEMO mode, po ovome pretpostavljam da treba da ga fleshuješ.. mada kod monitora imao sam ovakav slučaj i tamo sa nekim taster kombinacijom izašao sam iz DEMO TEST mode-a..
-
- Expert
Navedena pojava se zove ''aging mode'' i ne može se isključiti zamenom softvera (moje iskustvo).
Pregledajte/očistite LVDS kabl, uverite se da stoji kako treba.
Pokušajte sa tasterom st.by/on- držite duže, dok se TV ne isključi (kod nekih TV-a je to rešenje).
Pregledajte/očistite LVDS kabl, uverite se da stoji kako treba.
Pokušajte sa tasterom st.by/on- držite duže, dok se TV ne isključi (kod nekih TV-a je to rešenje).
-
- Expert
Probao sam sve sto ste savjetovali ali ne ide ..Pokusao sam i u service meni uci ali ne ide..daljinski reaguje ali ne mogu da otklonim kvar nikako ..hvala vam na savjetima.