Zamena ploče LG televizora dva različita panela

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
Trofazni
Pozdrav forumaši!

Imam jedan slučaj zanimljiv, dospeo mi je u ruke LG 32LB550B, kojem je izgoreo procesor preko hdmi konektora. Slučajno sam imao istu ploču, i rešio da probam da povežem, obzirom da je moja koju sam imao ispravna, skinuta sa panela koji je brljao. Montirao i shvatio da LVDS konektor a ni kabl nisu isti, odnosno nisu isti paneli... Panel koji je bio na mojoj ploči ide sa t-conom, a oznaka panela je HC320DUN-VAHS1-51XX.
Tv koji imam ima drugi PANEL: HC320DXN-VHHR2-51XX HEESUNG, koji nema t-con. Obzirom da je procesor, fleš, i sama ploča identična, osim konektora za LVDS kabl, rešio sam da sa neispravne ploče spaljenog procesora skinem konektor i prelemim na moju ploču, kao i SPI FLASH: IC1300 MX25L8006E. Nije išlo tako lako. Probao sam par dampova koje sam pronašao, tv pali, reaguje, ali slike nema. Da li je ovo uopšte moguće što pokušavam, nekom logikom bi trebalo da to bude to? Ili ipak ne?
Oznake su identične na ploči, osim konektora i verovatno sadržaja fleša. Za ovaj poduhvat sam koristio ovaj sadržaj: viewtopic.php?f=46&t=6343

Obe ploče su LD44B EAX65361503(1.0), napajanja su identična, fleševi isto, jedina je razlika u panelima, gore opisana. Na slici možete videti spaljenu, i ispravnu ploču sa nalemljenim konektorom.. Ako ste me razumeli, a jeste, da li ovo prolazi?
Taj tv je pre 2 meseca dobio potpuno novi backlight, a sad je ploča spaljena... Nešto mi se ne da da ga bacim.. :)
Trofazni
Radovi
Expert
Expert
Koliko ja vidim iz podataka radi se o razlicitim panelima,jedan je HD a drugi FULL HD.Da bi se to prilagodilo treba malo vise muke a ne samo prebaciti konektor i Flash.Tu mora biti i fizicki razlike na plocama,uporedi elemente oko lvds konektora,nesto mora da se mijenja
Ako se desi nesto loše piješ da zaboraviš, ako se desi nešto lepo piješ da proslaviš, a ako se ništa ne dešava piješ da bi se nešto dešavalo.
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Ovde kucaj oznaku sa T-cona posto ga panel sa tom oznakom nema pa uporedi karakteristike.
Inace mislim da nije moguce tako zavrsiti posao jer ti fali jos jedan deo oznake maticne koji pocinje sa EBT............ a druga sa EBL......
Kod univerzalne maticne je to moguce tako zameniti, ako postoji softver za taj panel i odgovarajuci LVDS kabal/reducir.
“Ne trudite se da postanete uspešni, već da budete od koristi.”
A.A.
vran1
prebaci IC104,tu bi trebali biti podaci za panel
Trofazni
Radovi je napisao/la:Koliko ja vidim iz podataka radi se o razlicitim panelima,jedan je HD a drugi FULL HD.Da bi se to prilagodilo treba malo vise muke a ne samo prebaciti konektor i Flash.Tu mora biti i fizicki razlike na plocama,uporedi elemente oko lvds konektora,nesto mora da se mijenja
Koliko vidim ploče su identične.
vran1 je napisao/la:prebaci IC104,tu bi trebali biti podaci za panel
Neće :D