Producer/Proizvođač - grundig
Model No/Oznake modela - vle 6620 bp
Chassis/Model šasije -
Main board/Matična ploča - vkt190r-6
LVDS/TCON - 32 6871L
MCU/Procesor -
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash -
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel - ZPZ507R
Power supply(SMPS)- zgn194-05
Tuner -
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu - Tv je najprije ostao bez slike i onda nemalo zatim i bez tona . Sada samo radi kontrolna dioda . Izmjereni naponi na napajanju i sve mi izgleda ok .
[RIJEŠENO] grundig 32 vle6620bp - bez slike i tona
-
- Super Moderator
Ako ti je musterije tako opisala kvar, onda prvo proveri pozadinsko svetlo. Nikad ne znas sta su ispritiskali nakon nestanka svetla. Ili zakaci drugi TV na skart ili drugi risiver koji daje napon za prekop na skart... Prvo budi siguran u dijagnozu da se nebi namucio bez potrebe. Musterije o televizoru samo znaju slika/ton/boja.
“Ne trudite se da postanete uspešni, već da budete od koristi.”
A.A.
A.A.
-
- Expert
Verovatno pozadinsko.
Ili zamraciti prostoriju, uperiti svetlo od mob. u panel pa bi se trebala nazirati slika ili onaj prozor gde pise nema signala il tako nesto ako su cackali daljinac...
Ili zamraciti prostoriju, uperiti svetlo od mob. u panel pa bi se trebala nazirati slika ili onaj prozor gde pise nema signala il tako nesto ako su cackali daljinac...
-
- Stariji član
Pozdrav
Bili ste obadvojica u pravu . Netko ječ ačkao po daljinskom i zato nije bilo tona. Čak mi nije htio ni skart prebaciti sa dvb-t i otišao sam u trgovinu i tamo vidiona tv-u kako se prebacuju inputi .
Vratio se i nakon nekoliko pokušaja dobio ton , onda je sve bilo jasno.
Hvala svima i tema je zaključena.
Bili ste obadvojica u pravu . Netko ječ ačkao po daljinskom i zato nije bilo tona. Čak mi nije htio ni skart prebaciti sa dvb-t i otišao sam u trgovinu i tamo vidiona tv-u kako se prebacuju inputi .
Vratio se i nakon nekoliko pokušaja dobio ton , onda je sve bilo jasno.
Hvala svima i tema je zaključena.