[RIJEŠENO] Panasonic TX-P42X50E

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
Dorian000
Expert
Expert
Producer/Proizvođač -Panasonic
Model No/Oznake modela -TX-P42X50E
Chassis/Model šasije -GPF15D-E
Main board/Matična ploča -TNPH1002
MCU/Procesor -
Eeprom -
Flash -
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Y-SYS Board -TNPA5592
Z-SYS Board -na ploci napajanja
Y Buffer up/down -
Plasma display/Panel -
Power supply(SMPS)-Darfon B159-201

Imam napone +5V i +15V, reagira normalno na tipku za paljenje, signal power on dolazi, ukljucuje se PFC na napajanju, nedostaju naponi +15Vs i +15Vc koji se dobivaju iz postojecih +15V i jasno napon za Y-sus kojeg aktiviraju ovi +15Vc i s koji nedostaju, nema nista sto se instrumentom moze izmjeriti da je u slusu ili neispravno, nema tragova groma na A-ploci, na netu nasao identican slucaj na poljskoj elektrodi no nitko nije nista odgovorio na taj upit.
ne pokazuje nikakav error cod, kad se upali stdby lampica stalno svjetli crveno, paljenje i gasenje na daljinac ploca reagira kao sto sam vec gore rekao na signal prema napajanju pwron i na bilo koju tipku stisnutu a daljincu reagira da blicne, to mislim da je normalno tako.
Kolege da li itko imao takav slucaj i prijedlog sto napraviti i koje radnje iduce poduzeti, osobno sam izbjegavao plazme pa nemam bas sa njima neko iskustvo ni redoslijed uobicajenih postupaka tako da svaka pomoc dobro dosla.
bada
Expert
Expert
Da bi dobio 15Vs i 15Vc treba da imaš 15Vc_ON signal.
Šema napajanja ima na elektrotanya.
Dorian000
Expert
Expert
hvala kolega, shemu jasno imam, nisam imal vremena pa je malo stajala plazma, danas nanovo krenuo u ronjenje, sve napone na ploci PSU osim stby ukljucuje mikrokontroler U207(ht66f30), provjerio sve dolazne kontrolne pinove procesora i nista nisam nasao krivo, na kraju sam probao pinove 13,14 i 15 rucno dignuti na H level +5V, treba odlemit ta 3 pina procesora jer ih drzi cvrsto na L, na taj nacin prvo je pocelo blickati crvena stdby ledica(ocito su izlazni pinovi za neku situaciju i ulazni jer kako bi drugacije kontroler otkrio da su mu 3 pina u zraku), nisam stigal izbrojati koliko puta, no nakon toga se televizija upalila i sve radi, sve je stabilno i nista se ne pregrijava, iz cega zakljucujem da se taj microcontroler iz nekog razloga zblokirao, sto je jos bolje rade sve komande, paljenje gasenje, jedino sto je PSU stalno aktivan, probati cu naci sa neke stare ploce kontroler pa prebaciti, druge ideje nemam, mozda nekom pomogne ovo visesatno ronjenje s obzirom da na na ni jednom drugom forumu nisam slova nasao o toj vrsti greske, dopisem update kad promjenim kontroler, imam jednu plocu koju je grom,no vjerojatno je procesor ostao ispravan...
Dorian000
Expert
Expert
Update
promjenom procesora plazma radi, napravila nekoliko samoresetiranja i onda proradila, ostavljam tako no taj proc je i dalje potpuna nepoznanica kako je isprogramiran i na sto uopce reagira, i jos jedna zanimljivost, za taj model nemrem naci firmware update, kao da taj model ne postoji u panasonic bazi, a soft od XT modela ne prihvaca, uglavnom tema se moze zakljucati.